Момичета, на 01 юни, на този прекрасен ден, бе моя тест и съм изключително щастлива и развълнувана да ви споделя, че съм БРЕМЕННА! (дори не мога да повярвам, че думите, които току-що изрекох, се отнасят за мен Laughing)
На 01 юни ЧХГ: 34,64 (14-ти ден от пункцията). На 02 юни ЧХГ: 55,33, а днес - 04 юни ЧХГ: 102,11.
Въпреки, че е още твърде рано да се радвам и да споделям новината, тъй като не знам какво ще се случи от тук нататък, реших да ви споделя моето щастие, за да ви дам кураж, че в Турция, и в частност Мемориал Хоспитал, наистина правят чудеса!!!
Ето и кратък преглед на моята процедура:
Както вече споделих, започнах с пач протокол (лепенки климара и цитротид от 21-ви ден на цикъла). На втори ден след последния цитротид ми дойде (точно каквито бяха упътванията за протокола). На първи ден от цикъла, д-р Айнур видя само 4-5 антрални фоликула, като единия беше добър като размери, а останалите много мънички. На втори ден започнах стимулация с 225 Гонал Ф, като от този ден започнах да приемам Folbiol 5mg (фолиева киселина). На трети ден след старта ме прегледа проф. Кахраман и установи лош отговор на яйчниците, като веднага промениха стратегията със стимулацията и продължих със 150 Гонал Ф и 150 Меногон дневно. На следващия ден ме гледа д-р Аджет - каза, че на пункция се очакват 3 фоликула. Добави, че са напълно достатъчни, за да има бременност. На следващия ден ме преглежда д-р Нур, която също ми каза, че има 3 фоликула, другите 2 с много малки размери.
През следващите дни вече, основно ме преглежда д-р Айнур (така и не й запомних фамилията). Двата малки фоликула, обаче упорито си растяха и започнаха да стопяват разликата с големите Very Happy На финала, при пункцията (прави ми я д-р Фунда Айбар) ми извадиха 5 зрели яйцеклетки, което за мен си беше много голямо постижение.
На следващия ден, отидохме на втория етаж в ембриологията да разберем колко оплодени ембриона имаме. Един от докторите излезе и около 15 минути, съвсем любезно ни обясни, че 4 ембриона са се оплодили, като 2-та са се оплодили нормално, а другите 2 нещо се бавят. Каза ни, че ако двата ембриона не започнат да се развиват нормално, трансфера ще е на 3-ти ден.
Но не! Всичките ни душички започнаха да се развиват нормално и на трети ден двата ембриона бяха разделени на 10 клетки (първо качество), а другите два на по 8. Трансфера ни беше на 4 ден и половина (пункцията ми беше в 8,30, а трансфера ми в 17,30) на два много добри ембриона в стади морула. Единия дори беше започнал да се компактира (първо качество). Трансфера ми направи д-р Айнур, като изобщо не разбрах, кога ме е почистила, и кога е върнала ембрионите.
Тъй като много от вас може би не помнят историята ми при първия ми инвитро опит - в АГ Варна, когато имах ужасно труден трансфер - д-р Александров около 20 минути се мъчи да вкара катетъра и не можеше и взе да псува и да вика, в резултат на което цялото ми тяло се разтресе в конвулсии, от страх, да не остана нетрансферирана. Да не говорим за кошмарното почистване преди трансфера, което ми направи Малена (в резултат на което получих контракции на матката още преди да е започнал трансфера). За сведение при първия ми опит имах извадени 6 яйцеклетки, от които се оплодиха пак 4, но ми върнаха 3 ембриона на 2-ри ден Shocked разделени на 2 клетки (от които двата ембриона бяха 2-ро и трето качество). Както и да е - опита беше неуспешен и този кошмар ми беше много голяма обица на ухото.
Да се върна на инвитрото ми в Мемориал. От деня на пункцията пих 4 дни антибиотик и 4 дни кортикостероид, а от деня след пункцията започнах да си бия инжекции прогестан всекидневно, и да пия аспирин протект (турския Coraspin). Инжекциите прогестан след положителния тест се преустановяват и от утре, трябва да започна да прилагам кринон гел.
Според мен, постигането на бременност при мен се дължи на няколко много важни решения, действия и умения:
1. Правилния избор на протокол (ако помните, аз имах проблем с асинхронни фоликули);
2. Мигновенна реакция още на 3-ти ден от стимулацията, когато се установи лош отговор на яйчниците, състояща се в промяна на лекарствата и дозите;
3. Перфектно таймиране на овулацията ( и 5-те ми фоликула успяха да порастнат достатъчно и да бъдат зрели);
4. Перфектната и изключително професионална работа на ембриолозите ( избор на сперматозоиди (с ИМСИ микроскоп), ИКСИ и отглеждането на ембрионите);
5. Перфектен трансфер Love;
...и резултата не закъсня! Благодаря на целия екип на Мемориал хоспитал, за професионализма, за всеотдайността, за това че са Човеци, с главно Ч!!! Прекрасни хора! Love Дано Господ здраве да им дава, да могат да радват още много семейства, като нашето! Praynig Praynig Praynig
Това е от мен момичета, помолете се за мен всичко да е наред от тук нататък и ЧХГ да се удвоява и да имам една нормална бременност Praynig Praynig Praynig