0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Добър гинеколог в Майчин дом?
« -: Април 14, 2005, 12:17:49 pm »
Моля ви за мнение за добър лекар в Майчин дом.
Препоръчаха ми две имена - д-р Пъневска и д-р Коларов - и сега не мога да реша при кого да отида.
Благодаря ви предварително.
*

mimss

• *
  • 156
  • И от най-тъмните облаци вали светла вода!
« Отговор #1 -: Април 14, 2005, 14:01:40 pm »
Уточни какъв е проблема, за да ти препоръчаме конкретен специалист. Универсални няма.
« Отговор #2 -: Април 14, 2005, 14:20:39 pm »
Ами проблема ми е със забременяването. Хормоналните ми изследвания не са наред.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Април 14, 2005, 14:56:41 pm »
тогава - Коларов, ако държиш да избираш от тия двамата.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #4 -: Април 14, 2005, 15:18:07 pm »
Благодаря. Разбира се, че не държа да избирам само от тези двама лекари. А вие кои други бихте ми преопръчали?
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #5 -: Април 14, 2005, 15:42:04 pm »
аз лично в Майчин дом не ща да стъпя.... та оттам никого не мога да ти препоръчам, ако искаш да е от МД.
Коларов е добър специалист и точно по хормонални проблеми. Но ако ще ходиш при него на платен частен прием - има и други алтернативи. Разгледай форумите, писано е доста.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #6 -: Април 14, 2005, 15:46:37 pm »
Благодаря ти jam. И аз прочетох доста неща за Майчин дом - и положителни, и отрицателни и вече се колебая.
А ти кого би ми препоръчала, независимо от къде? И за какви цени става дума се пак?
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #7 -: Април 14, 2005, 20:27:11 pm »
Здравей!Аз този месец бях на лапароскопия в МД при Филипов и съм много доволна от него,но дали във всичко е добър не знам.От него обаче съм чула,че Коларов е много добър.
 За Пъневска също само добри неща мога да ти кажа-тя ни беше на визитациите всеки ден и е много мила,а и момичето в мойта стая и е пациентка и е страшно доволна от нея.
<br />
« Отговор #8 -: Април 15, 2005, 10:06:03 am »
Много благодаря z22. Ти ме поуспокои. Май ще пробвам за сега при Пъневска, пък после ще видя как ще вървят нещата.
Пожелавам ти успех в най-скоро време!
*

Kristi

« Отговор #9 -: Април 16, 2005, 20:02:35 pm »
ne ti preporychvam Pynevska izobsho. Ujasno otnoshenie i nezainteresovanost pone kam men
*
« Отговор #10 -: Април 19, 2005, 23:11:08 pm »
аз отскоро ходя по доктори, но бях вече един път при д-р М.Сираков. Останах с добри впечатления. Отоговори ми на всичко, а и доста ме успокои. Знам че е специализирал ендокринология.

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #11 -: Април 22, 2005, 20:33:44 pm »
Аз също не съм доволна от отношението в МД но ако трябва да съм честна единствено Пъневска ми обърна внимание. Та те ме държаха 3 дена без антибиотик и с температура след абразио като ме видя тя се хвана за главата какво бяха сторили колегите и.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

FreshBreeze

« Отговор #12 -: Април 25, 2005, 14:37:44 pm »
Здравей,

Конкретно на въпросът ти - според мен д-р Коларов. От Пъневска нямам лични впечатления, но мненията тук са противоречиви. От д-р Коларов има много доволни. Аз се насочих към него, като разбрах, че ми трябва репродуктивен специалист. Плюсове: Много е внимателен и търпелив, когато го засипах с купчината стари изследвания. Съставя план за действие: при мен беше изследване на хормони, ФМ, пенетрационен тест (който не се състоя, щото трябваше да ходя в Майчин дом за него и стана бъркотия, затова после го замени с тест за антиспермални антитела), и на по-късен етап - проверка на тръбите. Ехографът му е хубав и гледа внимателно. Минуси: довери се на сп-мата на мъжа ми, правена в Майчин дом, като сега мисля, че само децата (и аз тогава) не знаят, че стават предимно за амбалажна хартия :wink:  Може би не е искал да обиди колегите си. Друго - тестът за антиспермални тела не можа да ми го разтълкува много компетентно - после се оказа, че е правен по метод ELISA, който се смята за много неточен, и зависи какво е превишението над реф.област, а не както каза Коларов. За леко повишения пролактин тръгна да ми предписва лекарства, а аз настоях да го повторя, и се оказа че няма нужда. Още един плюс - каза ми да се насочвам направо за лапарокопия, за да не си губя излишно времето с други изследвания на тръбите, и на практика се оказа много прав (само дето аз все пак поизгубих малко време).

