Преди време пуснах на Вени (по повод температурата на Мати) един линк в темата за захранването. Пускам го и тук -
Ръководство за поведение при деца с повишена телесна температура в извънболничната помощ. Това ръководство е представено на Първия национален конгрес по обща медицина и е предназначено за специалисти, но аз го изчетох и мисля, че има много полезна информация за всички нас.
Мисля, че във всяка една бебешката аптечка трябва да има следните неща:
за нослето – ампулки физиологичен разтвор или Sterimar;
за температура – Ефералган (Efferalgan) 80 mg супозитории (свещички) -
КХП и
ЛП;
за повръщане – Вомитусхил С (Vomitusheel S) супозитории -
КХП и
ЛП;
за разстройство – Ентерол (Еnterol) прах за перорална суспензия -
КХП и
ЛП;
за алергии – Фенистил (Fenistil) -
КХП и
ЛП;
за зъбки – Калгел (Calgel) или Дентинокс (Dentinox)
КХП – кратка характеристика на продукта
ЛП – листовка за пациентаЗа термометрите – Аз нямам много вяра на дигиталните – колкото пъти измеря, толкова пъти различни резултати. Имам и марков, и по-обикновен, и от магазин за 1 лев – все тая! Или пък аз нещо не правя както трябва?!?!?!?
Малко със закъснение, но – Честити 10 месеца на Александър, 8 месеца на Мати, 1 г и 10 месеца на Ели, 1 месец на Тони!
Гане, Вени – Малииии, колко големи мъже отглеждате!
Моят синко е на година и един месец, а е 8,850 и 76 см. Добре, че в последно време е все
, та може и да навакса.
Nia72,Мислех днес да правя коледната украса, като се надявах, че моят син ще разбира тази година. Но явно ще трябва да почакам до следващата.
Perdeto,Двата месеца до края коликите ще минат като миг! А по-нередовното акане, според мен, се дължи на това, че вече сте само на АМ.
Моля се с цялото си сърце за Марти!
И всички останали болни да оздравяват бързо!
Приятно коледно пазаруване на всички!