Момичета,
пускам една много хубава рецепта за приготвяне на телешко месо (тип като винен кебаб), рецептата е на мъжа ми, той ме научи и аз я правя, не съм я изпробвала лично, не обичам месо, но всички, които съм нагостила с това ястие казват, че е превъзходно, месото било много крехко.
Телешко винен кебап
И така, необходими продукти: 1 1/2 телешко месо (шол), 2 моркова, 1 домат, 4 глави лук за готвене, 1.с.л. брашно, няколко скилидки чесън, сол, черен пипер.
Начин на приготвяне: месото се нарязва на малки парченца и се задушава в малко мазнина до златисто, след което месото се прехвърля в тенджера с подсолена вода, колкото да покрие месото и се вари на бавен огън. Междувременно се задушават първо лукът, а после настърганите на ситно морковчета и домата, след което се прибавят към месото. След това се загрява на тиган без мазнина до златисто 1 с.л. брашно, като се бърка непрекъснато, за да не загори и се добавя към врящото ястие. Месото се вари около 1 1/2ч. поне на слаб огън. Бихте могли да добавите и кафена чашка топло мляко към яхнията, казват че така месото ставало по-крехко. Правила съм я и по-двата начина, мъжът ми казва че няма разлила. В края се прибавят настърганите на ситно скилидни чесън и магданоз.
За гарнитура се поднася картофено пюре, а аз лично предпочитам - варен кафяв ориз, което е и по-здравословно.
Enjoy:)