Та като стана въпрос за "любимата" ми Здравна каса, искам и аз да разкажа моите патила от нея.
Юни месец ми се обадиха,че съм одобрена-радост и чудо беше.Когато взех протоколите любезна служителка ми обясни,че мога да ги взема до 6 мес след одобрението ми.Дотук добре.
Вече имах зад гърба си 2 неуспешни опита зад гърба си при Табако-
ва,с мъжа ми бяхме решили да си дадем почивка лятото.Мина лятото и въоръжена с протоколите бегом при личната лекарка миналата седмица за рецептите.
По протокол имах изписани Декапептил,Гонал и Прегнил.Гледа жената в компютъра си и ми вика "А,ама той Декапептила от 1.09 не се изписва вече девойче". Подкосиха ми се краката,има грешка нещо си викам.
Скачам в колата и обратно в касата.Една от служителките д-р Петрова излезе доста разбрана и се зае сериозно.Рови,търси,извади заповед с която заменят Декапептила с Диферилин.Отдъхнах си.Отново беж при личната.Сменихме кода,написахме нова рецепта и аз доволна тръгвам към аптеката.Дадох си протоколите и понеже беше вече петък вечер,аптекарката ми обясни,че ще прати протоколите по факса в понеделник и вторник да мина да си ги получа.
Изкарах си приятна събота и неделя,всичко се подреждаше-бях направила консултация при д-р Чернева,назначена ми беше снимка,с две думи началото беше сложено.
Ама хората хубаво казали,че много хубаво не е на хубаво,просто трябва да ти е гадно.И горещия душ не закъсня.В понеделник сутринта ми се обаждат от аптеката,имало грешка- и Прегнила вече не се отпуска от касата,от София отказват да го пратят."Е как така,казвам,д-р Петрова ми каза,че всичко е наред вече".Да ама не.Звъня до касата,питам какво става.Оттам положителен отговор,не може да не ти го пратят,одобрен е."Е някъде се къса нишката,царя дава,пъдаря не дава".Кой с кого е говорил и свързвал езнам,но в един момент се оказа,че в Районната каса нямат досатъчно информация относно отпусканите лекарства.
Та сега чакам в крайна сметка да разбера,ще се ползвам ли изобщо от милостинята на родното ни Здравеопазване или ще....... и т.н.
Дали аз не съм виновна,че не си взех лекарствата навреме?! Страх ме беше,топло време,незнам как да ги съхранявам,пък и хладилника ако нещо се прецака по закона на Мърфи.Та срока за 6 мес ми звучеше идеално.
Затова момичета,ако някой не си е взел лекарствата бегом към аптеките,че и без малкото ще останем.Пък сега като се замисля от цялата работа май Табакова ще излезе на кяр, че ми взе 70 лв да сложи платените от мен изследвания в една папка.
Егати държавата и унижението,после ниска раждаемост.Не ниска,ами съвсем ще изчезне.Ей пак се ядосах здраво.