Пълнени тиквички /по молба на Сигнус/
Наразват се тиквичките на парчета високи по около 5 см. Трябва да са еднакви на височина, за да не загорят някои. На ширина няма значение.
Издълбават се - най-лесно с чаена лъжичка.
Издълбаното се накълцва и се задушава с малко мазнина и ситно нарязани пресен чесън, пресен лук, стъблата на една връзка копър.
Прибавя се сол, черен пипер и индийско орехче.
С така получената плънка се пълнят издълбаните тиквички. Нареждат се в тава, слага се малко вода - до половината на тиквичките.
Пече се.
Като са готови се прави сос бешамел /масло, брашно, пресно мляко, чер пипер, лимонов сок, индийско орехче/
Заливат се и се запичат още малко.
Като се извадят се наръсват с малко копър.
Вместо сос бешамел може да се сложат настъргани домати /или от буркан/. Пече се докато се посгъсти соса. Наръсва се с магданоз се се прибавя чесън.
Хайде, Сигнус, от мен рецептата, от теб снимката. Бягай за тиквички