0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Как се сваля тестостерон?
« -: Ноември 16, 2006, 09:19:40 am »
Тестостерона ми е в граници но все пак близо до горната. С какво (чай, витамини, храни) мога да го сваля поне до средно ниво?
Дано слънчо огрее и моят дом ...
Re: Как се сваля тестостерон?
« Отговор #1 -: Ноември 17, 2006, 08:29:17 am »
Аз също имам висок тестостерон и мене ме вълнува дали има някакъв метод за неговото сваляне.
*
« Отговор #2 -: Ноември 18, 2006, 11:31:30 am »
Ами, четох някъде, вече не помня къде, че наднорменото тегло повишава тестостерона. Ако се свалят килограми и нивото му ще падне. Също така има билки, но те се препоръчват специално при мъже с повишен тестостерон и са на база поемане на повече естрогени. За друго не съм чувала, а и аз се интересувам от този въпрос. Имам лека поликистоза и тестостерона ми е на горната граница.
*
« Отговор #3 -: Ноември 18, 2006, 20:58:24 pm »
Момичета, ако само ВЕДНЪЖ сте си изследвали тестостерона, съветвам ви да повторите изследването в друга клиника и в началото на месечния цикъл. Щом сте в норма, не бива да се притеснявате. Хормоните са като скачени съдове-ако намалите единия, може да увеличите другия. Така че много внимавайте. Най-добре направете консултация със специалист-ендокринолог.
Alexandra
« Отговор #4 -: Ноември 29, 2006, 10:03:16 am »
Я, как съм я пропуснала тази болна за мен тема  :D?
Изследвала съм си много пъти тестостерона и все е завишен. Не съм с наднормено тегло, но все пак пробвах с отслабване и нищо не стана  :? Явно има и други начини, но първо трябва да се установи откъде идва повишената продукция на този хормон - дали от яйчниците или от надбъбречната жлеза. За първото се гледа съотношението м/у ЛХ и ФСХ, а за второто - ДХЕА-С - 17 ОХ прогестерон.
Така ми обясни док. Днес трябва да са ми готови резултатите, така че след малко отивам да си ги взема. Да ми стискате палци :D!
« Отговор #5 -: Февруари 02, 2007, 15:45:12 pm »
Моля ви, кажете ми какво значи тестостерон 5,08
като нормата е до 2,9. В понеделник съм на лекар, но до тогава ще откача. Благодаря ви предварително!!
*

dilia

« Отговор #6 -: Февруари 07, 2007, 17:47:37 pm »
Eva_s, аз съм с почти същите показатели на тестостерона и имам ужасно нередовен цикъл. Единственият вариант за намаляването му е с противозачатъчни (напр. Диане 35), но не смея да пия такива гадости, а и не е сигурен ефектът, т. е. че след това тестостерона ще е в нормите. Не мога да реша какво да правя, но си мисля дали пък няма нещо безобидно като например билкови отвари, с които да се регулира. Пиши какво се случва с теб и  бъди спокойна, не е страшно.
*
« Отговор #7 -: Февруари 22, 2007, 20:30:52 pm »
Определено с хормонални лекарства,аз пих Андрокуър+Жанин 9 месеца,тестостеронът падна до долната граница ,а беше 2 пъти зави6ен.А свободният тестостерон е дори под нормата.
« Отговор #8 -: Март 06, 2007, 00:17:31 am »
Погледнете тук, момичета...
http://www.zdrave.bg/?c=n&id=2173
*
« Отговор #9 -: Март 06, 2007, 18:09:03 pm »
Офф,аман вече от тази статия!!!!!колкото повече я чета,толкова повече се навивам  на лечението с ментов чай.
Има ли някой желаещ да пробваме заедно и да видим какво ще стане??
Може и цикълът да стане редовен????Ако има да пише,..Навита съм на поредният експеримент с тялото ми.
*

