Да споделя и аз една моя любима рецепта:
Вратни пържоли в гърне или гювеч
За 4 порции:
Вземам 4 големи вратни пържоли можете да ги обезкостите ако искате, защото се разваряват доста и може да схрускате няое кокалче.
Овкусявам ги с чубрица, черен пипер и сол и ги запържвам съвсем леко в олио колкото да побелеят. Най-отдолу в гювеча слагам една глава лук-цяла (само за аромат) и започвате да нареждате месото, като между всяка пържола слагате дафинов лист, няколко зърна чер. пипер и 1 зрънце бахар и поръсвате с червен пипер. Накрая пускате един гъбен бульон, добавяте ок. 150 гр. вода и ако ви е останала мазнината, в която сте пържили също, и варите ок 2 часа. Аз по-често го правя в гърне за боб (имам предвид тези по-високите и тесни)слагаме на котлона само на 1-ва степен, малко преди да е готово добавяте гъби каквито имате от консерва, пресни и нарязани или замразени няма заначение. Желателно е да не е много водно, да не се отваря много често, за да се наблюдава и т.н.
Наши приятели винаги са много щастливи, когато ги гощавам с това ядене, а е много лесно.
Да ви е сладко!