0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes

Изх. №: . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
ДО

СДРУЖЕНИЕ “ЗАЧАТИЕ”

ОТНОСНО: Проблемите на двойките с репродуктивни проблеми

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Проблемът за репродуктивното здраве на населението е поставен за първи път на международната конференция за населението и развитието в Кайро през 1994 г., в центъра e на дискусиите на всички последващи международни форуми и е в основата на всички програми за действие и препоръчителни документи на международни организации, свързани с демографското развитие.
Репродуктивното здраве се определя като състояние на пълно физическо, умствено и социално благосъстояние във всички сфери, свързани с репродуктивната система и нейните функции и процеси.
Проблемите, свързани със забременяването често се приемат като деликатна и неудобна тема за разговор, особено, когато проблемът е здравословен и е свързан с репродуктивните функции.
На всяка млада двойка е безкрайно трудно да сподели разочарованията, болката, очакванията си дори с най-близките хора - приятели, роднини от една страна, за да не ги тревожи, от друга, за да не предизвиква съжалителните погледи на хората. Но това е тежък социален проблем, който касае около 270 000 семейства в България и трябва да бъде разрешен.
Министерството на труда и социалната политика разработи дългосрочна Национална стратегия за демографско развитие на Република България за периода 2006 - 2020 г. и Национален план за 2006 г. като механизъм за нейното приложение. В Стратегията репродуктивното здраве и здравната система са отразени като един от факторите, влияещи върху демографските процеси  в България.
Този факт, сам по себе си показва, че Министерството на труда и социалната политика изцяло подкрепя тази справедлива и човешка кауза, свързана с репродуктивните проблеми на отделните двойки.
Трябва да се отбележи фактът, че през последните 25 години напредъкът на науката и медицината в развитието на метода ин-витро е драматичен.
Ние осъзнаваме, че процесът е тежък и дълъг и са необходими много сили и средства, за да се преодолее, но трябва да работим, с вяра и надежда за сбъдването на най - пракрасната мечта за всички двойки – създаването на рожба.

С УВАЖЕНИЕ,

ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ “ДПСИРВ”

ЕМИЛИЯ ВОЙНОВА

Изготвил:
Стоян Мирчев – главен експерт  в дирекция “ДПСИРВ”
Ани Евгениева – младши експерт в дирекция “ДПСИРВ”

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Това ми звучи като: Знаем за проблема и ви съчувстваме и ви пожелаваме приятен ден...
ето стратегията:
http://www.mlsp.government.bg/bg/docs/STRATEGY-%20FINAL.doc

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Е то в стратегията има точно 1 ред по въпроса.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Да, де

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Ох, що за глупост е това - хич не обичам мнения като картички с пожелания :x

*
много думи и нищо не е казано, верно си звучи като картичка, е поне са отчели дейност (ама пред кого не знам)
*
Ми пред тях си, щото ще им виси незатворена преписка ако не ни отговорят :x
Абе, първите 4 абзаца са като преписани от нашия сайт. Първоначално реших, че това ние сме го писали. Бахмааму, толкова ли не могат да мислят, а преписват?
*
 Много са мили, много сърдечни и съпричастни, НО ВСЕКИ САМ ДА СЕ ОПРАВЯ. т Така ми звучи на мен, прегледах и стратегията, ми то май  нищо не пише в нея, не видях точни, ясни и конкретни мерки.