Здравейте!
Да разкажа и аз за първичния ни преглед в Мемориал Хоспитал в Истанул
Извикаха ни за преглед с около 50 мин закъснение от записания час, което общо взето се случва май навсякъде. Посрещнаха ни др. Мурат Онал и Хюсние. След като се запознахме започна попълване на досие, като доктора ни задаваше въпроси за стари заболявания, разгледа медицинската документация, която носихме - хормони, вирусологии, протокол от 1ви опит ИКСИ, цветна снимка. Последва гинекологичен преглед, след което аз останах на гинекологичния стол, за да изчакам проф. Кахраман, а доктора подготви сбита информация за нея. Професорката влезе, запозна се с нас, благодари ни за избора на болница, изслуша др. М Онал и също ме прегледа. Обясниха ни какво предлагат много подробно, предложиха ни къс протокол, като стимулацията съществено ще се различава от тази, която е направена тук. В България ни третират като възрастна двойка с ИЯР и мъжки фактор, за това бях стимулирана с високи дози хормони. Професорката обясни, че това което е видяла от прегледа, не говори за ИЯР и каза "вие сте млада пациентка, виждам 10 антрални фоликула, предлагам да започнем с ниски дози...". Назначиха ни кариотип, за съжаление не го направихме там това изследване по финансови причини. Сега се чудим къде тук да ги направим, изисква ли се някакво предварително записване и т.н. А за опит там ни казаха 2200 евро процедура + 700 -1000 евро за медикаменти.
Всички в болницата бяха много любезни, прегледа продължи около 1 час и 10 - 15 мин и никой не изглеждаше напрегнат, не забелязах досада, отговаряха на всякакви наши въпроси. Разговора се водеше на английски.
Иначе пътувахме с автобус от Бургас до Истанбул - пристигнахме сутринта, помотахме се понеже прегледа беше след обяд, след това взехме такси от болницата до автогарата Байрам паша (30ТЛ) и се качихме на автобуса за Бургас.
Изключително много благодаря на всички, които са писали тук за своите посещения в Турция, защото много ни помогнаха да се ориентираме и подготвим за този преглед.
Малко съм разхвърляна в поста, но още си подреждам в главата информацията, която получих
, така че извинете.
Поздрави на всички ви