mozzi, направо ме "хвърли в оркестъра" с това, което си разказала...
Извинявам се за нелитературния израз, но не се сещам, как по друг начин да изразя объркването си....
След всичко, което си написала, напълно те разбирам. Отношението ти към двете клиники е напълно обяснимо и разбира се, решението ти е логично и правилно. Обаче... парадоксът е, че аз също съм в клиника Щерев и до момента нямам нито една причина да съм недоволна или да се съмнявам в тях. Аз съм при д-р Андреева и доброволно не бих я сменила с друг лекар. Правя го само, защото външни фактори ме принуждават.
Нищо от нещата, които си описала, не се е случило при мен.
- Назначиха ми пълен комплект изследвания, още преди първата процедура (разбира се, има още какво да изследваме, но това са неща, които възникнаха впоследствие, не е било логично да ги правим предварително).
- И при двата опита бях следена стриктно. При втория ежедневно - хормони, преглед, корекция на стимулацията.
- Ембриоложките (две млади дами, не им знам имената) ми обясняваха всички основни неща и всичко, за което се сетих да ги попитам. На моменти направо приемаха проблемите и успехите на моите яйцеклетки, като техни лични.
- Акушерките са много любезни и внимателни, а едната е направо невероятен човек (обещавам да й науча името)
Сякаш не говорим за една и съща клиника...
Е, имам някои дребни забележки. Веднъж ме забравиха да си чакам на диванчето и лекарката почти си тръгна, без да разбере, че съм там
Досиетата са тип "баница". И други неща ми правят впечатление... Аз не съм прекалено наивен и доверчив човек (нито прекален скептик) и се старая да наблюдавам какво се случва с мен и около мен. Не знам... не мисля, че греша в преценката си...
За това, че не са успешни моите процедури, не са ми виновни в клиниката. Аз съм труден случай - имам кофти цифра на ЕГН-то
, а това означава много проблеми и лоша прогноза. Факт е, че за година и 1/2 д-р Андреева постигна голям напредък при мен. Започнахме с лош отговор на яйчниците и прекъсната стимулация, после направихме 3 яйцеклетки (2 оплодени), а при последния опит стигнахме до 7 фоликула (което за мен е невероятен успех), 6 оплодени и бременност, която за съжаление стигна само до 9 седмица.
Споделям всичко това не за да ти опонирам. Далече съм от тази мисъл! Просто чувствам, че дължа една добра дума на клиниката и хората там, от които съм много доволна. Не знам, може би зависи от конкретният лекар?! Просто сме били при различни лекари и затова...
Идеята да опитам в Турция ми изглежда все по-привлекателна, но за съжаление е свързана с няколко проблема - по-големи разходи (признавам, не толкова големи, колкото очаквах, но все пак..), повече трудности с организация, пътуване и т.н. (при мен и проблеми с езика, които не са маловажни) и един специфичен (макар и разрешим
) проблем - нямаме официален брак.
За да реша, дали има смисъл да се "гмурвам на дълбокото", е важно да се ориентирам, какво по-различно могат да направят за мен в Турция, така, че да имам повече надежда, спрямо предните опити тук.
При теб двете процедури са драматично различни и промяната напълно си е заслужавала. Обаче в моя случай... не знам...
Ако правилно съм разбрала, ти си стояла в Истанбул през целия период, от 2 ден на цикъла до трансфера, така ли е? А преди това само за първичен преглед ли сте ходили или повече пъти?
Можеш ли да ме ориентираш, съвсем на грубо, на каква сума възлизат общите разходи. Знам, че има много разлики и специфични неща, но все пак.. По сумите, които си споменала в предния пост, ги изкарвам около 5000Е, с престоя и пътуването. Или пропускам нещо?
Върти ми се в главата идея, да отида при проф.Кахраман само за консултация и тогава да решавам, какво да правя нататък. Не знам, много съм объркана още...
М/у другото... към Турция ме насочи точно д-р Андреева, когато се разбра, че при нея (и въобще в БГ) не мога да продължа. Не настоя, но намекна, че това е най-добрият вариант от "съседните държави" и каза, че там наистина имат добра школа и резултати