0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
помогнете при избор за лапароскопия
« -: Ноември 14, 2006, 12:30:08 pm »
здравейте на всички, чета ви отдавна но сега съм на кръстопът и реших да ви пиша. поздравявам ви и ви подкрепям, като мисля, че всички заслужаваме най-доброто. моля ви за съвет- направих цветна снимка, според коята има изписано нещо нечетливо и на края....пропускат к.м. задоволитерно, лавя тръба нагъната и фиксирана. това е което аз разбирам. за да не споменавам имена за сега, нямало проблем и аз оставех нещата така, но отивам на доктор за пореден път и той казва директно от вратата след като повдигна снимките-ти ис за лапароскопия. не ме питайте как съм , защото ми се губат моменти от тогава. въпросът ми е , след като изчетох всичко във форума, как дда си събера още мнения от друг лекар, как да подходя от тук натам, къде да направя лапарото, осигурена съм здравно, и всичко което бихте ми казала ако сте минали по бодливия път към щастието, което неистово искама-дете. необходимо ли е да си дам почивка след снимката 2-3 месеца и след това или направо да действам и да се записвам под ножа. благодаря ви предварително и ви очаквам с всякакви новини. успух, заслужавате го. за по конкретна информация може да ми пишете и на личан оз мейл. приятен ден.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: помогнете при избор за лапароскопия
« Отговор #1 -: Ноември 14, 2006, 13:34:39 pm »
Мила Joli,
Успокой се  :D и се усмихни - виж какво слънчице грее навън.
Снимката можеш да я покажеш и на други лекари за коментар. Поне от това, което си написала (разчела) от заклчюението разбирам, че тръбите все пак пропускат  :D. Лявата тръба може да изглежда нагъната и сраснала, но може и да не се докаже при лапаро (точно такъв беше и моя случай).
Лапароскопията не е тежка операция и не се "ляга под ножа". Възстановяването е за около седмица. Погледни в темата "За всички, но които им предстои лапаро" и ще научиш много - както за клиниките, в които момичетата са правили, така и за самата процедура, и за лекарите, цените и т.н.
Успех :D
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #2 -: Ноември 19, 2006, 16:03:47 pm »
мила, джоли,сигурна съм, че доктора ти не ти е препоръчал лапароскопия от некадърност, а защото за доста доктори цветната снимка не е диагноза.аз миналата година правих цветна снимка при доц.маркова.наред с невероятната болка и още по-'невероятното' отношение на самата доцентка ми беше сервирано, че тръбите ми са много зле-едната е абсолютно запушена-изобщо я няма на снимката.другата силно нагъната като дим от цигара и извита нагоре.естествено тя побърза да ме уведоми, че с тия тръби съм само за инвитро.2 седмици по-късно, след като се изръсихме над 250 лева за изследвания и се обадих кога да отида да ме запише, и тя много троснато ми отвърна, че местата при нея са вече заети(а само преди 2 седмици ме прати да правя изследвания)
както и да е.обяснявам ти това, за да ти покажа защо лапарото е определено по-добра диагноза.след отношението на маркова се ядосах, дадох си почивка и зимата отидох при александров.исках пластика на тръбите.той веднага дръпна снимката настрана и каза, че за него това не е диагноза и чак юни месец дочаках самата лапароскопия.и познай-тръбите ми са в идеално състояние!просто при много жени от самата болка матката прави някакви спазми и не пропуска контрасната материя.по всяка вероятност за това докторът ти препоръчва това.а щом той ти го е казал, значи е видял все пак нещо на снимката, което да не е в ред.
за самата процедура горещо ти препоръчвам александров, но той сега е много зает, затова най-добре я направи при колегата му козовски.
айд, успех, и споко-това е 100 пъти по-лесно от снимката!
« Отговор #3 -: Ноември 19, 2006, 20:57:55 pm »
Имам приятелка, която си прави лапаро при д-р Стаменов. Останала е изключително доволна от отношението и условията в клиниката.
« Отговор #4 -: Ноември 19, 2006, 21:21:20 pm »
необходимо ли е да си дам почивка след снимката 2-3 месеца и след това или направо да действам и да се записвам под ножа.
Първо се успокой. Не е необходимо да си дадеш почивка, но много момичета забременяват точно след цветна снимка. Все пак тръбите пропускат  :D И "под ножа" е тежко изказване за лапароскопия. Не е толкова страшно, а и при тебе може да мине само като диагностична.
Според мене трябва да се насочиш към клиника по стерилитет. Специалист по стерилитет би преценил най-добре какво да направиш.
Желая ти успех!

