......всъщност изобщо не съм сигурна , че подобно същество може да се нарече ДОКТОР! Уважаеми майки-бъдещи и настоящи, МОЛЯ ВИ не се оставяйте в ръцете на т.нар. Д-р Саова. Благодарение на нейния "професионализъм" аз загубих бебето си в карая на 6-тия месец от бременността ми. Тя е обсолютно некфалифицирана и безотговорна към работата си. Неискам никоя друга бременна жена да изпита това, което аз преживях!!! Шест щастливи месеца в очакване на пърото ми детенце, шест месеца, в които се радвах на безпроблемна бременност, бебенцето беше в отлично здраве, наддаваше, развиваше се отлично, риташе ме и ме караше да го усещам все повече и повече. Докато на една консултация след ехографски преглед който установи, че от предишния преглед до този момент бебето бе наддало нормално, плацентата ми беше нормално раположена и с нормална големина и плътност , сърчицето му функционираше нормално и т.н.....и аз и то бяхме в отлично здраве....,т. нар. докторка не реши да ми направи(поради необосновани причини, тъй като нямаше такива) вагинален преглед. Не ми беше за пръв път да ми се прави подобен преглед, но този път бе различно, почуствах много силна болка когато тя ме разтвори с онова метално нещо и вкара ръката си в мен. Когато отреагирах на болката, нейния коментар бе "Е я се стегни, нищо ти няма!Нали трябва някой ден по този начин да раждаш"!!! Тя дори не обърна внимание на оплакването ми, каза ми че всичко ми е наред и мога да си ходя. Непоседствено след този преглед на същия ден аз получих контракции...и на другия ден сутринта вече бях родила. За съжаление не успяха да ми спасят бебето, тъй като самото раждане бе извършено в болница, където не разполагаха с необходимото оборудване....След раждането, и бебето и плацентата бяха подложени на необходимите изследвания, които потвърдиха, че развитието на бебето съответства с нормалното за шест месечна бременност, няма никакви генетични изменения или вродени аномалии, а в изследването на плацентата пишеше, че тя е била здрава, без накъсвания и без каквито и да било признаци за да се предизвика това преждевременно ражане. Така нито изседанията, нито някои доктор имаше обяснение за случилото се и аз не получих обяснение на въпроса" Какво причини това раждане и защо след безпроблемна шест месечна бременност аз загубих бебенцето си?"....А когато отидах при Савова и и дадох резултати от изследванията и и поисках обяснение тя каза "Много хубава рокля имаш".....Вие си правете изводите за сериознозтта, отговорността, професионализма...ако изобщо смятате, че тя притежава поне частичка от всичко това! Мили майки, бъдете много внимателни и не се оставяйте в ръцете на подобни самозвани доктори. Аз го допуснах веднаж и ресултатът е този....изгубих бебенцето си