0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

изгубих бебенцето си!

Д-р Силвия Савова
« -: Ноември 28, 2006, 15:41:03 pm »
......всъщност изобщо не съм сигурна , че подобно същество може да се нарече ДОКТОР! Уважаеми майки-бъдещи и настоящи, МОЛЯ ВИ не се оставяйте в ръцете на т.нар. Д-р Саова. Благодарение на нейния "професионализъм" аз загубих бебето си в карая на 6-тия месец от бременността ми. Тя е обсолютно некфалифицирана и безотговорна към работата си. Неискам никоя друга бременна жена да изпита това, което аз преживях!!! Шест щастливи месеца в очакване на пърото ми детенце, шест месеца, в които се радвах на безпроблемна бременност, бебенцето беше в отлично здраве, наддаваше, развиваше се отлично, риташе ме и ме караше да го усещам все повече и повече. Докато на една консултация след ехографски преглед който установи, че от предишния преглед до този момент бебето бе наддало нормално, плацентата ми беше нормално раположена и с нормална големина и плътност , сърчицето му функционираше нормално и т.н.....и аз и то бяхме в отлично здраве....,т. нар. докторка не реши да ми направи(поради необосновани причини, тъй като нямаше такива) вагинален преглед. Не ми беше за пръв път да ми се прави подобен преглед, но този път бе различно, почуствах много силна болка когато тя ме разтвори с онова метално нещо и вкара ръката си в мен. Когато отреагирах на болката, нейния коментар бе "Е я се стегни, нищо ти няма!Нали трябва някой ден по този начин да раждаш"!!! Тя дори не обърна внимание на оплакването ми, каза ми че всичко ми е наред и мога да си ходя. Непоседствено след този преглед на същия ден аз получих контракции...и на другия ден сутринта вече бях родила. За съжаление не успяха да ми спасят бебето, тъй като самото раждане бе извършено в болница, където не разполагаха с необходимото оборудване....След раждането, и бебето и плацентата бяха подложени на необходимите изследвания, които потвърдиха, че развитието на бебето съответства с нормалното за шест месечна бременност, няма никакви генетични изменения или вродени аномалии, а в изследването на плацентата пишеше, че тя е била здрава, без накъсвания и без каквито и да било признаци за да се предизвика това преждевременно ражане. Така нито изседанията, нито някои доктор имаше обяснение за случилото се и аз не получих обяснение на въпроса" Какво причини това раждане и защо след безпроблемна шест месечна бременност аз загубих бебенцето си?"....А когато отидах при Савова и и дадох резултати от изследванията и и поисках обяснение тя каза "Много хубава рокля имаш".....Вие си правете изводите за сериознозтта, отговорността, професионализма...ако изобщо смятате, че тя притежава поне частичка от всичко това! Мили майки, бъдете много внимателни и не се оставяйте в ръцете на подобни самозвани доктори. Аз го допуснах веднаж и ресултатът е този....изгубих бебенцето си  :(
« Последна редакция: Ноември 29, 2006, 13:43:53 pm от Lali »
*

изгубих бебенцето си!

Re: Д-р Силия Савова
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2006, 15:52:09 pm »
.......Нека всеки направи зам за себе си извод, но според мен и други специалисти, след като изследванията не установяват причина за преждевременно настъпилото раждане, а и повреме на бременността не е имало такава причина, то какво друго ми остава на мен да мисля, освен че причината е в гинекологичния преглед, който ми направи Савова на същия ден!
*
« Отговор #2 -: Ноември 28, 2006, 16:12:01 pm »
 :balk_146: :balk_146: :balk_146: Много съжалявам за това, което ти се е случило. Каквото и да кажа,няма да е достатъчно :? Не, че би намалило мъката ти, но помисли за това тази жена да си понесе последствията.
Още веднъж, много съжалявам! :(
« Отговор #3 -: Ноември 28, 2006, 17:04:40 pm »
 :twisted: :balk_145: Незнам какво да ти кажа, мила освен едно искрено съжелявам за това, което си приживяла.Аз също както и Айви те съветвам да потърсиш отговорност на така наречена докторка.
Не се предавай и непозволявай на мъката и болката  да завладеят живота ти  :bighug:.

*
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2006, 19:13:49 pm »
   Мила много съжалявам! Знам какво е да загубиш бебе! Думите не могат да те утешат! Болката е жестока!
   Прегръщам те и ще поплача с теб! Тук не си сама!
   Ако имаш доказателства, а ти имаш изследвания, и си готова за борба осъди я!
     :balk_145: :balk_145: :balk_145: :balk_145: :balk_145: :balk_145:
« Отговор #5 -: Ноември 28, 2006, 19:25:38 pm »
Съжалявам за това, което преживяваш  :(
Би ли написала къде работи тази докторка?
И моят съвет е да я съдиш.

lb2f
*

изгубих бебенцето си!

« Отговор #6 -: Ноември 29, 2006, 09:31:49 am »
Съжалявам за това, което преживяваш  :(
Би ли написала къде работи тази докторка?
И моят съвет е да я съдиш.

