Мари, :balk_173:чакам какво си намислила за в бъдеще, може нещо да плагиатствам и аз.Ох, зареди ме с доза добро настроение, защото цял ден рева
Аз като ви казвам, че съм слънце! Само онез шматки не го оцениха, ама сега се хапят от яд, но късно е, чадо!
С най-голямо удоволствие споделям, ако е на някого от полза, ще се радвам.
Ами нали все чакаме дете да имаме. Та бъдещето е свързано с него. Щото иначе е лесно-не се виждаме, не се чуваме и си мислим само доброто. Когато един ден си имаме дете, на свекитата ще им бъдат наложени следните ограничения:
1. Виждане на детето-точно толкова дни колкото и майка ми ще го вижда. Те имат възможности да пътуват, но ако си въобразяват, че ще ми висят непрекъснато у нас, много се лъжат. Детето ще си комуникура колкото с едните баба и дядо, толкова и с другите.
2. Купуване на подаръци. Те имат възможности, а майка ми е на минимална заплата и после я чака българска пенсия. Свеки няма да има право да купува в несвяст, огромни неща, скъпи и т.н. Ще й бъде казано до 20 лири примерно и точка. При неизпълнение-напомняне на ситуацията и връщане на подаръка. Докато детето е малко и не разбира, ще ги отработим тези моменти, че да се научи за в бъдеще, че аз не моля, а изисквам така.
3. Налагане на вкус под формата на подаръци. Ако свеки си мисли, че ще бори собствените си комплекси от "бедните" си младини, когато не можела да купи на детето си каквото си искала и да ме засипва мен с намалени дрешки и купувано без нужда, само и само да си начеше крастата за пазаруване, много се лъже. Дрешките и всички свързано с вкуса са неща, които ще се определят от МЕН и ТАТКОТО. На свеки ще й бъде казвано какво точно да купи по описание и списък-нещо смислено и от което има нужда. Ние сме мобилни и не можем да пренасяме тонове излишни свекини боклуци с нас по света.
4. Детенце ще им пише писма, ще си говори с тях по телефона толкова колкото и с моите родители. Това, че свеки може да си позволи да говори с часове по телефона, няма да е от значение в случая. Трябва да има равенство и справедливост.
5. Ходене на гости. С тати, когато порасне детенце. Мама ще си витрее ветрилото малко в скука, но все пак трябва да се прави контакт и на място. Ако свекитата си мислят, че като им идат двамата ми най-скъпи човека на гости и ще са хванали Господ за шлифера, да не забравят, че Господ е българин. Няма да има мотане и безразборни разговори или пък каквито и да е настройки срещу мен и моите хора. Ще има план-график: детето да се заведе с образователна цел тук, тук и тук. Татко му ще е отговорен да следи всичко да е в бон тон и да не се казва нищо лошо за майка му. А пък аз си имам начини да ги разбера тези неща. И то с финес!
6. Отношението към мен. Ако си мислят свекитата, че когато си имаме детенце един ден, аз ще си стана пак същата слънчева и раздаваща се Мари към тях, много грешат. Всичко ще си остане по старому: аз подаръци, съвети, съчувствие, благопожелания от тях не приемам. Ако ми поставят въпроса ребром: какво ще каже детето, че на теб не пращаме подарък за Коледа, отговорът ще бъде: дарете сумата за подаръка на която и да е организация на двойки, борещи стерилитет и смятайте сметките за уредени. Уха, как го чакам този момент...
7. Когато се налага да гостуват, Мари вече няма да готви по 8 манджи и няма да чисти като луда, само и само да им угоди и да се представи блестящо. Свърши тя тази с българското гостоприемство. Те и без това са кьорави за блестящото, ами нека тогава се потрудят и те. Да сготвят, да напазаруват или да ни изведат на вечеря, да поръчат пица и т.н. Ако не могат, синът им да помага. Няма повече да ползвам майка ми като безплатна чистачка и готвачка. Защо? Защото ние сме женската половинка и така трябвало. Как пък да не! А от мъжката половинка какво трябва-достойно държание, справедливост и такт, ама те да са го показали? Колкото повече държиш свекитата айляк, толкова повече се разпускат и започват да мислят каква поредна глупост да сътворят. Затова айде списъка с покупките, айде сега да изведете детето в парка, айде сега да измиете чиниите от вечерята, че да спите сладко и да си залужите почивката.
Ей такива съм ги намислила. Вие ако имате някакви други намислени, кажете, че да добавям.