Препрочетох всички теми тук, за да видя дали не се споменава някъде тази клиника, но не намерих така че започвам нова тема.
Решиха в службата ми да направят профилактични прегледи. На всички правиха освен другите и пълна кръвна картина и урина. Когато си получихме резултатите много от нас бяха потресени. На мен и на още няколко колеги бяха изкарали високи тромбоцитите коет може да се дължи на карцином. Една колежка така се впрегна че две седмици не е била на себе си докато й кажат да повтори изследванията и да се успокои. Е аз също ги повторих ето и резултатите:
В Сент Тома тромбоцити PLT
PLT 569 + 10^9/l [150 - 400]
В нормалната клиника
PLT 161 + 10^9/l
Е разликата не е голяма, три пъти и половина са по-високи, какво толкова. Не знам как спят спокойно тези, на които резултатите в Сент Тома не са им толкова високи. Моите са малко над долната граница, а те са ги изкарали над горната.
Но се оказа, че това не е най-големият куриоз. Оказа се, че на една колежка, която не е давала урина са й дали резултатите...
За такава "точна" лаборатория не бях чувала преди.
Забравих да спомена, че за тези изследвания са платили и то не малка сума. Чува се по 40 лева на човек... ама не знам.