0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #20 -: Ноември 21, 2006, 07:22:10 am »
Елида, Жюли7, късмет, стискам ви палци за безпроблемна бременност, милички.  :bighug:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #21 -: Януари 05, 2007, 17:24:32 pm »
Здравейте,бременна сам в 11 г.с. с трето дете.Първото едва не го загубих в 6 месец заради разкритие 3 см,с второто лежах в болница 7 месеца пак заради това,но доктора отказа да ми направи серклаж.Сега отново сам с пропусклива шийка и сам болни4ни от на4алото на бременността.Другата седмица сте влизам в болница да решат какво да ме правят,но акушерката ми каза,4е ве4е отри4али серклажа и не го практикували.Знаете ли нещо по въпроса.
« Отговор #22 -: Януари 06, 2007, 13:21:47 pm »
Аз не съм чувала да отричат серклажа. Даже лежах с девойка, на която и бяха направили и това доста  й помогна да задържи бебето. Успех
*
« Отговор #23 -: Януари 06, 2007, 16:21:48 pm »
Аз бях със серклаж. Незнам дали го отричат, но смятам, че това ми помогна да задържа бебето. Когато ми го махнаха 2 седмици преди термин, докторът ми каза, че шийката на матката е била доста скъсена и е възможно без серклажа да не съм задържала бебето.
Въпреки това, не във вички случаи помага. Знам момиче със серклаж, което не успя да задържи бебето.
Но все пак със серклаж има по-голям шанс. (това разбира се е мое мнение и не мога да коментирам профиесиналното мнение на докторите, които го отричат).
« Отговор #24 -: Януари 06, 2007, 17:03:51 pm »
благодариа ти juli7,не знам дали е добре или не,но определено не мисля,4е съм готова да лежа цялата бременност в болница.След прегледа ще пиша.Късмет на вси4ки във вси4ко.
« Отговор #25 -: Януари 12, 2007, 09:52:24 am »
Здравейте.Ходих в Шейново на преглед и в понеделник ще ме приемат за серклаж,което озна4ава,4е още го практикуват.Може ли някой да ми каже как се 4увствате след това и какво трябва и не трябва да се прави,за да се подготвя психи4ески за това.Благодаря предварително и нека кьсмета да е непрекьснато с вас.
« Отговор #26 -: Януари 12, 2007, 11:20:06 am »
Моми4ета сега про4етох пак вашите статии и добих представа за цялата процедура,само не разбрах след серклажа боли ли отвьтре
*
« Отговор #27 -: Януари 12, 2007, 16:16:11 pm »
Не се притеснявай, няма да те боли и няма да усещаш нищо, освен тежест ниско долу. Ще кървиш няколко дни (при ме беше седмица). Усещането за тежест ще отмине също за около седмица. Трябва да лежиш поне няколко дни, без много много да ставаш. Ще пиеш няколко дни антибиотик и предполагам ще ти слагат папаверин. Така беше пре мен. После ще трябва много да се пазиш, да не вдигаш тежо, да не пътуваш, да не правиш секс. Ще се поглезиш до края на бременноста, з-то мъжа ти ще трябва да върши повечето работа в къщи :D. Предполагам си прочела, че серклажа се прави с пълна упойка и не се усеща нищо.
Бъди спокойна и уверена, че това ще ти помогне. Пожелавам ти успех и много търпение. Ще стискам палци и после непременно пиши как си и е как е минало всичко. 
« Отговор #28 -: Януари 12, 2007, 17:11:24 pm »
Много ти благодаря,Juli.Когато човек знае какво точно му предстои като ,че ли по-леко приема нещата.Аз сьм трета бременност и мислех,че вече от опит знам всичко,но ето че се оказва,че наистина човек се учи цял живот.Сега вече сьм спокойна за всичко и сьм сигурна,че благодарение на всички вас и много други момичета сте се чувстват като мен.щом се прибера от болницата ще пиша веднага.