lb2f
*
« Отговор #5 -: Ноември 20, 2006, 01:33:02 am »
  Здравей! Не се страхувай от лапароскопията. Тя ще ти даде точна информация за състоянието ти. Правила съм цветна снимка и на нея не се контрастираха тръбите. Лапароскопията ми не са я направили до края, възникнал е риск и са спрели, вътре тръбите ми са проходими. Причината е, че преди това са рязали септум от матката-хистероскопия. Тогава реших да ми направят едновременно двете процедури. Сега се замислям за втора лапароскопия, която да ми даде отговор.
   Разрезите са толкова малки, че почети не се виждат след 1 год. Още на втория ден започват да те сърбят и на 5 ден са зарастнали, а и не болят, малко пъпа и то толкова, че да не можеш да се смееш. Дейстай смело! После ще се чудиш защо си се страхувала. Правила съм я при д-р Тюфекчиева.
   Успех! :balk_104:
*

*слонче*

• 1764
« Отговор #6 -: Ноември 20, 2006, 09:28:08 am »
благодаря на всички отговори, записвам час при д-р Стаменов и ще видим. надявам се нещата да се оправят и ви желая искренно само хубави моменти в живата ви , всички да ви обичат и да ви радват. след кота се сдобия с резултати ще си пишем отново. приятен ден и до скоро.
« Отговор #7 -: Ноември 20, 2006, 10:52:00 am »
Добър избор Джоли! Стискам палци и ти желая успех!
Непременно пиши после  :D

lb2f
*

jimn

• **
  • 68
  • щастлива мама
« Отговор #8 -: Ноември 22, 2006, 13:53:50 pm »
благодаря на всички отговори, записвам час при д-р Стаменов и ще видим. надявам се нещата да се оправят и ви желая искренно само хубави моменти в живата ви , всички да ви обичат и да ви радват. след кота се сдобия с резултати ще си пишем отново. приятен ден и до скоро.
:PЗдравей и от мен и аз колкото и да не ми се иска ми предстои 2-ра лапаро скопия ,след дълго търсене и събиране на ин-фо къде и как май ще го направя при Стаменов .
Най парадоксалното е при мен ,че при 1-то лапаро док-ра явно не му се е занимавало да ми отстрани проблема на едната тръба .?Когато отидох повторно за информация ме посрешна с думите "Много е опасно да правя 2-ро лапаро може да се попадне на черво и тем подобни "-т.е по му е лесно да ме реже .
При Стаменов получих съвсем друг отговор а именно че не проблем .
Кажете и вашето мнение .?
Успех  :P
*

didi_788

• **
  • 64
  • Няма невъзможни неща..винаги има решение
« Отговор #9 -: Ноември 24, 2006, 13:32:20 pm »
 :)ЗДравей!Аз направих лапароскопия миналата година на 01.09.05г.в 1-ва АГ-болница "Света София".Тогава се лекувах в МЦ"Репробиомед" и затова ми я прави Д-р Георги Николов;сина на Д-р Табакова.Много съм доволна.Всичко мина доста добре.Целият екип-анестезиологът;гинекологът-те бяха двама;акушерките бяха на ниво и много мили.останах 48 часа след това в болницата и ме изписаха на 03.09.Вече не посещавам въпросната клиника..но съм чула добри отзиви за Д-р Стаменов от наши познати.Късмет;мила!пиши ни какво си решила и как е минало!
didi_788
*

*слонче*

• 1764
« Отговор #10 -: Ноември 24, 2006, 15:02:44 pm »
вече бях при стаменов, по точно при персенска и засега ще опитаме два месеца така, чрез стимулация и ако не стане тогава лапароскопия, така, че има време но после ще разкажа. успех на всички момичета.
« Отговор #11 -: Ноември 24, 2006, 15:37:25 pm »
Джоли, успех!

lb2f