0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Херпес и стерилитет?
« -: Ноември 13, 2006, 13:20:34 pm »
Четох една статия, според която херпесът предизвиква стерилитет. Нещо на този сайт, в който я четох, не му вярвам особено много, ама вижте я и си кажете мнението:
http://www.zdrave.bg/?c=n&id=1615
*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
Re: Херпес и стерилитет?
« Отговор #1 -: Ноември 13, 2006, 13:48:18 pm »
Ааааааа не!Стига вече.То в скоро време според "специалистите" няма да остане нещо, което да не предизвика стерилитет.Те вместо да поумуват как да се преборят с него си измислят все нови и нови причини.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Ноември 13, 2006, 13:51:42 pm »
За съжалeние е вярно.
Ако е засегнато влагалището се получава - колпит, ако е   маточната шийка - имаме екзоцервицит, а това може да е причина за стерилитет.
Лошото е че, ако си се заразил веднъж - тази инфекция може да се запази / и май се запазва/ за цял живот, като преминава от една форма в друга / в смисъл - остра и латентна/
При латентната например, вируса може да се установи в нервните клетки близо до гръбначният стълб - и от там пък имаме  радикулоневрит.
 Оплакванията и симптомите са индивидуални - от тежко състояние и необходимост  от лечение  до   безсимптомно  протичане на заразяването.
Опасността идва от усложнения на гениталния херпес и точно това са имали в предвид.
Това е според мен  :D
« Последна редакция: Ноември 13, 2006, 15:50:00 pm от denis »

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #3 -: Ноември 13, 2006, 14:49:40 pm »
Денис, аз нямам, но мъжът ми има - на дупето (пак се води генитален), който рецидивира през няколко месеца. Да не би там да се крие загадката? В херпеса, който уврежда опашатковците? Как мислиш?
« Отговор #4 -: Ноември 13, 2006, 14:55:47 pm »
Денис, допълнителен въпрос от мен:
аз имам от време на време херпес на лицето (при настинка, стрес...), около устата.
Това има ли нещо общо с гениталния херпес? Тоест еднакъв ли е вирусът?
Благодаря.
*
« Отговор #5 -: Ноември 13, 2006, 15:27:20 pm »
Мисля, че няма връзка между този на лицето (и при мен се появява от време на време, при изстинка) и вагиналният херпес, който се предава по полов път. Но си спомням, че имаше два вида херпеси – херпес зостер и херпес симплекс. Вторият е по лекия вариант и няма чак толкова странични ефекти. На мен обикновено ми излиза на устата. Много е гадно, да чукна на дърво отдавна не ми се е появявал. Но действително рецидивира често и съм склонна да повярвам, че си стои в организма в някаква латентна форма.
« Отговор #6 -: Ноември 13, 2006, 15:33:15 pm »
Бори, и аз така знам, лицевия появи ли се - имаш в себе си вируса до живот (когато си реши се активира). Аз за това си помислих, да не би вируса да е същия, който отговаря и за гениталния херпес.
 Но пък не знаех, 4е има два (лицеви?) варианта. А ако не е семплис, то той има ли връзка със стерилитета? щото на мен само веднъж, в гимназията, ми се бе разпространил и по лицето, като екзема (та може да не е семплис).
« Последна редакция: Ноември 13, 2006, 15:55:48 pm от Viarvam »
*
« Отговор #7 -: Ноември 13, 2006, 15:42:10 pm »
Май и вагиналния е симплекс, но в по-различна форма от този на лицето, а зостера може да се появи навсякъде по тялото (обикновено по нервните окончания) и съм чувала нещо, че го свързват с шарките. Но нека някой по запознат се включи.
Денис, очакваме включване :D.
« Отговор #8 -: Ноември 13, 2006, 15:52:06 pm »
Да, бе, за симплекс става дума. Той е два вида - в зависимост от това къде ес появява - над кръста или под него - вторият го водят "генитален". Зостера е същия, като този, който причинява варицелата и е много по-опасен.

