Здравей,
Конкретно на въпросът ти - според мен д-р Коларов. От Пъневска нямам лични впечатления, но мненията тук са противоречиви. От д-р Коларов има много доволни. Аз се насочих към него, като разбрах, че ми трябва репродуктивен специалист. Плюсове: Много е внимателен и търпелив, когато го засипах с купчината стари изследвания. Съставя план за действие: при мен беше изследване на хормони, ФМ, пенетрационен тест (който не се състоя, щото трябваше да ходя в Майчин дом за него и стана бъркотия, затова после го замени с тест за антиспермални антитела), и на по-късен етап - проверка на тръбите. Ехографът му е хубав и гледа внимателно. Минуси: довери се на сп-мата на мъжа ми, правена в Майчин дом, като сега мисля, че само децата (и аз тогава) не знаят, че стават предимно за амбалажна хартия
Може би не е искал да обиди колегите си. Друго - тестът за антиспермални тела не можа да ми го разтълкува много компетентно - после се оказа, че е правен по метод ELISA, който се смята за много неточен, и зависи какво е превишението над реф.област, а не както каза Коларов. За леко повишения пролактин тръгна да ми предписва лекарства, а аз настоях да го повторя, и се оказа че няма нужда. Още един плюс - каза ми да се насочвам направо за лапарокопия, за да не си губя излишно времето с други изследвания на тръбите, и на практика се оказа много прав (само дето аз все пак поизгубих малко време).
Казват, че е много добър при хормонални проблеми. Като цяло е много добър избор за лекар, който да те "подхване", пък после сама трябва да прецениш докъде може да ти помогне. При нас тъй като проблемът е м. фактор, спрях да ходя при него. Доволна съм от неговия принос към нашия път към заветната цел.
Успех!
П.С. Относно Майчин дом като цяло - аз лично съм много доволна от лекарите на 9-ти етаж, доказаха го вече 4 пъти!!