Силвия Савова работи в I-ва АГ болница "Света София", или както още е известна "Тина Киркова". Също така доколкото съм запозната Савова практикува и на друго място, но за съжаление не съм запозната точно къде. Но обещавам да набавя и тази информация, за да бъдат избегнати и други подобни на моя случай.
*

popravka

Re: Д-р Сивлия Савова
« Отговор #7 -: Ноември 29, 2006, 13:36:28 pm »
....съжелявам за грешката...името е Силвия Савова
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Д-р Сивлия Савова
« Отговор #8 -: Ноември 29, 2006, 13:44:40 pm »
....съжАлявам за грешката...името е Силвия Савова

Re: Д-р Силвия Савова
« Отговор #9 -: Декември 02, 2006, 00:42:55 am »
Това същата Савова ли е от Щеревата клиника?
*
« Отговор #10 -: Декември 02, 2006, 10:09:08 am »
Това същата Савова ли е от Щеревата клиника?

Не, не е същата.
Тази въпросна Силвия Савова работи и МЦ "Св.Петка". Аз също изобщо не съм доволна от нея /направо меко казано!!/.

Мило момиче, голяма е твоята трагедия...голяма.... искрено съжалявам, че е трябвало да минеш през подобен кошмар..... :(

*
« Отговор #11 -: Декември 04, 2006, 11:52:19 am »
Просто за яснота да добавя, че първото име на д-р Савова от МЦРЗ е Даниела  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #12 -: Декември 05, 2006, 11:29:35 am »
Много съжалявам, мила :balk_146:ра3бирам напълно как се чувстваШ. И а3 на твое място бих се о3лобила към та3и жена. 3а съжаление навсякъде има такива "специалисти". И а3 тук в Германия бях попаднала на една хубавица, но 3а моя радост, много бър3о ра3брах колко е компетентна и и3бягах като от чума от нея. Съвета ми е като усетите, че неЩо не е наред или нямате доверие на лекаря си, или се съмнявате в неговите въ3можности и квалификация, бягайте, докато е време.
Мила, не тъжи, успокой се, бъди силна. Съчувствам ти....
Голяма прегръдка от мен  :bighug:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #13 -: Декември 11, 2006, 12:12:54 pm »
много съжалявам за загубата ти и се надявам след черните дни да те сполетят само хубави неща!

аз ходих няколко пъти при Силвия Савова (след препоръка от приятелка, много я хвалят тая жена) в началото на опитите ми да забременея. много е миловидна, веднага опитва да ти влезе под кожата, парадира с познания и интереси, но макар и нищо да не разбирах тогава от стерилитет, ми направи впечатление на хаотична, безхаберна и незаинтересована. хванах я и в противоречия. не я посетих повече и съм доволна, че не съм се вързала на нейната кукичка.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #14 -: Декември 12, 2006, 17:05:24 pm »
Много съжалявам за случилито се! Мисля, че при напреднала бременност не се прави вагинален преглед, дори и вагинален ехограф. Ако греша нека някой ме поправи. Затова може да я осъдиш!  :x
"Надеждата" е създание хвъркато,
което се загнездва в душата,
пее ни без думи
и никога не спира...не спира..."
                     Емили Диксън
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #15 -: Декември 12, 2006, 20:02:12 pm »
Много съжалявам за случилито се! Мисля, че при напреднала бременност не се прави вагинален преглед, дори и вагинален ехограф. Ако греша нека някой ме поправи. Затова може да я осъдиш!  :x
Аз ще те поправя. Напротив, при напреднала бременност се прави както вагинален преглед, така и преглед с вагинален трансдюсер на ехографа. И аз съжалявам за травмата.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #16 -: Декември 13, 2006, 06:20:49 am »
Малко офф: защо битува мнението, че вагиналният узи е противопоказан при бременост?!? Просто не мога да си го обясня...
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #17 -: Декември 13, 2006, 07:57:59 am »
Предполагам от незнание. А на места съм срещала и умишлено да се плашат бременните, вероятно от лошотия.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

изгубих бебенцето си!

« Отговор #18 -: Декември 14, 2006, 16:26:33 pm »
 Истина е ,че има спор ЗА и ПРОТИВ относно прегледите . Аз не съм медицинско лице и не бих могла да се изкажа професионално и компетентно, но според мен, прегледът е единствената причина за нещастието което ми се случи. Имайки в предвид фактите, че 1)Ефографският преглед,направен непосредствено преди гинекологичния, показа нормално развитие и състояние на мен и бебето, 2) Гинекологичния преглед бе придружен със силна болка, 3) Часове след гинекологичния преглед всичко започна да се случва.....4) експертизи и изследвания на плацентата и бебето не  показват никаква причина за случилото се, .... какво друго обяснение да си дам освен проклетия преглед! Ако се намери някой който да ми обясни причината за настъпилите контракции предшестващи раждане в 6-тия месец, имайки в предвид обстоятелствата,ще му бъда благодарна!!!

Благодаря на всички ВИ които ме подкрепяте!!!
« Отговор #19 -: Декември 17, 2006, 16:21:56 pm »
Какво ще кажете да се направи и поддържа тема "Черен и бял списък на лекари" или нещо подобно?