0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

вероника

голям ли е проблема
« -: Ноември 21, 2006, 17:29:09 pm »
Здравейте!Не съм изглежда за този форум,но прецених,че мога да попитам тук.На 45год съм .До сега не съм имала никакъв проблем с м.цикъл,но преди 6м. ми закъсня 15дни .Не ходих на лекар.Сега ми дойде 15дни по рано -на 14ден .Имам две големи деца.Да си призная на гинеколог не съм ходила от 3год.Според Вас това може ли да е голям проблем и какво трябва да направя?
*
Re: голям ли е проблема
« Отговор #1 -: Ноември 21, 2006, 17:36:11 pm »
Здравей, Вероника, за съжаление какъв е проблема може да ти каже лекар и то след като ти направи изследвания, най - вероятно хормонални.Така, че не се притеснявай предварително, а по добре отиди на гинеколог. Успех!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Ноември 21, 2006, 17:49:15 pm »
Отиди на гинеколог. Може да е нещо напълно естествено, но може и да има проблем.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #3 -: Ноември 21, 2006, 17:52:38 pm »
А може и това да е знак за навлизане в критическата възраст. При всички положения обаче посети лекар специалист.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Ноември 21, 2006, 18:35:41 pm »
Да си призная на гинеколог не съм ходила от 3год.

Това е лошо, Вероника. Всяка жена трябва да посещава поне един път годишно гинеколога си за профилактичната цитонамазка. Ако ти не се грижиш за здравето си, никой друг няма да го направи.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

вероника

« Отговор #5 -: Ноември 25, 2006, 18:47:32 pm »
Здравейте, пак съм аз. След като приключа с цикъла съм решила да отида на лекар, но незнам до кога ще продължи .Днес ми е 5-ти ден ,а все едно е трети и имам доста и аз незнам какво ,нещо като тъкан или съсиреци.Какво може да е това според Вас.И друг път се е получавало ,но сега е повече.Благодаря !
*
« Отговор #6 -: Ноември 26, 2006, 18:14:07 pm »
Вероника, ако не се чувстваш добре, не отлагай посещението си при лекар. Дори да имаш кървене, може да ти се направи коремен ехограф или да се предпишат лекарства за овладяването му (ако е прекалено обилно). Предполагам, че трябва да направиш и хормонални изследвания, но най-добре ще се произнесе гинеколога ти.
Колкото до съсиреците, те могат да се дължат както на някои заболявания, така и да са абсолютно нормално явление. По време на менструация матката отделя ензими, които помагат на кръвта да не се съсирва и да изтича свободно от влагалището. Когато кръвотечението е прекалено силно и обилно, тези ензими нямат време да втечнят кръвта и оказват известни пропуски. Така се получават съсиреци.
Грижи се по-редовно за здравето си! :)
*

didi_788

• **
  • 64
  • Няма невъзможни неща..винаги има решение
« Отговор #7 -: Ноември 29, 2006, 17:36:41 pm »
Задължително трябва да се консултираш с гинеколог!Не бива да го отлагаш и е необходимо да ходиш поне два пъти годишно на гинек.преглед и изследване на цитонамазка.Може да навлизаш в климакс-чела съм ;че щом цикъла започва да става нередовен това е хормонален проблем и изисква консултация.Забережи си като ти дойде -оскъден или обилен е цикъла;колко дни протича ;на коя дата???Късемт ти желая!Пиши ни как си! :goodluck:
didi_788