0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бременност и Siofor
« -: Ноември 14, 2006, 12:47:52 pm »
Може ли Siofora да се приема по време на бременност? Защото лекарите са на различно мнение по въпроса. Ако имате някаква представа моля Ви споделете.
*
Re: Бременност и Siofor
« Отговор #1 -: Ноември 14, 2006, 14:55:51 pm »
Аз съм на сиофор от една година. При евентуална бременост ми е предписан до 5-я месец. Известно ми е, че не се приема по време на бременост, но всички лекари са единодушни, че трябва да го пия. Явно за всяка жена се имат впредвит всички индивидуалности и се преценяват плюсовете и минусите. Ако се притесняваш и имаш резерви, потърси още няколко мнения. Успех.
« Отговор #2 -: Ноември 20, 2006, 07:43:19 am »
Mary,би ли ми казала какви ти бяха нивата на кръвната захар :D

*
« Отговор #3 -: Ноември 21, 2006, 15:58:10 pm »
Не мога да ти напиша точни ст-сти в момента, но ми бяха в норма.
« Отговор #4 -: Ноември 22, 2006, 15:32:21 pm »
Заради инсулинова резистентност ли го пиеш?
« Отговор #5 -: Ноември 22, 2006, 17:34:43 pm »
При ме кръвната захар се оказа под нормата  :( при положение че съм с наднормено тегло  :x

*
« Отговор #6 -: Ноември 22, 2006, 23:03:01 pm »
Заключението на д-р Катя Тодорова от МД, е че имам СПКЯ и метаболитен синдром и затова трябва да пия сиофор, а това не е само нейно мнение.
« Отговор #7 -: Ноември 23, 2006, 11:52:24 am »
И на мен изписаха Сиофор, но неможах да го вземам. При мен има и повишен пролактин, заради който пия Бромокриптин и от него ми става почти всеки ден лошо, но трябва да го пия. Изписаха ми Сиофор за подобряване на метаболизма и по лесно забременяване, но като започнах да взимам и него нещата още се влошиха. Непрекъснато ми беше лошо. Падаше ми кръвното от Бромокриптина, а от Сиофора и кръвната захар. Изобщо не се чувствах добре и след една седмица го спрях.
*
« Отговор #8 -: Ноември 23, 2006, 15:34:37 pm »
Когато аз започнах да пия сиофора ми ставаше лошо няколко месеца. Постояно ми се гадеше, не ми се ядеше и се отвръщавах дори от мисълта за храна. Приема на сиофора съвпадна с пиенето на билки и аз така и не съм 100% сигурна от кое ми се гадеше, но не издържах така дълго и спрях билките, но гаденето не отмина 4-5 месеца. Сега нямам проблем, даже така се получи, че не можах да го пия около една седмица и след това предполагах, че ще ми е кофти, но нямах проблем след започването му.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #9 -: Ноември 24, 2006, 11:50:45 am »
Ако нивата ти на кръвна захар са били в нормата, както пишеш по-нагоре, приема на Сиофор ги занижава допълнително от там идва и гаденето докато организма се адаптира. Неразбрах само дали си правила тест за инсулинова резистентност и ако не си как така ти е изписан Сиофора наизуст?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #10 -: Ноември 24, 2006, 12:09:08 pm »
Никакви изследвания на кр. захар нито на инсулин. Просто така. Вземах го една седмица и спрях на своя глава.
« Отговор #11 -: Ноември 24, 2006, 19:04:49 pm »
На мен ми го назначиха без необходимите изследвания за инсулинова резистентност :(  Ох не знам какво да правя :? явно трябва да го пия ама кръвната ми захар е под 3  :(

« Отговор #12 -: Ноември 26, 2006, 11:44:45 am »
При мен кр. захар е в норма, но инсулина не е и всички са на мнение че трябва да си пия Сиофора. Пише че контролира кр. захар -не я понижава значително. Аз вчера за първи път пих половин хапче и 30 мин не можах да изляза от тоалетната. :)
« Отговор #13 -: Ноември 27, 2006, 07:16:39 am »
 :dontknow: Явно трябва да направя още изследвания :)

« Отговор #14 -: Ноември 28, 2006, 11:20:54 am »
Да по-добре направи. Няма да са ти излишни.