0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Днес на  ОС на УС са приели да се отпуснат медикаменти на 140 жени по програмата за лечение на безплодието при жената!!
Re: НЗОК отблокира 60 млн лева от резерва си!!!
« Отговор #1 -: Ноември 07, 2006, 15:05:04 pm »
Първа победа!
Не трябва да спираме! Може и за друго да се пребориме!
Честито на момичетата, които чакат одобрение  :D

lb2f
« Отговор #2 -: Ноември 07, 2006, 15:24:22 pm »
Ахаа, значи можело... да им се види на НЗОКците му с нзокци! Трябваше да видят дебелия та да се "сетят", че не са съвсем безпарични, живи да ги оплачеш!!!

Само така!
« Отговор #3 -: Ноември 07, 2006, 15:26:50 pm »
Не може да бъде! Я какъв резерв имали... След още някоя и друга акция, сигурно ще цъфне и друг резерв.

Дано да имат успех момичетата!

p.s. А защо тази тема в този подфорум?
« Отговор #4 -: Ноември 07, 2006, 15:28:45 pm »
малко се обърках и пуснах темата тук, ама нищо  :D
готово- преместих я :)
« Последна редакция: Ноември 07, 2006, 15:30:42 pm от Диана »
*
« Отговор #5 -: Ноември 07, 2006, 15:44:31 pm »
Доколкото можах да разбера, са гласували отпускането на Гонадотропин, а при мен, както и при останалите предполагам са изписани протоколи за 3 лекарства, дали ще рече че всичко на всичко ще ни отпуснат само този медикамент, или че той заменя останалите?
Нещо не разбирам!?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Ноември 07, 2006, 15:51:10 pm »
Габи, обади се и попитай. Или напиши писмено въпроса си на страницата на НЗОК.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #7 -: Ноември 07, 2006, 15:56:52 pm »
Ще ги попитам на страницата им, по телефона.... много сложно стана, обикновено в РЗОК нищо незнаят, а в НЗОК не вдигат или се карат  :?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #8 -: Ноември 07, 2006, 15:57:48 pm »
Като ти се карат, ги запиши на телефона и после ще ги пуснем по някоя телевизия.  :D

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #9 -: Ноември 07, 2006, 16:16:16 pm »
Пуснах въпросче, да видим колко ще живее!
*
« Отговор #10 -: Ноември 07, 2006, 16:31:57 pm »
Аз все още съм скептично настроена - може би ще съм така до момента в който не видя в ръцете си така желаните лекарства. Но наистина свалям шапка на УС на Зачатие и останалите момичета, а и момчета, които накараха НЗОК да бръкне по-дълбоко.
Като че ли тази победа е за всички, очакващи скъпи лекарства, а не само за нас.
Още веднъж БЛАГОДАРЯ за всичко направено!
*
« Отговор #11 -: Ноември 07, 2006, 16:57:08 pm »
 :wave: Честито за победата.Дано скоро всички чакащи да получат лекарствата си.Дано няма уловка пак!
« Отговор #12 -: Ноември 07, 2006, 20:13:21 pm »
браво,момичета!Честита първа победа! И щастливо очакване на всички подали документи!
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*
« Отговор #13 -: Ноември 08, 2006, 07:02:52 am »
брей какъв резерз си имат в касата, защо и аз не мога така да си преровя джобовете и да открия, че съм си закътала едно резервче ей така за всеки случай ако някой реши да писне, че е ощетен. Това говори, че явно протеста най-накрая леко е стреснал и привлякъл вниманието на НЗОК. Това наистина е една малка, но много сладка победа момичета!!!
*
« Отговор #14 -: Ноември 10, 2006, 23:49:03 pm »
Ето въпроса, който зададох на страницата на НЗОК:
"Въпросът ми е във връзка със съобщението в рубрика Новини - "248 пациенти ще бъдат включени в програмите за скъпоструващо лечение на НЗОК", там пише цитирам "Одобрено е и отпускането на медикамента “гонадотропин” за 140 жени, подали документи преди 1 септември 2006 г. за програмата за лечение на безплодие." Интересуваме след като по тази програма кандидатствам с 3 протокола за медикаменти, в частност Декапептил, Прегнил и Меногон, тогава "гонадотропина" на мястото на кой от медикаментите ще бъде, и какво ще стане с отпускането на останалите два медикамента? Бихте ли дали повече подробности за решението си?"

