0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
специалист по инфертилитет
« -: Декември 01, 2006, 18:49:11 pm »
здравейте момичета, имам нужда от малко помощ!
от София съм. имам 2 спонтанни аборта - 11 и 7 г.с. и най-вероятна причина според моя лекар е синехия на матката. и през двете бремености от самото начало съм със зацапване, като втория път на няколко пъти имах няколко силни кръвоизливи през около седмица, преди окончателно да изхвърля плода. направиха ми хистерорезекция и към края на декември съм на контролен преглед. това накратко.
но ми се иска преди пак да тръгна да забременявам да потърся и друго мнение. можете ли да ме насочите към някого конкретно. приемам всякакви предложения. просто искам да отхвърля всички възможни причини, преди да забременея
*
Re: специалист по инфертилитет
« Отговор #1 -: Декември 02, 2006, 22:24:21 pm »
Миличка,много,много силно ти желая третата ти бременност да е със щастлив край :shop:
За съжаление не мога да ти дам съвет,защото за първи път чувам за"синехия"...дано да не е нещо много сериозно!Можеш да се обърнеш за мнение и към клиника постерилитет...?
 Късмет yahoo_17!
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #2 -: Декември 02, 2006, 23:24:34 pm »
Здравей! Ако искаш погледни темата ми в Асистирани и репродуктивни методи.....
Там се включиха момичета и има много полезна инфо за теб. :P
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Декември 03, 2006, 07:59:53 am »
Миличка,много,много силно ти желая третата ти бременност да е със щастлив край :shop:
За съжаление не мога да ти дам съвет,защото за първи път чувам за"синехия"...дано да не е нещо много сериозно!Можеш да се обърнеш за мнение и към клиника постерилитет...?
 Късмет yahoo_17!
Синехия е срастване, дори по-скоро слепване...на нещо.
В случая на матката.

ujasia съжалявам за загубата ти.
А колко е тази синехия / в см./ и с какво ще се отстрани?
Правиха ли ти поне ХСГ?
Защото индикация да се направи това изследване е и вероятността от синехии.
Дори, ако е малко слепването след тази процедура нещата се оправят. /ако не е станало по-сериозно срастване/
Дано при теб да няма сериозни проблеми и скоро да се похвалиш с добра новина.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Декември 03, 2006, 10:35:40 am »
*
« Отговор #5 -: Декември 03, 2006, 11:52:14 am »
на мен ми остраниха срастването  чрез хистерорезекция - оказа се, че е фи 3х2 см., което не знам какво точно значи (дали е голямо или малко). най-много ме е страх да не се слепи наново. така или иначе това ще го разбера на контролния преглед. но след това искам да потърся и друго мнение от специалист - гинеколог.
дали някой от вас може да ме насочи към такъв, за да съм сигурна, че точно това е проблема. също така, сигурно ще направя и изследвания при доц. Конова, за която научих тук, от форума.
ако някоя от вас е имала същия проблем, ке се радвам да ми пише, при кого ходи и дали е доволна