Това са рецептите от темата на
mini_monseСладък салам
-------------------
3 пак.обикновени бисквити/чаени/
малък маргарин/пак.масло/
1/2 ч.ч. пудра захар/ако ви е малко , сложете си още/
какао/лъжица-две/
орехи
ванилия
Смилате орехите и бисквитите.Размесвате маргарина/маслото/ с пудрата захар, какаото и ванилията.Добавяте орехите и бисвитите.Размесвате добре, оформяте като салам върху ал. фолио, декорирате с парченца орехчета и завивате на стегнато руло.Стяга се в хладилник.
Обещах на момичетата във чата, че ще напиша една рецепта с гъбки, но като се замисля, защо да съм само аз?!?Драснете своите любими рецепти, пък после ще обменим мнения.
------------------------------------------------------------------------------------
Гъби `Аморе мио`
-------------------------------
200г гъби
2-3 глави лук
1/2 ч.ч. ориз
1/2 настърган морков
1 зелена чушка
мащерка
целина
пикантина на вкус/често я употребявам, може да се замени със сол/
Заливка:
1/2 ч.ч. кисело мляко
настърган кашкавал за коричката
В малко мазнина задушаване на силен огън нарязаните гъби, лук,чушка, морков.Сипвате ориза, като стане стъклен наливате вода/не много/,добавяте подправките и прехвърляте в тавичка, заливате с млякото.Печете до готовност на ориза, поръсвате кашкавала и допичате зада хване златиста коричка.
------------------------------------------------------------------------------------
Rally_pat:Хайде от мен една лесна рецепта за гарнитура към всякакви мръвчици (любима на мъжо ми)
)))
Картофи по институтски4 големи картофа (около 600 - 800 грама)
масло - около 60 грама
вода
сол
копър
Обелвате картофите, и ги нарязване на едри кубчета в дълбок тиган с капак или тенджера с тефлоново покритие.
Върху тях слагате маслото на парченца, добре е равномерно да се разпредели върху картофите.
Заливате с вода - да се покрият две трети от картофите.
Захлупвате с капака, и оставяте да врат на среден огън. Когато водата е извряла на 3/4, леко посолявате. В посления момент добавяте нарязания копър и сервирате.
Бележка: ако използвате леко подсолено масло, и не обичате да ядете солено, няма нужда да солите (аз специално не го правя).
-------------------------------------------------------------------------------------
panda:И специално за любителите на риба - любимата рецепта на половинката. Изрових я от net-a и толкова му хареса, че иска да му я правя поне веднъж седмично!
Риба с картофи 400 -500 гр. филе от бяла риба
1 кг. картофи
1-2 майонези
вода
сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се обелват и нарязват на по-едри кубчета. Нареждат се в тавичка. Посоляват се леко /може и с бульон от кубче/. Върху тях се редят едно до друго рибните филета, обилно намазани от двете страни с майонеза. Сипва се малко вода в тавичката. Пече се на 200 градуса около 45-50 минути.
Рибата става като панирана /от майонезата/, а картофите са супер гарнитура. Преди сервиране може да поръсите с чер пипер.
И да не забравите най-важното - бирата или бялото винце!