0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: премахнати маточни тръби и инвитро
« Отговор #20 -: Ноември 15, 2006, 14:27:46 pm »
Моите и двете са "щипнати" заради хидросалпингс

Мисля, че след такова "щипване" трабите пак пропускат,консултирайсе с док. преди ин-витро.
Щипването е клампиране и не е задължително да пропускат тръите, но е възможно.

lb2f
« Отговор #21 -: Ноември 15, 2006, 14:46:47 pm »
И друг път е ставало на въпрос за или против клампираните тръби.
Не че тук става въпрос за избор, но аз да си кажа без да ме питат :)
Само заради вероятността да пропуснат и да провалят опита, по-добре да се махнат. Така или иначе няма как да се използват.
Така мисля аз.
« Отговор #22 -: Ноември 15, 2006, 15:00:56 pm »
Едно уточнение, не е добре да се махнат изцяло. Тогава може да се наруши кръвоснабдяването на яйчниците. Най-добрият вариант е да се срежат. Поне аз така четох и док беша на това мнение.

lb2f
« Отговор #23 -: Ноември 15, 2006, 15:05:52 pm »
За срязване - Да.
Да се махне частта с хидросалпингса.
Все пак има значение кой и как  реже.
Така че не е опасно за кръвоснабдяването на яйчника.
Който си разбира от работата знае как се процедира.
Все пак има много момичета с отранени тръби.
« Отговор #24 -: Ноември 15, 2006, 15:20:19 pm »
Тогава може да се наруши кръвоснабдяването на яйчниците. Най-добрият вариант е да се срежат.

Така е. Аз съм един такъв пример. Въпросът не опира само до това кой ти извършва операцията. Всеки организъм е различен - при едни може да има отражение, при други не.
*
« Отговор #25 -: Ноември 15, 2006, 19:15:10 pm »
На мен не са ми клампирани тръбите а са премахнати цялостно.Цикълът ми си е точен като по часовник,и си мисля че като само това ми е проблема ще стане.Док.Козовски ми направи лапароскопията,и сам страшно доволна от професионализма му.Дал ми е и касетка със самата лапароскопия да си я гледам.
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #26 -: Ноември 15, 2006, 22:53:19 pm »
 Здравей,Веселушке!
Аз съм също като теб,моите тръби са премахнати след 2извънматочни.Най-вероятно през януари ще ми е първото инвитро :lol:
Пожелавам на всички момичета в най-скоро време по едно здраво и сладко :babyflips: а защо не и 2 :babyflips: :babyflips:??? :lol:
« Отговор #27 -: Ноември 16, 2006, 13:54:00 pm »
Здравейте,
голяма е вероятността и на мен да ми предстои инвитро, поради мъжки фактор. За съжаление проблемите и при мен не са малко. Наред с хормоналното лечение миналата година ми правиха лапароскопия за махане на киста. В епикризата ми пише, че проходимостта на тръбите е съответно 100% и 10%. Това предстои да го проверя с цветна снимка, тъй като д-р Александров се съмнява в епикризата.
Въпросът ми е в кои случаи непроходима/и тръба/и е пречка за инвитро и кога се налага клампиране/премахване?
*
« Отговор #28 -: Ноември 16, 2006, 15:02:46 pm »

Въпросът ми е в кои случаи непроходима/и тръба/и е пречка за инвитро и кога се налага клампиране/премахване?

Здравей Dindin,
Ако тръбата е с хидросалпингс трябва да се отстрани.В такива случаи е пълна с течност,която може да убие ембриона след трансфера.
« Отговор #29 -: Ноември 16, 2006, 15:08:52 pm »
...иначе самата непроходимост на тръбата/те няма отношение към инвитрото. Те не играят роля там, стига да няма усложнения като хидросалпингса.
« Отговор #30 -: Ноември 16, 2006, 17:07:38 pm »
Благодаря за разяснението!
« Отговор #31 -: Ноември 19, 2006, 21:15:29 pm »
след направена лапароскопия и премахване на двете ми маточни тръби каква е успеваемостта за инвитро.някои ако има сходен на моя проблем нека ми пише.
Моя приятелка забременя след два неуспешни метода инвитро, последва лапароскопия (тръбите и са прекъснати и част от тях отстранени), трети опит инвитро и този път - положителен резултат.
Не се притеснявай, според мен вероятността е голяма! Успех!
*
« Отговор #32 -: Ноември 21, 2006, 12:34:04 pm »
здравейте,момичета!!!

след направена лапароскопия и премахване на двете ми маточни тръби каква е успеваемостта за инвитро.някои ако има сходен на моя проблем нека ми пише.
включвам се само,защото на моята гинеколажка снаха й(живее в сащ)
е имала запушване на 2-те тръби и са и предложили (там било задължително)да ги премахнат,защото успеха при ин-витро се увеличавал с  около 98%.процеса при една бременност(хормоните)бил различен-сега вече имала 3-годишно момченце!
не се отчайвайте-има решение!успех на всички!!!
*

iiilia

« Отговор #33 -: Декември 26, 2006, 03:37:56 am »
Хаиде и аэ съм в групата на беэтръбните  :strike:живея в испания,но не мисля че тук специалистите са на по високо ниво от това в БГ :balk_159: :balk_159: :balk_159:Така че момичета ако можете да ми кажете някоя добра клиника в бг ще сам ви много благодарна :grouphug2: :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat: :biglove:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #34 -: Декември 26, 2006, 09:47:41 am »
В София - ТУК и ТУК.
Във Варна - д-р Маркова.
« Отговор #35 -: Декември 26, 2006, 10:03:09 am »
iiilia, в безтръбната група сме по-усмихнати  :lol: :lol: :lol:
Лали ти е казала, кои са добрите клиники, от мене успех!

lb2f
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #36 -: Януари 16, 2007, 16:16:33 pm »
Zraveite i az sum ot kluba na beztrubnite.I az sum za In Vitro,no se pritesnqvam dali 6te stane ot purviq put.Vsi4ko mi e nared osven 4e nqmam trubi i ne se 4uvstvam pulnocenna jena.
« Отговор #37 -: Януари 16, 2007, 18:42:56 pm »
Добре дошла, georgeel  :D
Пиши на кирилица.
Дори не си и помисляй да се чувстваш непълноценна. Това, че нямаш тръби, не те прави по-малко жена!
Никой не може да ти обещае, че ще стане от първия път. Не е лесно, но тук ще намериш много информация, полезни съвети и подкрепа.
Успех!

lb2f
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #38 -: Януари 16, 2007, 20:34:40 pm »
Знам,че не е лесно.Само като си представя какви процедури ме чакат и се отчайвам.Но няма как трябва да се мине този път.Благодаря за подкрепата.
« Отговор #39 -: Януари 16, 2007, 20:46:45 pm »
Знам,че не е лесно.Само като си представя какви процедури ме чакат и се отчайвам.
Не тръгвай с отчаяние. Опитай се да се намериш нещо, което те зарежда с положителна енергия. Прочети историите на момичетата, вече минали по този път. Намери с кой да споделяш.
Тук ще намериш много подкрепа и заедно ще успееме  :D

lb2f