Привет на всички!
И аз направих инвитро в Истанбул. Първи опит, успешен, и всичко толкова бързо стана, че като чета от няколко месеца във форумите колко време се чака в клиниките в България се изумявам ... /не, че всичко друго ни е наред .../... И така - Казвам се Мария, на 40 години съм и съм лекар. В момента съм в 19 г.с. В началото на годината решихме да си имаме бебенце, но само създадено чрез методите на репрудуктивната медицина с оглед избягване на малформации и генитични увреждания. Какво направих ли? Моя приятелка ме насочи към Мемориал хоспитал в Истанбул. Прочетох отзивите и след бърза кореспонденция по мейл имах час за първичен преглед при д-р Ханде. Всички изследвания които предварително си бях направила ми бяха назначени по мейл. Последвалите месеци бяха изпълнени с много тревоги от страна на незнанието на българските гинколози за методите по които работят в Турция. А те, наистина са много физиологични, много не обременяващи и на съвсем друго ниво. Бебчето ми е с предимплантационен пълен генетичен анализ , който в клиниката на Щерев просто бяха изумени, че може да видят нещо подобно. После разбрах, че се прави на три места в света. Преди седмица ходихме до Истанбул на контролен преглед. Всичко е уредено вече - има две координаторки на български език и изобщо не ти се налага да използваш английски. И още нещо - Мемориал хоспитал НЕ РАБОТИ с никоя българска клиника. Проф. Самра Кахраман е професор по генетика и е избран за най добрър генетик за 2014 година в света /във фейсбук страницата на болницата са публикувани всички статии/.Относно заплащането на всичко - около 8000-10000 лв е абсолютно всичко - с хотела, храната по 22 дневния престой, лекарства, ,гориво, такси за туристически обекти. Ние се настанихме в хотел точно под болницата - BIG BOX HOTEL. Цената е 45 евро на стая за вечер счена закуска Интернетбезплатен мдобър.