Момичета благодаря Ви за споделените мнения
Доколкото аз разбрах от няколко лекаря вече навън не се прилага никаква интервенция вурху повърхността на яйчниците - нито резекция, нито електрофенерестрация.Ако последните 2 се сравнели резекцията е по-лошата процедура и тя води до по-големи сраствания.
Но както Ви споменах това на мен казаха на няколко места все при консултация със специалисти по стерилитет - че не е никак желателно да се пипало по яйчниците....аз за себе си искрено се надявам, че ще успея и с един яйчник, на който съм изследвала преди лапарото яйчниковия резерв и беше добър.
Има и друго мнение споределено от доц.Конова - че "пипането" по яйчниците разгледано от страна на имунологията много често води и до антиовариални антитела...затова и тя ме посъветва след лапарото да си направя повторно това изследване/бях правила преди лапаро и бяха отрицателни/, но слава богу и след лапаро си бяха отрицателни.
Naha не става при нас по естествен начин /макар, че при мен тръбата е нормално проходима и яйчника прави всеки месец ову/ заради силно повишения вискозитет на спермограмата:( - спермчовците не са достатъчно подвижни да достигнат яйцеклетката:(