Само че съм объркала, не е Меногон, а Пурегон,
Ето и отговора на НЗОК:
"Уважаема г-жо, ако Вашето име фигурира в списъка на 140-те жени, подали документи преди 1 септември 2006 г., по решение на УС на НЗОК и становището, изразено от Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве, за програма ин-витро ще бъде отпуснат само медикаментът, принадлежащ към групата на гонадотропини. Включените в програмата GnRH агонисти (Decapeptyl и Dipherelin) не са целесъобразни поради: - липса на индивидуализация на лечението; - при някои пациенти след прилагането им в протоколите за стимулация е забелязан повишен риск от Овария Хиперстимулационен синдром /OHSS/; - при друга група пациенти, поради намален яйчников резерв, прилагането на GnRH агонисти предизвиква силно блокиране функцията на яйчника с последваща необходимост от допълнителни медикаменти за стимулация или прекратяване на лечението поради незадоволителен отговор. Ето защо асоциацията препоръчва отпадането на GnRH агонисти (Decapeptyl и Dipherelin). Ако Вие ще кандидатствате за програмата ин-витро през новата бюджетна година, протоколите за трите медикамента са валидни и заедно с останалите документи ще ги депозирате в районната здравноосигурителна каса, когато стартира приемът на документи. "

Как да го тълкувам, май Мели е права, че ще ни отпуснат само Прегнил, или се лъжа? СТруваше ли си чакането? 8O
*
« Отговор #15 -: Ноември 11, 2006, 00:43:50 am »
Що, за ФСХ препаратите нищо не са писали, а те са основното финансово перо при стимулацията? Ако е само за 20 лв прегнил няма никъв смисъл.
« Отговор #16 -: Ноември 11, 2006, 10:28:18 am »
ЛХ и ФСХ също са гонадотропини. Тия от касата са ТОЛКОВА неграмотни, че направо ми се иска да ги наритам здраво! "групата на гонадотропини" - баси тъпия израз!

Вероятно ще дадат само ФСХ-препаратите, тъй като Прегнила така и така е отпаднал от списъците им. Въпросът е КАК ще дадат Пурегона, нали са прекратили договора с доставчика му??? Остава Гонала.
« Последна редакция: Ноември 11, 2006, 10:31:41 am от little_rabbit »
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #17 -: Ноември 17, 2006, 01:53:19 am »
Та като стана въпрос за "любимата" ми Здравна каса, искам и аз да разкажа моите патила от нея.
   Юни месец ми се обадиха,че съм одобрена-радост и чудо беше.Когато взех протоколите любезна служителка ми обясни,че мога да ги взема до 6 мес след одобрението ми.Дотук добре.
  Вече имах зад гърба си 2 неуспешни опита зад  гърба си при Табако-
ва,с мъжа ми бяхме решили да си дадем почивка лятото.Мина лятото и въоръжена с протоколите бегом при личната лекарка миналата седмица за рецептите.
  По протокол имах изписани Декапептил,Гонал и Прегнил.Гледа жената в компютъра си и ми вика "А,ама той Декапептила от 1.09 не се изписва вече девойче". Подкосиха ми се краката,има грешка нещо си викам.
  Скачам в колата и обратно в касата.Една от служителките д-р Петрова излезе доста разбрана и се зае сериозно.Рови,търси,извади заповед с която заменят Декапептила с Диферилин.Отдъхнах си.Отново беж при личната.Сменихме кода,написахме нова рецепта и аз доволна тръгвам към аптеката.Дадох си протоколите и понеже беше вече петък вечер,аптекарката ми обясни,че ще прати протоколите по факса в понеделник и вторник да мина да си ги получа.
  Изкарах си приятна събота и неделя,всичко се подреждаше-бях направила консултация при д-р Чернева,назначена ми беше снимка,с две думи началото беше сложено.
  Ама хората хубаво казали,че много хубаво не е на хубаво,просто трябва да ти е гадно.И горещия душ не закъсня.В понеделник сутринта ми се обаждат от аптеката,имало грешка- и Прегнила вече не се отпуска от касата,от София отказват да го пратят."Е как така,казвам,д-р Петрова ми каза,че всичко е наред вече".Да ама не.Звъня до касата,питам какво става.Оттам положителен отговор,не може да не ти го пратят,одобрен е."Е някъде се къса нишката,царя дава,пъдаря  не дава".Кой с кого е говорил и свързвал езнам,но в един момент се оказа,че в Районната каса нямат досатъчно информация относно отпусканите лекарства.
   Та сега чакам в крайна сметка да разбера,ще се ползвам ли изобщо от милостинята на родното ни Здравеопазване или ще....... и т.н.
   Дали аз не съм виновна,че не си взех лекарствата навреме?! Страх ме беше,топло време,незнам как да ги съхранявам,пък и хладилника ако нещо се прецака по закона на Мърфи.Та срока за 6 мес ми звучеше идеално.
  Затова момичета,ако някой не си е взел лекарствата бегом към аптеките,че и без малкото ще останем.Пък сега като се замисля от цялата работа май Табакова ще излезе на кяр, че ми взе 70 лв да сложи платените от мен изследвания в една папка.
   Егати държавата и унижението,после ниска раждаемост.Не ниска,ами съвсем ще изчезне.Ей пак се ядосах здраво.

« Отговор #18 -: Ноември 17, 2006, 08:26:23 am »
Карелия, и на мен не ми дадоха Прегнила. Ама майната им, нали сме си взели поне скъпите лекарства.
*
« Отговор #19 -: Ноември 17, 2006, 10:00:49 am »
Момичета, на вас кога ви се обадиха?
Аз съм от чакащите "уж одобрени 140 двойки" , звънях в РЗОК, но оттам ми казаха че щом НЗОК  ги уведомят веднага щеми се обадят, но все още нямам никаква информация! :(