0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета ето ви една статия, която е интересна за мен и възбуди дискусия в нашият чат.

http://www.climacterium.com/bama/bul/bulletins/3_01/bull003_3.htm
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
СЪВРЕМЕННА ФОРМА НА МИКРОНИЗИРАН ПРОГЕСТЕРОН
« Отговор #1 -: Април 21, 2005, 14:43:58 pm »
И по този случай възникна един въпрос лекарството Orgametril (линестренол) как действа евентуално ако има бременност върху плода, при условие че това лекарство се предписва за предизвикване на М.
Ако има някой повече информация точно за този вид прогестерон, да даде малко повече инфо за него.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Април 21, 2005, 15:00:26 pm »
ква толко дискусия е възникнала по повод утрогестана, интересно?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #3 -: Април 21, 2005, 15:10:20 pm »
оргаметрил, бе, джама!
Матей - 1.04.2006 г
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Април 21, 2005, 15:13:15 pm »
у статията пише за утрогестан бе?!
аз да не би да спъ!  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #5 -: Април 21, 2005, 15:34:49 pm »
уф, да пише, но и за оргаментил пише- виж в началото. Въпроса беше дало може да навреди на плода, ако има такъв и нетрябва ли лекаря да е сигурен напълно че няма бременност преди да го изписва
Матей - 1.04.2006 г
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #6 -: Април 21, 2005, 17:31:47 pm »
трябва разбира се, оргаметрила е противопоказен при бременност...

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #7 -: Април 21, 2005, 18:20:06 pm »
По същата логика може да се говори и за противозачатъчното Постинор Дуо, което съдъража синтетичен ЛХ, та всичко когато е предвидено в точните дози и за конкретната ситуация е добре.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Anonymous

« Отговор #8 -: Април 21, 2005, 19:41:30 pm »
Ултра от кое се разбира ,че е противопоказно.Дай малко повече инфо,моля те.Искам да прочета.
*
« Отговор #10 -: Април 22, 2005, 09:42:14 am »
Благодаря ти за линка z22, лошото е че в такъв случай докторите са за убиване поради своята некомпетентност

« Отговор #11 -: Април 22, 2005, 10:19:27 am »
Оргаметрил 1
Оргаметрил 2

Това е лично мое мнение/ разсъждение:
Или както споменах в чат-а вчера, защо тогава докторите не предписват Оргаметрил, вместо Дуфастон или Утрогестан. Не съм чула една дето й е правена инсеминация или ин витро и да й кажат да пие Оргаметрил. Или може би има значение дозировката?!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #12 -: Април 22, 2005, 13:24:26 pm »
Нищо не се разбира от написаното по - горе.
Къде точно е проблемът?
Изяснете го за тези, които не сме били в чата. :lol:

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #13 -: Април 22, 2005, 13:38:30 pm »
Мели, на едно момиче след едноседмично закъснение доктора след коремен ехограф, установява липса на бременност, много лигавица и и предписва оргаметрил за предизвикване на цикъл. Петаме се, асо все пак бременност има и той не я е видял/ тя е с обърната матка/, дали този оргаметрил няма да навреди на плода?
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #14 -: Април 22, 2005, 13:49:32 pm »
Цитат на: Meli
Нищо не се разбира от написаното по - горе.
Къде точно е проблемът?
Изяснете го за тези, които не сме били в чата. :lol:

Мели идеята е следната как  Оргаметрила като  вид прогестерон влияе на плода(ако има бременност) и не трябва ли доктора да е напълно сигурен ,че няма бременност за да го предпише за предизвикване на цикъл. Дали има действие като дуфастона и Утрогестана или или на против.
А в най горната статия, която пуснах е да се види че прогестерона ие разделен на групи.
Тъй като и моят доктор ми е изписвал Оргаметрил и ми е казвал ,че ако има бременност това няма да се отрази негативно на плода а напротив.
Така вчера възникна дискусия в чата как точно прогестерона може да има отрицателно влияние върху плода (всъщност това е мое твърдение). Много ти благодаря за отклика на тази тема ,защото на някои хора им се струва доста досадна тази дискусия, а аз искам да разбера това,защото в случая съм и потърпевша.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #15 -: Април 22, 2005, 15:04:44 pm »
За досадно - не е, но от друга страна едва ли тук ще изясним кой знае колко нещата.

Препаратите са различни, както добре е описано в първата статия, макар и да са в една обща група.

Аз не бих приемала оргаметрил, при положение, че има утрогестан, но ... въпрос на избор. Дозировката също е важна.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #16 -: Април 22, 2005, 15:13:37 pm »
Мели не сатва въпрос на избор, защото все пак доктора преценява какво да ти изпише,при условие че ни си много запознат с тази материя и се предполага че той е прав.Все пак има диплома за това.

Аз сега разбирам ,че не толкова безобидно това лекарство ако има все пак бременност, въпреки че  на коремен узи да не се вижда и той да мисли, че няма редно е да се застрахова по някакъв начин.Все пак ние целим точно това, да имаме дете а не да ти предизвика цикъла.
А аз така съм се доверявала  моят док.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #17 -: Април 22, 2005, 15:26:14 pm »
Така е, Надин, права си, но аз, доколкото знам, в Бургас няма голям избор на УЗ апарати с вагинален трансдюсер.

Димитър Кудоглу
*
« Отговор #18 -: Април 22, 2005, 15:48:19 pm »
Само да кажа и вече няма да досаждам. За имането има вагинален УЗИ,но не в това е проблема а за  компетенцията на докторите, защото аз след 5 години ходене насам натам още не знам какъв ми е проблема.А може би всичкото това лутане е от невежеството им.Затова сега съм тук , да ги проконтролирам,колко са на ти с новите технологии и не сам ос тях.Неможе и не трябва всичко живо да се юрва да  ходи до София, Пловдив,Варна и Плевен нали така.

Мели искам да те попитам нещо друго
Решила съм да дойда в Пловив при вас, вие да ме видите и тогава се надявам поне вече да знам какво ми има и да ме излекувате.
Как мога да се запиша за преглед и мога ли да дойда например през уикенда, че ми е много натоварено през седмицата.
Благодаря за търпението.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #19 -: Април 22, 2005, 16:06:59 pm »
Мда, това е проблем на малките населени места, разбира се, че не може да се пътува непрекъснато.

Можеш да дойдеш винаги, само предварително да се уговорим, да не сме заминали някъде. На лична бележка или по тел. :)

Димитър Кудоглу