Здравейте и от мен! Най-после и аз да се престраша да пиша.Преди около година започнах да следя темата, защото тогава много живо се интересувах от възможността да правя ин-витро опит в Истанбул. Запали ме една лекарка гинеколожка, която беше направила там своя първи сполучлив опит в тази клиника
http://www.istanbulcerrahi.com/iletisim.asp при проф. Леми Ибрахимоглу! Прегледах по-назад във темата и видях, че и др. момичета са ходили там, но повечето са в "Мемориал".
Аз вече имам един успешен за кратко време ин-витро опит в клиника Малинов в София, който завърши с кървене и спонтанен аборт! Сега се установи проблем със щитовидната ми жлеза-хипер функция и в момента ендокринолога ми каза да изчакаме 45 дни и да пуснем нови изследвания ,за да видим какво е състоянието на жлезата и тогава ще предприемем лечение. Само, че той се изказа малко противоречиво и мен това ме обърка-първо да изчакам и нови изследвания, после да започвам нова опит, но по време на бременност можело да имам проблем и да пия лекарства, които са вредни за бебето. Така или иначе аз реших да чакам и да видим отново какви ще са следващите изследвания- в момента се лекувам с хомеопатия.
Отклоних се от темата, но исках да поясня проблемите ми. Моят съпруг има лоша спермограма , в момента пие лекарства и имаме подобрение. По принцип може би сами ще финансираме следващият си опит, защото трябва дълго да чакаме за Фонда. Имам въпроси, на които ще се радвам ,ако ми отговорите:
1. Притеснява ме това, че не зная езика . Английски говоря много малко. В тази клиника разбрах,че има акушерка българка, но някой има ли нейн телефон за директно комуникация с нея?
2. Как ще намерим болницата, Истанбул е голям град и може би ще вземем GPS или карта на града, но все пак остава притеснението че може да се объркаме, а като не знаеш език и не можеш да питаш дори?
3. Видях, че има координаторка, но предполагам че трябва да й пиша на английски трябва да намеря някой да преведе писмото, защото с моят елементарен английски може и да не ме разберат добре?