Това за трикратното отсраняване на хидросалпингса е направо ужасно. Да не би да са ги махали с пункция преди това?
Иначе координатите, които ти е дала Ави са актуални, аз само ще допълня, че по-добрият вариант за записване на час е срядата, защото във вторник има огромен наплив. Аз съм правила две лапаро при Попов- първото за отстраняване на двустранен хидросалпингс. Последва пластика, но така или иначе нито тръбите пропуснаха след пластиката, нито стигнах до забременяване. Преди да започна инвитро опита си реших да направя още едно лапаро, ей така да ми е мирна главата, че ако евентуално се е появил "скрит" хидросалпингс ще го махна навреме и няма да си удрям главата в стената после, че не съм го предвидила. Е, оказа се, че при второто не е имало хидросалпингс - т.е. били са отстранени качествено. Лекарят е този, който решава как да подходи при конкретната ситуация. В зависимост от вида на хидросалпингса се избира и варианта за справяне с него - пластика, клампиране, "срязване" или пълно отстраняване на тръбата. Важното е докторската преценка да е точна, а Попов определено си знае възможностите. Има защо да бъде наричан "корифеят на лапароскопиите". Успех и кураж!
Между другото има страшно много писано по темата с лапароскопиите и д-р Попов, и тук, и в дир-а. Пусни търсачката и ще намериш ако ти трябва много информация.