Симплекса също си го имаш, след като веднъж си се заразил. Силно подозирам, че освен мъжа ми, и аз имам симплекс, но просто не е успял да ми надвие имунитета засега. Само засега.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #9 -: Ноември 13, 2006, 15:55:04 pm »
Денис, аз нямам, но мъжът ми има - на дупето (пак се води генитален), който рецидивира през няколко месеца. Да не би там да се крие загадката? В херпеса, който уврежда опашатковците? Как мислиш?
Незная мила  :D
Но ми стана интересно и ще се поразровя за това.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #10 -: Ноември 13, 2006, 15:56:26 pm »
Мацки, да ви кажа само, че съм до половината на превода на една грамааадна статия за херпеса, защото много често излиза тази тема във форума, а нямаме нищо като инфо. 4 страници съм приготвила, още около 2-3 имам. Да не вземете сега същото да преведете, че ке ви трепам!

От тук: www.herpes.com
Alexandra
« Отговор #11 -: Ноември 13, 2006, 15:59:50 pm »
Зайо, зна4и само ако е под кръста има връзка със стерилитета, така ли?
Настоявам, но аз съм много травмирана от херпеса дето се бе разраснал преди години. Стоя месец и мислех, 4е ще остана с обезобразено лице, затова като 4уя за този вирус настръхвам. Сега пък и със стерилитета има връзка, отврат  :x
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #12 -: Ноември 13, 2006, 16:01:28 pm »
Цитат
Ако не се лекува навреме или се лекува неправилно, той често става причина за сериозни усложнения, като едно от най-сериозните е безплодието

херпеса не може да се излекува за да съществува изобщо понятие като лечение независимо дали е навреме или (не)правилно. лекарствата които се продават само облекчават симптомите (болките и сърбежите от мехурчетата) но в никакъв случай не лекуват. как тогава изобщо има забременели жени заразени и носещи в себе си това чудовище. херпеса си е заболяване на имунната система и както всички други такива заболявания не се лекува. просто се следи доста отблизо по време на бременност и ако рецидивира често си отиваш на секцио и точка по въпроса - няма 6-5.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #13 -: Ноември 13, 2006, 16:22:46 pm »
Зайо, зна4и само ако е под кръста има връзка със стерилитета, така ли?

Според мен и в двата случай би трябвало да има, защото той си е един и същи, делят го условно в зависимост от локализацията му.

Марито, чакаме статията  :bighug:

Денис, благодаря!

Лили, ти докъде стигна с твоя херпес?
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #14 -: Ноември 13, 2006, 16:27:49 pm »
там си е естествено... :x просто в момента спи...
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #15 -: Ноември 13, 2006, 16:37:04 pm »
"Според мен и в двата случай би трябвало да има, защото той си е един и същи, делят го условно в зависимост от локализацията му. "

- Зайо, ти ме уби  :D Ощс при следващата визита ще поговоря и с лекарката.

« Отговор #16 -: Ноември 13, 2006, 16:48:30 pm »
Вярвам, дали е така не знам, но така четох.

http://www.zdraveto.bg/issues_content.php?catID=0&issueID=72

http://www.doctorsbg.com/Herpes_genitalis.htm
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #17 -: Ноември 13, 2006, 18:07:17 pm »
 И още:
Херпес симплекс (Херпес, Обикновен херпес, Лабиален и Генитален херпес)

Нещо, което срещнах на няколко места:
Забележка:
Гениталният херпес  не  винаги е причинен от  HSV 2   и ,,стресницата"  не  винаги  от  HSV 1
« Последна редакция: Ноември 13, 2006, 18:14:05 pm от denis »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #18 -: Ноември 14, 2006, 08:26:36 am »
Първо трябва  да се докаже, че приченитялят е Herpes virus hominis /вирусът  причиняващ Нерпес симплекс -HSV 2/- чрез изслядвания/специални /.
Разбрах, че той се открива в сперматозоидите /както беше при Хламидията, помниш статията, нали?/.
Открих и друго, че много голям процент от причините за мъжкият стерилитет са :
Цитат
глухо протичащи инфекции, водещи до асимптоматична бактериоспермия
Цитат
затова след установяване на нарушения в сперматогенезата е задължително да се включат и микробиологично изследване на еякулат и простатен секрет.

Така,че Зайо, незная каква е причината при вас - но може би трябва да се провери и това.
Трябва да знаеш, че вируса се открива чрез специални изследвания /все пак е вирус/.

За изследванията:
http://www.clinicsex.ru/encikloped/gerpes/labdg.html
« Последна редакция: Ноември 14, 2006, 08:29:51 am от denis »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #19 -: Ноември 14, 2006, 08:42:34 am »
Зайче,ти ме съкруши :| .....