Здравейте момичета !!
Въпросът ми е към всички които са правили вече вливане на имуновенин. Има ли някакви странични реакции вливането на този препарат? Как се чувствате по време и след вливането? Колко дълго продължава?
Здравей Миличка, ще ти разкажа и лично, ама хайде и тук, може да е полезно за още някого.
Ето при мен как точно протекоха вливанията в МЦРЗ:
Сутринта - купувам си ампулките от НЦЗПБ. Отивам с тях в клиниката. Те се съхраняват на студено, но се вливат със стайна темп, така че първо ми ги затоплят, като през това време първо ми слагат абокад, а после правят пробно вливане на съвсем малко количество да се види как ще подейства, и през 10-тина минути идват да ме питат как съм. След това започва същинското вливане. Като ми беше за 1-ви път, първо започнаха много бавно (иначе се почва с 20 капки в мин, а при мен почнаха някъде към
, после след около 1-2 часа позасилиха, ама пак бавно - и така си откарах целия ден в клиниката, след вливането ми нямаше нищо, освен че бях леко замаяна, но това може да се дължи и на дългото лежане. Иначе можеш да си ставаш за тоалетна например, като си носиш банката. Второто вливане протече пак така, но малко по-бързо ми пуснаха капката (пак под 20, после към 35 я увеличиха - правилото е май първо на 20, после до 40) - та вливането протече доста по-бързо и докато ми вливаха, се чувствах ОК, но после те задържат 30-60 мин да видят как си, а аз вдигнах 38 градуса. Дадоха ми един течен аналгин и ми биха една антиалергична инжекция и се прибрах, по пътя за вкъщи ми спадна темп и това беше. Много са внимателни и непрекъснато някой идва да види как си.
Успех
Много се радвам, че ФСХ-то се нормализира