margopetrova аз питах адвокат и той каза, че документите трябва да се преведат и легализират във фирма за преводи и легализация, относно свидетелството за брак се вади дубликат от общината и се носи за превод и легализация,дубликат издават в общината към която сте се женили.
Абе момичета, защо се вкарвате в разни филми?!... Питайте в клиниката, а не адвокати.
И четете по-назад в темата тези, които са утъпкали пътечката
Ще ви спестят доста лутане. Когато аз тръгвах за Турция имаше едва половината от тази информация и пак ми помогна много. Просто четете
"Легализация" означава нещо точно определено - заверка от официална държавна институция. Става мнооого бавно и струва много пари. Съответно (и за щастие) се изисква само от официални институции в другата държава.
До сега не съм чула клиниките да искат легализация. Ако греша, нека момичетата ме поправят. Поне Мемориал със сигурност не искат. Не се набутвайте да я правите!!
Със спестените левчета може да почерпите Една офциална бланка на преводач ви е напълно достатъчна.
За изследванията превод е
желателен, а не задължителен. Той е само във ваша полза, защото улеснява лекуващия ви лекар. Не ви задължават да занесете преводи, в клиниката все ще намерят някой, да преразкаже написаното от български. Но аз лично не бих рискувала - може за едни спестени 50-60лв. от превод, да се пропусне нещо, което при процедурата да ви струва стотици...
Освен това, спестява време при консултацията - няма да си разказвате историята от А-Б и ще можете повече да питате и обсъждате (колкото и да са търпеливи, все пак нямат цял ден само за вас
)
Естествено, не се налага да превеждате абсолютно всчики изследвания. Предполага се, че сте достатъчно ориентирани да прецените, кои са важни и кои можете да спестите.
margopetrovaнай-евтината карта е 25тл. всяко минаване идва около по 5тл.
zarina, изглежда, че са намалили таксата.. Когато ние минавахме, картата беше 20ТЛ (и можеше да се допълва мин. по 20). Не помня колко беше растоянието м/у границата и града, но едно зареждане ни стигна за три минавания. Затова втория път вкарахме повече лири и не сме му мислили нататък
Имаш ли представа, по всички бензиностанции около магистралата ли може да се зарежда картата или само на някои, като този Шел?