Аз пък съм начинаещам готвачка и сега ще ви предложа една резепта, която изпробвах миналия петък, после миналата събота, че и в неделя.
Кръстих я "мързеливо диетично пиле".
ПРОДУКТИ за 2ма души:
1 тарелка замразено пиле - аз го правих с паржоли от бутчета.6-7 глави лук
3-4 скилидки чесан.
Подправки - черен пипер, вегета, сол... каквито подправки според вас подхождат на пиле. Аз импровизирам - имам готова смес подправка за пиле и не я жаля, но и от другите слагам мъничко.
Пилето се вади от камерата и се размразява в микровълнова за 10на минути на програма за размразяване. Другият вариант е, ако имате време ,да го оставите съвсеееем леко да се отвърне - колкото да омекне за да може да се очупи и да се сложи в тенджера.
Главите лук се режат на едри парчета.
Съвсем малко омекналото пиле се подрежда в йена глас, като между парчетата пиле се забождат скилидките чесан и резените лук.
Не се слага абсолютно никаква мазнина, ако месото е от бутче. Ако е бонфиле или гърди, може съвсееем малко, макар че в моя вариянт с бонфилето се получи добре и без никаква мазнина. нали все сме на диети..
Пече се 20 минути на 220 градуса и още 40 макс на около 180. Проверявайте го от време на време, де, но става като мозък, много вкусно, лукчето и чесъна са прекрасни, а големият плюс е, че е абсолютно диетично!
Дано ви хареса!