Казват, че е много добър при хормонални проблеми. Като цяло е много добър избор за лекар, който да те "подхване", пък после сама трябва да прецениш докъде може да ти помогне. При нас тъй като проблемът е м. фактор, спрях да ходя при него. Доволна съм от неговия принос към нашия път към заветната цел.

Успех!

П.С. Относно Майчин дом като цяло - аз лично съм много доволна от лекарите на 9-ти етаж, доказаха го вече 4 пъти!!
« Отговор #13 -: Април 25, 2005, 17:14:09 pm »
Много благодаря за изчерпателната информация. Аз вече ходих при Пъневска, защото бях направила първата крачка (а и свекарава ми много настояваше). За сега не мога да кажа нищо лошо за нея. И тя направо ми препоръча лапароскопия. Сега набирам смелост и се чудя дали изобщо има смисъл да правя подобно изследване. От всичко прочетено стигам до извода, че май накрая всички стигат и до тази операция само дето преди това пробват всичко друго.
А колкото до хормоналните проблеми - ами днес сама си "назначих" изследване на прогестерона, защото си имах едни съмнения за грешка и представете си, моите съмнения се оправдаха. От една страна съм доволна, от друга не мога да се реша на лапароскопията.
Благодаря още веднъж на всички за мненията им и информацията. От сърце ви желая добри новини възможно най-скоро!
« Отговор #14 -: Април 26, 2005, 17:07:11 pm »
Цитат на: pkoprinkova
И тя направо ми препоръча лапароскопия. Сега набирам смелост и се чудя дали изобщо има смисъл да правя подобно изследване. От всичко прочетено стигам до извода, че май накрая всички стигат и до тази операция само дето преди това пробват всичко друго.

Аз си казах, че нищо кой знае какво не губя с тази хидротубация под УЗ контрол - в смисъл че ако покаже, че пропускат тръбите, си готов (при мен показа, че не пропускат, което се опроверга после при лапарото). Друго, което може да натежи за решението за лапароскопия е, ако имаш предни операции, особено в областта на яйчниците - да се види дали няма някое срастване.

Хубаво, че вече си се заела с въпроса сериозно :)  Успех! :)
Благодаря ти, Бени!

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #15 -: Април 26, 2005, 19:11:34 pm »
Мила,не се плаши от лапароскопията-не е нищо страшно.Аз минах през него този месец на същия етаж,но при друг лекар и често казано съм доволна,че го направих-надупчиха ми яйчниците,провериха ми тръбите ,провериха за сраствания от предишната операция.Не се страхувай.
<br />
« Отговор #16 -: Април 27, 2005, 10:12:15 am »
Момичета, балгодаря ви за успокоителните думи.
Аз нямам предишни операции. Не знам до колко е възможно да имам сраствания при положение, че не съм имала оплаквания. Та затова се колебая. А и вчера прочетох тук историята на Алекса, която останала с един яйчник след лапароскопията поради лекарска грешка. Честно казано това ме притесни. Ами ако нищо ми няма, а след операцията нещо се обърка? Все още се опитвам да преценя плюсовете и минусите, но не знам имам ли време за губене.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #17 -: Април 27, 2005, 11:05:39 am »
аз бих препоръчала повече размисъл, преди да се пристъпи направо към лапароскопия, ако нямате предишни операции, аборти, възпаления или инфекции.
лапароскопията си е инвазивна процедура, крие риск от поява на сраствания! това не се казва май много-много от лекарите, които с лека ръка пращат жените директно към тая процедура с диагностична цел....

« Отговор #18 -: Април 27, 2005, 11:22:44 am »
Благодаря jam. И аз съм на същото мнение. Нямам аборти или оплаквания за инфекции. Единствено остава варианта да не съм забелязала някоя инфекция, което не знам дали е възможно.
Опасявам се, че при мен най-важния фактор е възрастта ми, която не мога да променя.
Ще помисля още малко и няма да бързам. Тя Пъневска направо ми каза, че нямало нужда да се щадя толкова, ама на чижд гръб и сто тояги са малко. От другата страна е и свекърва ми, която настоява сега и веднага да направя всички възможни процедури. Ама и тя е лекар (вътрешни болести), та трудно се излиза на глава и с нея.
*

рени

9ти етаж в Майчин дом
« Отговор #19 -: Май 20, 2005, 08:41:53 am »
Freshbreeze и всички останали
аз също съм изключително доволна от лекарите и персонала на 9ти етаж в Майчин дом. Скоро правих там лапароскопия при д-р Димитров и д-р Петкова.  Всички бяха много мили, грижовни, обясняваха внимателно и търпеливо.
Сега остава след успешната операция да се случи и желания резултат.
Успех на всички!