dillia

« Отговор #10 -: Март 11, 2007, 10:35:43 am »
Започвам с ментовия чай от днес пък да видим какво ще става. mgbg,ако и ти ще пробваш, споделяй какво се случва и при теб(ако изобщо се случва нещо).
« Отговор #11 -: Март 11, 2007, 18:10:01 pm »
Момичета, да ви кажа честно, не ми се вярва много тая работа. Аз обожавам ментов чай и пия почти всеки ден по чашка-две, особено през зимата - не пропускам. Но съм си с трайно завишени андрогени, и то от години. Без Диане-35 не мога да го сваля пустия тестостерон,за съжаление. При това резултата е краткотраен, дори и с тези хапчета.
А може би има определен начин на приготвяне, доза и схема,по която трябва да се пие ментов чай, за да спаднат нивата на андрогените :dontknow:? Но от статията това не е съвсем ясно...
*
« Отговор #12 -: Март 12, 2007, 19:37:13 pm »
ЕЕе,тъкмо се бях навила да почна с ментата, и ти....НИщо де,ще почна .Ще видим как ще ми се отрази,но не очаквам бърз ефект,предполагамн,че трябва да се пие поне 3-4 месеца.
« Отговор #13 -: Март 15, 2007, 12:18:52 pm »
Не искам да разубеждавам никого, даже напротив  :D. Просто споделих как стоят при мен нещата.
Но пак да кажа, че аз не пия ментов чай по схема, както може би трябва,а само като ми се допие.
Иначе вярвам в лечебната сила на билките.
Желая успех на всички, които ще пробват!
И да се похвалите скоро!!!
« Отговор #14 -: Март 15, 2007, 13:19:57 pm »
На мен ЛЕКАР ми беше изписал Spironolacton /Спиронолактон/ защото бях много близо до горната граница. За три месеца го свалих от 2.59 на 1.19
НО пак обръщам внимание това беше по усмотрение на доктор и едва ли се прилага за всички случаи ...
Symphony, твоят док. какво препоръчва?
*
« Отговор #15 -: Март 15, 2007, 14:06:50 pm »
Mmery, въпросното лекарство на билкова основа ли е? Ако да, би ли казала какво съдържа точно?
Благодаря ти! :D
« Отговор #16 -: Март 15, 2007, 14:55:14 pm »
Лекарство е. Извинявам се - късно се усетих, че питате за природни продукти.
Но все пак ако някой се интересува:
http://www.actavis.bg/NR/rdonlyres/AB69AFB9-6F2B-4D87-AF5F-CE2E71991148/0/Spironolacton_BG.pdf;
http://old.zachatie.org/modules.php?name=News&file=print&sid=56
доста по-щадящ организма е от хормонален препарат...

интересното е, че съдържа ментов екстракт - може би момичето с ментовия чай има своите основания...
*
« Отговор #17 -: Март 15, 2007, 15:23:41 pm »
Аз не разбрах кое е лекарството което съдържа екстракт от мента????
Аман вече от тази статия на Генов.
« Отговор #18 -: Март 15, 2007, 15:50:05 pm »
Спиронолактон.
Съдържа масло от мента като помощно вещество, виж:
http://www.tchaikapharma.com/mambo/leaflet/spironolactone.html
което въобще не значи, че действа заради ментата ...
Момичета,
Всеки случай е индивидуален. Но понеже намерих сходство между моите стойности на хормона и това за което говори Симфони, затова писах какво при мен е подействало...
*
« Отговор #19 -: Март 15, 2007, 15:56:15 pm »
Mmery, благодаря за полезното инфо :flower:!

Офф,аман вече от тази статия!!!!!

Аман вече от тази статия на Генов.

Mgbg, що така ти е писнало от всичко? Аман от това, аман от онова :). По свежо гледай на живота, на всички ни идва в един момент да си кажем аман, но докато го кажем взело, че станало амин :lol:.
Поздрави :D