*

Портокалка

« Отговор #29 -: Януари 13, 2007, 00:36:32 am »
Здравейте момичета! Случайно попаднах във вашата темичка. Нека споделя с вас личния си опит. Когато бях бременна на мен също ми правиха серклаж в 4 месец. Причината беше точно скъсена шийка, а преди това имах една неуспешна бременност. Процедурата се прави с пълна упойка и трае не повече от 30-40 минути. След това лежах 4-5 дни в болница. Биха ми антибиотик, за да не се получи инфкция, а иначе ми изписаха бусколизин и но-шпа доколкото си спомням, които почти не пих. След като ме изписаха, лекарят не ми е забранявал да пътувам, да се разхождам, но ми забрани да ходя на работа, затова карах на болничен до края на бременността. Цяла пролет и лято се разхождах колкото си исках, почивах си повечко, изгледах доста филми, помързелувах, ходихме на екскурзии със съпруга ми без притеснение. В по-големите месеци спрях да пътувам, лежах повече. Някои лекари отричат серклажа, но видях момичета в болницата, отказали да се подложат на това и лежаха от шести-седми месец в болницата за задържане, с чести контракции и ги тъпчеха с какви ли не лекарства. Само че за мен няма безопасни и безвредни лекарства, така че пред тая алтернатива предпочетох серклажа. Не съжалявам, че се подложих на тая манипулация, изкарах чудесна и безпроблемна бременност. Доктора каза, че ще го сваляме две седмици преди термина. Моят термин беше за 29.09.2006г. Определи ми 23 септември за деня Х, в който щяхме да махаме серклажа. Само че, на 9 срещу 10 септември водите ми изтекоха и аз му се обадих. Отидох в болницата, той ми махна серклажа и раждането започна. Бебо се появи на 10.09. в 6,30 сутринта. Вече е на 4 месеца. Благодарение на тази процедура, бременността беше успешна. Пожелавам същото на всички вас. Много късмет, леко бременеене и още по-леко раждане!
« Отговор #30 -: Януари 24, 2007, 12:48:55 pm »
Здравейте момичета,ето ме вече в кьщи,зашита.За два дни кьрвенето ми спря,но все още усещам на моменти болка отдолу,а в корема по-често.Общо взето сьм добре,но от цялата работа таткото отнесе такьв стрес,че още не може да се отпусне.Изписаха ми но-шпа,магнерич и вит.С.Не ми казаха да лежа,но не ни дават да правим секс две седмици,а после само с презерватив,рядко и много внимателно,защото риска бил голям.Описвам всичко,за да послужи на някой,който не знае.Сега ще  се пазим с бебчо и ще растем.ще използвам,че пиша,за да попитам някой знае ли в коя седмица може да се види пола на бебето,защото не помня.Много кьсмет на всички и благодаря за подкрепата.
« Отговор #31 -: Януари 24, 2007, 18:24:23 pm »
За полът, зависи от видеозона, но едва ли може да се види нещо преди 16 г.с.
За най-сигурно изчакай до 20 г.с., можеш да го разбереш като ти правят морфологията.

Радвам се, че се чувстваш добре! Много късмет ти желая!!!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #32 -: Януари 24, 2007, 21:43:58 pm »
при мен видяха пола в 14-та седмица с обикновен ехограф.
<br />
« Отговор #33 -: Януари 24, 2007, 23:40:59 pm »
какво е морфология,преди не са ми правили и досега не сьм чувала за това изследване.
« Отговор #34 -: Януари 26, 2007, 22:16:54 pm »
Става въпрос за фетална морфология
Виж тук и тук
« Последна редакция: Януари 26, 2007, 22:20:36 pm от Дени (c6688tt) »
« Отговор #35 -: Януари 31, 2007, 22:49:29 pm »
Здравейте, момичета! Аз съм бременна с близнаци от инвитро (11 г.с.) и днес разбрах, че след две седмици и на мен ми предстои серклаж. Потърсих подробна информация в интернет, но все пак искам да попитам и вас  :D Процедурата ще стане в Тина Киркова. И там ли я правят с пълна упойка? И колко дни е престоят в болницата? Възможно ли е веднага да ме пуснат, понеже хич не ми се остава там... До сега от началото на инвитрото имам около 20 дни престой в болницата и това ми действа много депресиращо. Знам че на никой не му е приятно, но аз започвам едни лигави изпълнения, едни ревове... чак сама не мога да се понасям... А предполагчм, че това е по- страшно за бебето отколкото да се прибера преждевременно. Моля ви, разкажете при вас как беше.
