Здравейте,
и ние се върнахме от Инстанбул, отидохме за един ден без приспиване, даже и аквариума разгледахме. Честно казано не вярвах, че ще ми остане време за друго, освен за прегледа - в България при записан час в 10.30, сме тръгвали посреднощ от Несебър и сме се прибирали пак в полунощ, понеже в клиниката сме чакали поне 4-5 часа!!!
А тук беше друго, с нас беше един наш приятел с перфектен турски, и на цялата болница Мемориал показваше тяхното творение - имат бебе на 2 месеца, след доста неуспехи в България. С мен беше и моята приятелка с перфектен английски и тя да слуша и помни, че аз от притеснение половината неща не запомних. А в болницата сестрата която взимаше кръв ми говорише на руски!
Уникални от всякъде.
Сега за прегледа и нас ни прие д-р Мурад Онал, разгледа досието, разгледа старата цветна снимка, от 2004!!! (никой досега не ми направи нова по време на опитите в България) не беше съгласен със заключението за перфектни тръбим според него имало леко стеснение - което потвърди и д-р Кахраман. Иначе след обстоен преглед и диагностицирана киста (аз винаги правя такава след ин-витро) ми изписаха Tarlusar 5mg - за 5 дни, за предизвикване на цикъла, и искат на 3-5 ден да направя цветна снимка.
Къде според вас мога да направя цветна снимка във Варна, минавали по здравна каса?Казах, че според българските лекари не забременявам, защото съм пълна и с Хашимото, съчетано с мъжкият фактор. Д-р Кахраман гледаше доста учудено и каза, че след като не съм отслабнала досега, че караме с тези килограми и каза, да продължавам с Метформина (по нейна препоръка да ползвам Глюкофаж, че е най-добре пречистен). За мъжкият фактор поиска нова спермограма (нашата е от 2009 и повече нямаме друга или поне не ми дадоха), направихме я при тях - 180 ТЛ.
Назначи ни и генетични излседвания - и тях направихме там за двата струваха 864 ТЛ и при цена на ТЛ - 0.83 стотинки не ми се видя скъпо. Останалите иследвания - липиден профил, обременяване с глюкоза и т.н ще ги правя в БЪлгария, имам записан час за юни, когато ще постъпя за 3 дни във Варнеската ендокринология и ще си ги направя по здравна каса.
Каза, че сме доста лесен случай по това което вижда, но иска да види цветната снимка.
Имаме три проблема - възраст, мъжки фактор за които ще позват ИМСИ, и чака генетичните изследвания.
Освен това, единственият протокол по които са ме стимулирали и са били направени качествени ембриони е било в клиниката на д-р Владимиров. За трите опита в клиника Щерев, по къс протокол каза че не е за мен и ембрионите са под трето качество, а не както е записано с добро и при тях ако сме с такива ембриони, няма да препоръчат ембриотрансфер.
Написа ми и примерна схема за стимулация и каза, че е добре да побързаме с опита, след моите обяснения, че в момента финансово няма как да започнем опит. Препоръча до октомври да сме готови с изследвванията, да бъдат изпратени по е-мейла на д-р Мурад Онал и след това ще ни кажат пак по е-мейл дали са излезли някакви скрити проблеми.
И аз като Рачо, пиша бързо да си кажя всичко което съм разбрала, имах час, спази се до секундата, бяхме обгърнати с внимание и това което ми направи впечатление, че преди самият преглед ми направиха промивка на влагалището и след това ме гледаха с вагиналният ехограф. ТУК в България, обяснявам, че съм пътувала, че се притеснявам за хигиената, никой не ти обръща внимание.
А да, за мен препоръча дълъг протокол. И да не забравя Хюсние, тя беше с нас също през цялото време, разговаряхме с нея на български и накрая беше вече комично, д-р Онал пита на турски, д-р Кахраман на английски, Хюсние ни превежда на български заради мъжът ми, нашият приятел отговаря на турски, аз и моята приятелка на английски. В един момент просто минахме само на английски
. Хюсние пое мъжът ми, попълни му анкетната карта преди спермограмата.
Така, че засега това... Ще си направя цветната снимка, питам за Варна че е най-близо, и на нас като Рачо ни препоръчаха съседна клиника, но ми идва по-скъпо като включа и пътуването.
И разгледахме аквариум Флория - красота, не ходихме до Тюркоазо, той ще бъде посетен при следващото ни посещение в Турция