Здравейте момичета,
Извинявам се, че не съм ви отговорила толкова време, но ме тръшна един гаден грип.
Уж почна на шега, но после се опита да стане на пневмония и след една седмица температури, кашлици и безпаметен сън, сега още се влача като пребито куче...
Имам много съобщения на "лични", на които днес няма да успея да отговоря, но знам, че повечето момичета четат в тази тема и затова пиша тук за всички, а в следващите дни ще отговоря и на личните съобщения.
Колкото до опитът ми - още на предния преглед беше ясно, че е приключил. Ембрионът е спрял развитие в много ранна фаза и се беше свил до една почти невидима точица. Това, че докторът иска втори преглед, е просто формалност - той трябва да е абсолютно сигурен, че няма бременност, за да направи кюретажа. Т.е. чакакнето е по задължение, а не заради някакви надежди, че може да се случи чудо.
Коментарът на д-р Гювенч (в свободен преразказ) - повечето от тези нарушения в началото на бременността се дължат на хромозомни аномалии на съществуващите ембриони. Проучванията показват, че повечето от яйцеклетките, получени от жените над 40 години са с хромозомни аномалии и няма как да се промени това. Това не означава, че при всеки опит ще се повтаря този проблем, но рискът се увеличава с възрастта.
Според него, имам запазен сравнително добър яйчников резерв за възрастта си и има смисъл да направя още един опит, но той иска да съм наясно с риска. Освен това, ако реша да направя следващ опит при тях, ще коментираме възможността за предимплантационна генетична диагностика, въпреки, че при малък бой ембриони тя не може да се приложи и трябва да се избира между рисковете и ползите от нея.
zarina, аз правя трети мисед в този период, около 7-8 г.с. Имам пълни имунологични изследвания и всичките са в норма, т.е няма никакъв признак за имунологичен проблем. Оказа се, че нямам направен тест за инсулинова резистентност (не знам как съм го пропуснала...). Като се пооправя малко, ще го пусна и него. Иначе приемам всякакви други идеи. Човек никога не знае...
________
Аксарай е в така наречената "стара част" на Истанбул. Далечко е от Окмейдани, но затова пък в Аксарай има много връзки на градския транспорт. А пък и тази цена 50TL оправдава всяко разстояние
Eille, дано намериш координатите на хотела!