*
« Отговор #36 -: Февруари 01, 2007, 10:58:15 am »
Здравей Ирка и честито :)! Дано бременността ти бъде лека и всичко да бъде наред!
На мен ми направиха серклаж в Тина Киркова. Не се притеснявай, процедурата е с пълна упойка. После ще кървиш известно време и трябва да лежиш няколко дни след процедурата. Знам, че не е приятно да си в болница (в Патологията в Тина Киркова положението не е розово) но ще се наложи, з-то ще трябва да пиеш антибиотик няколко дни и да ти слагат папаверин за да е спокойна матката след процедурата. Все пак серклажът се прави на шийката на матката и е някаква интервенция. Моят престой в болницата беше 5 дни, но има възможност и да е по-малък. Така че и това ще изтърпиш щеш не щеш :). До колкото знам серклажът  се прави след 16 седмица, но при теб сигурно е по-рано заради инвитрото или по друга причина.
А колкото до ревовете - друсат те хормоните  :lol:
Аз лично не съм очарована от персонала на Патологията в болницата, но ще ги изтърпиш за няколко дни, важното е всичко да бъде наред с теб и близначетата :)
Успех и бъди спокойна, че всичко ще е ОК.
« Отговор #37 -: Февруари 01, 2007, 13:06:15 pm »
Благодаря ти за информацията, Juli. Както е започнало се съмнявам да имам лека бременност- вече прокървих във втори месец и имах много голямо отлепване на ендометриума. Все още не ми позволяват да се движа и да излизам, а сега и това... Важното е всичко да приключи успешно! На теб правиха ли ти клизма преди манипулацията? Колко време остана в болница и каква беше цената на процедурата? Чувала съм много лоши неща за патологично в Тина Киркова... толкова ли е зле? И последно, вярно ли е, че всяка стая си има самостоятелна баня и тоалетна? А, и как са акушерките там? На третия етаж бяха страхотни. Много сме се забавлявали и чак изпитвах удоволствие от инжекциите, а аз се ужасявам от игли...
*
« Отговор #38 -: Февруари 01, 2007, 15:16:34 pm »
Клизма преди серклажа не са ми правили. В болницата останах пет дни. За процедурата и за престоя в болницата не съм платила нищо. Мисля, че се покрива от касата, когато се води по спешност.
Доколкото знам в частните клиники серклажът струва между 200 и 400 лв.
Колкото до Патологията, стаите са по 2 с една баня и тоалетна. Има и ВИП стаи, може би те са със самостоятелна тоалетна, но не знам със сигурност. А акушерките.....ужас 8O. От всички отделения в които съм пребивавала (по стечение на обстоятелствата съм "пробвала" всички отделения, без мамологията), най-кофти са акушерките в Патологията. Но споко, преживява се. Не им обръщай внимание, а ако те е страх от инжекциите просто си кажи и помоли да са по-внимателни (понякога има ефект). Но за сметка на това, докторите там са супер.
Бъди спокойна и хич да не ти пука от никой, важното е процедурата да мине и всичко да е наред!!!! :)
« Отговор #39 -: Февруари 05, 2007, 17:19:48 pm »
Аз също лежах в Патологията на Тина Киркова. И единственото което мога да ви посъветвам е НЕ ХОДЕТЕ ТАМ!!!
По-некадърни и  нехайни доктори не съм срещала. За съжаление това го разбрах твърде късно. Жалко че тогава не се намери някои да се оплаче,а не да го разбирам от личен опит.
А сега по темата...
На мен също ми правиха серклаж но не ме зашиха а ми сложиха силиконова пластина. След процедурата не лежах в болница а направо си се прибрах в къщи(разбира се с наставления да си лежа). Не съм пила антибиотик. Три дена след като ми махнаха серклажа родих. Пожелавам на всички ви сладички бебоци.