Момичета, привет и от мен
Отдавна не съм писала, но просто не ми остава време- на 10.08 се родиха моите две бебета-Рада и Живко
.Пожелавам на всички ви скоро да нямате време за форума от грижи покрай малките ви бебоци
Tanitа , много правилно си задаваш подобни въпроси-и на мен ми се въртяха същите неща из главата на път за Истанбул.Моето лично мнение е, че една от големите разлики са ембриолозите-може и да не съм права,но останах с такива впечатления.В БГ например ти дават информация за ембрионите всеки ден-колко са спрели да се развиват, на колко са се разделили и т.н-там ми обясниха, че след като видят колко от яйцеклетките са се оплодили, не пипат ембрионите 48 часа(може и да бъркам часовете, може и 24 да бяха), защото иначе може да се спре деленето им или да се наруши развитието и от там качеството им и съответно през тези часове никой няма никаква представа колко от ембрионите се развиват.Там никога не правят трансфер на 2 ден, на 3-ти по изключение-най-често на 5 ден,на стадий бластоцист, което на мен ми говори, че ембриолозите им успяват по-добре да "отгледат" ембриончетата
В Истанбул се засякох с една двойка от БГ-с 11 неуспешни опита ин витро в БГ в 3 различни клиники-при всички опити много яйцеклетки и ембриони с лошо качество.В Истанбул от 11 яйцеклетки при тях се получиха 9 отлични ембриона, което на мен пак ми изглежда добра работа на ембриолозите
Иначе за индивидуалния подход при стимулация-да, имат го,при мен това беше много важно и ключово за успеха, но моето мнение е, че и тук това го могат, но не го правят винаги
За микроскопа-проф.Кахраман ми каза, че такъв микроскоп имат само няколко клиники в Европа-с голямо увеличение е, но ако правилно съм я разбрала го използват за преценка на качеството на сперматозоидите, не на яйцеклетките