stoeka71, още веднъж те поздравявам и в тази тема! Познавам донякъде твоя дълъг път до положителния резултат и те моля да споделиш подробности за този инвитро опит. Ще бъде полезно за всички нас, които още се стремим към така мечтания положителен тест, какво според теб беше определящо за този успех? Имаше ли нещо при този опит в Мемориал, което според теб е било решаващо: предварителни изследвания и процедури, стимулация, подготовка на лигавицата....? От сърце ти желая лека и спокойна бременност!
marsi, забавих се с отговора извинявай
Така според мен няколко са нещата които доведоха до този резултат ( за сведение никога при предишните си опити не съм имала положителен тест и никаква имплантация - според лекарите в България била съм доста пълна и затова яйцеклетките били лоши и като сме добавили тежкият мъжки фактор - предложиха донорство)
1. Ембриолозите и техниката им са на уникално ниво - явно за мъжкият фактор е много важно, за да може да се избере читав сперматозоид. При нас приложиха ИМСИ, като в деня на пункцията моят мъж дава два пъти материал. Първият път е имало само количество без почти никакви добри сперматозоиди - ембриолозите говореха с мен и казаха, че при силен стрес може да се случи подобно нещо и поискаха втори път да даде материал, като трябваше да минат два часа между двата. След това чаках за резултата, понеже имаха готовност и за ТЕСЕ ( не се наложи). В България винаги действат с материала които е давал първият път - хубав, лош няма значение.
2. Започнах да приемам естрофем още по време на стимулацията ( а не след трансфера както преди ми изписваха). Аз винаги съм имала проблем с лигавицата и трансфери са ми правени и при лигавица 6мм! Сега лигавицата беше добре.
3. Направих диагностична хистероскопия в България при която беше надраскана лигавицата на матката за по-добра имплантация. То беше по препоръка на турските лекари, искаха хистероскопия и указанията бяха ако няма проблем и е само диагностична, да се надраска лигавицата.
4. Стумулацията беше просто друга, уж същите лекарства и дози, но беше много внимателно контролирана, през ден смяна на дозите, и в резулат имах 13 зрели яйцеклетки, от тях 10 се оплодиха, а 5 стигнаха да бластоцист. Най-интересното - имах общо 19 фоликула, като бяха извадени всички, не остават по-дребните. Както казах никога не съм имала такъв резултат и то в по-млади години, максимума е бил 7 яйцеклетки и не повече от 4 ембриона, като последният път миналият януари беше трагедия 3 яйцеклетки, от тях една незряла и трансфер на 2-ри ден. Тогава ми предложиха и донорство на яйцелетки.
5. Трансфера беше на 5-ти ден и беше на пълен мехур, не дават никакви лекарства за самия трансфер, не се изписват но-шпа. Само естрофем и прогестеронови инжекции, които след положителният тест се замениха с вагинален гел. Да и фолиева киселина, но тяхната е с друг грамаж 5mg.
6. И най-важното ембрионите бяха с перфектно качество, ( за разлика от предишните опити - ембрионите ни са били трето качество с бавен темп на развитие) имаше разговор преди трансфера с ембриолозите, показаха ни кои ембриони са избрани, обясниха защо не препоръчват да замразим останалите, като ни каза че решението е наше. Не замразихме, просто им се доверих на преценката.
Освен това след пункцията повече не ме прегледаха вагинално, само през корема - когато попитах защо ми отговориха за да няма инфекции. Трансфера беше вечерта към 19 часа и после близо 1 час се прибрахме с таксито. На другата сутрин още в 8 часа тръгнахме за България с автобус.
Забравих изписаха ми и аспирин протект, но 3 дни преди теста на 11.12 прокървих в бледо розово и когато се обадих в Мемориал, казаха да го спра и да лежа повече.
Пиех и метформин до преди няколко дни, но и за него и за естрофема ми казаха да ги спра вече и сега съм само на вагиналният гел и фолиевата киселина.
Приемам и магнерот понеже имам проблем с кръвното и пулса.