За колко намирате Пентаксима?
Нас ни мъчат коликите, само в колата спи без да се присвива
Вчера бяхме на лекар. Бях поискала направление за детски пулмолог. Исках да се направи потен тест на детето, защото в рода ни има муковисцидоза. На по-безсмислен преглед не съм ходила - изгоря ни направлението, Румен прахоса напразно половин ден отпуска и мъкнахме детето покрай разни болни хора.
Защо се получи така: Пулмоложката реши, че е глезотия да искам да изследвам детето си за генетична болест и че е трябвало да направя втори месец от бременността изследване (дори се затрудни с признасянето на амниоцентеза) и да махна бебето
Обяснявам, че е дълго чакано бебе и затова не съм правила изследване, а тя реши, че тогава проблема си е мой и че ако било болно детето щяло да му личи или нямаше да е живо досега, пък тя като го гледала как си спи, явно било здраво.
Когато протестирахме, че нито прегледа детето, нито му назначи тест и ни изгоря направлението, тя каза да не се притесняваме - не ние сме плащали направленията, а касата
Освен това според нея потния тест се заплащал и трябвало да ни приеме в болницата да лежим, за да го направи. Тук вече нервите на Румен не издържаха и й каза, че говори неверни неща. Тя се съгласи понеделник да проверяла коя сестра е на смяна, за да може да направим евентуално теста едва ли не нелегално. Каза го така сякаш ни прави огромна услуга.
Като ни изпращаше пак повтори, че нямало смисъл от това изследване, ама хайде - от нея да мине...
През цялото време не спря да кашля, без изобщо да се извръща от детето.
Защо не попадаме на свестни детски лекари, та те би трябвало да са най-хуманно устроени? Или това само по филмите го има?