Момичета, благодря за подкрепата!
Аз чакам със свито сърце и не смея много да се надявам, защото шансовете ми не са големи, въпреки добрата процедура. Затова, засега си кротувам тихичко, пък... дано този път да стане някакво чудо......
Не може да се каже, че при мен нещата бяха по някаква стандартна формула. По-скоро беше голяма импровизация
Отидохме само за консултация (с много уговорки..), но се случи да ми е 4-ти ден от цикъла и докторът, след като прегледа всички изследвания (носех ги преведени), каза "искате ли да започнем веднага?" и аз без да мисля казах "ДА!!!".... и чак после, като видях стегнатата физиономия на мъжа ми, се усетих, че нито сме събрали парите, нито знаем как ще пътуваме, нито как ще отсъстваме от работа....
Та така, спазарихме се с доктора да ни пусне в България, за да се оженим
(задължително го изискват). Дадоха ми една торба лекарства (аз поисках да ги купя от тях, мисля, че излизат по-евтино от Бг).
Върнахме се тук. Примолих се на д-р Даскалов да ми прави фоликулометрията (той ми даваше протокол + запис на CD). Сутрин пусках Естрадиол (друго не искаха) и изпращах по мейла резултатите до обяд. След час-два ми се обаждаха, да ми кажат схемата за следващия ден и кога искат пак преглед.
При мен не вървеше съвсем идеално и д-р Гувенч ме извика за последните 2-3 дни от стимулацията, да съм под негово наблюдение. Иначе можеше да заминем направо за пункцията.
После, за трансфера, ни извикаха за 3-ти ден (защото ние пак бяхме избягали
, пуста работа...) и стояхме в режим на изчакване до 5-я ден. Те настояват да е така, защото решение за трансфера взимат ден за ден.
Самият трансфер там е превърнат в истински приятен ритуал
. Ембриологът вика и двамата. Обяснява, показва, отговаря на всички въпроси. После цялата манипулация е с много внимание, следват поздравления и пожелания от целия екип. Тогава ми се върна малко куража и... най-после осъзнах, какво всъщност правя.
Процедурата струваше 2100 Euro, като първоначално платихме прегледа, но после ни приспаднаха сумата. Основната сума се плаща при пункцията.
Съществен разход (който оскъпява спрямо България) са пътуването и хотелът. Аз нямах никакво време да търся и координаторката ми запази хотел, който беше по 100$/вечер. Дали е много или малко, не мога да преценя.
М/у другото координаторката Кюбра Бурназ е много отзивчива и можете да й пишете (на английски) спокойно, по всякакви въпроси. Аз много се колебах, докато й пиша и сега съжалявам. Въобще, ужасно, ужасно съжалявам, че не направих всчико това година по-рано. Дано сега само не съм закъсняла прекалено.....
Дано съм ви полезна с тези обстоятелствени обяснения.
________
kamely, на теб много силно ти стискам палци!!!
Няма от какво да се притесняваш! Не знам как го правят, но там всичко изглежда лесно и приятно. Толкова са внимателни и услужливи. Няма да усетиш никакво притеснение.
За PGD не сме коментирали, защото аз правя малко фоликули. При мен борбата беше да има повече от 1 (Накрая сами не вярваха, че са изкарали 10, ама наистина, мнооого им баяха
).
Стимулацията там е абсолютно индивидуална. Докато чаках да ми дадат лекарствата, гледах какво дават на 2-3 жени и протоколите им почти не се повтаряха. Така, че имай търпение. Те ще ти кажат всичко. И питай смело, защото за всичко обясняват подробно и търпеливо.
Хайде, заминавай и чакакме добри новини!!