Първо благодаря на всички за хубавите пожелания и да се връща на вас също хубавата вест в най-скоро време!
Бях отнова на преглед, само че този път с вагинален ехограф и се оказа че имам 2 плодни сакчета , а не 3 както се видя отгоре. Така, че се поуспокоих !!
Реших да напиша един дълъг пост, защото получих много съобщения на лични и реших, че ще бъде добре да обобща по-важната инфармация, а на лични ще отговарям на конкретни въпроси , за които не съм писала тук!
На 40 навършени години съм! Имам един опит в България за кратко успешен! Аз бях при д-р Гювенч! Само веднъж ме прегледа един др. лекар преди пункцията , но не знам как се казва. При нас беше ИМСИ и цената е 2100 евро .
Стартирах стимулацията в БГ на втори ден от цикъла, пуснах LH, FSH и Estradiol. Отидох при лекаря ,който ми следеше стимулацията в БГ и видя колко на брой и с каква големина фоликули имам. Издиктувахме резултатите на Кубра по телефона. После тя се обади за да каже, че може да започвам и какви са ми дозите за следващите 4 дни. На 4 ден пак Estradiol и отново фоликулометрия и нива на хормони. На 5 ден нямаше преглед, 6,7 и 8 ден отново фоликулометрия и нива на Estradiol. Извикаха ме на 8 ден от стимулацията , после имах още един ден инжекции т.е 9-ти ден и на 10 си бих Овитрел . След 36 часа е пункцията и след това след 5 дни беше нашият трансфер. Там не правят трансфер преди 3 ден- това е в най лошият случай когато няма достатъчно добри ембриони. Ние сме с лоша спермограма и с диагноза Астенотератозооспермия и въпреки това имахме 3 ембриона на стадий бластоцид на 5 ден, което според мен е страхотна работа на ембриолозите там!
По принцип можеш да се прибереш в Бг между пункцията и трансфера, но ние не се прибирахме защото пътя е доста! Ние имахме 9 нощувки там, като максимално бяхме в БГ. Не са ми приспадали никакви суми от предишни прегледи! Имате право на безплатен паркинг едва когато си на стимулация и си започнала инвитрото процедурата- тогава си искаш талонче от регистратурата, което даваш на паркинга! Срещу него ти дават карта ,за която се плаща 20 турски лири депозит и когато приключиш с всичко връщаш картата и си получаваш обратно парите!
Всичко ми излезна 7400 лв. , но тук са включени много разходи- лекарства 750 евро, нощувки 450 евро, ИМСИ 2100 евро, пътни, пари за преводач от турски + неговото гориво до Турция и обратно, храна за престоя ни там 9 дни, лекарства за след трансфер и сега до 12 ГС около 400 турски лири и др.
Спахме в хотел Буюк Кебан за 50 евро двойка стая на вечер с вкл. закуска, но резервацията я направихме от България чрез тур. агенция, защото иначе на място излиза много по-скъпо!
Искам да ви кажа нещо много важно , което се отнася за всички клиники в Бг , тук са претрупани от работа, не отделят нужното внимание на пациентите и ако имаш повече от три опита в една клиника не мисля, че това вече трябва да бъде вашата клиника и лекари. Това е мое мнение разбира се! Според мен те тъпчат на едно място и не откриват проблем. А в Мемориал веднага ти правят преглед ,които трае 1 и 1/2 часа и ти казват възможности и какви са причините за неуспеха.
Ако не искате да правите опит там можете да отидете на първичен преглед и няма да съжалявате за парите 295 турски лири, защото веднага ще разберете за какво става въпрос и сами ще си вземете решение дали да правите опит там! Много българи ходят да им откриват там проблемите, които тук в Бг НЕ СА ОТКРИТИ!