0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
кръвна група
« -: Ноември 02, 2006, 17:58:30 pm »
Здравейте, някой би ли могъл да ми каже къде можем със съпруга ми да си направим изследване за определяне на кръвната група и резус фактора. Дали става в обикновенна лаборатория и евентуално ако имаме отрицателен резус фактор ще могат да ни насочат към по-нататъшни изследвания. Ако някой от вас си е правил може ли да ми препоръча къде и при кой да отида. Благодаря ви.

Re: кръвна група
« Отговор #1 -: Ноември 02, 2006, 18:10:06 pm »
Във всяка лаборатория. И ако си с отрицателен резус фактор, това не налага допълнителни изследвания. Само трябва да уведомиш за това доктора си.

lb2f
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #2 -: Ноември 02, 2006, 18:39:10 pm »
благодаря ти за отговора  jazzybaby, но тук във форума четох, че ако е отрицателен резус фактора на някой от двама ни необходимо е да се направи кръвен анализ за антитела към резус-фактора и ако те са положителни, тогава нямало как да стане забременяване. Така ли е наистина незнам и досега не съм чела за подобен проблем и как се разрешава той, но понеже се лутаме в търсене на причината за "неставането" и затова реших да елиминирам и тази вероятност.

« Отговор #3 -: Ноември 02, 2006, 18:50:10 pm »
Честно казано, не съм чувала за това. Нека някой по-запознат да каже.

lb2f
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Ноември 02, 2006, 21:04:27 pm »
Най-добре идете в кръвопреливен център и кажете, че искате да станете кръводарители. Ще ви направят изследванията точно и коректно. Ако си с отрицателен резус, тогава ще го мислим.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #5 -: Ноември 03, 2006, 09:42:18 am »
Мели, това означава ли, че в лабораториите може да не е толкова точно и коректно 8O
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #6 -: Ноември 03, 2006, 10:19:25 am »
Да, това означава, за съжаление.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #7 -: Ноември 03, 2006, 10:49:44 am »
Хм, аз си правих изследване в лаборатория и съм А-, сега предстои на мъжо, но ми казаха че той не става за кръводарител, защото преди 3 години изкара жълтеница, това вярно ли е? Ако не е да идем двамата да дарим, хем добро дело ще свършим, хем достоверен резултат ще имаме...
« Отговор #8 -: Ноември 03, 2006, 10:53:12 am »
Да, това означава, за съжаление.
Нямах представа  :oops:
Дано не съм подвела момичето, но понеже два пъти съм изследвала кръвна група и резултатите бяха еднакви, пък и двата пъти в "обикновена лаборатория", реших, че няма значение къде се правят.

lb2f
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #9 -: Ноември 03, 2006, 19:20:02 pm »
Благодаря на всички за отговорите. Мен само ме притеснява ако отида и кажа, че искам да стана кръводарител и те ми направят изследванията, как след това да им откажа?! не за друго ама на мен като ми вземат малко повечко кръв и ми става лошо, а мъжа ми направо припада при мисълта да му вземат кръв - така че и без това си е геройство като му взимат кръв за изследванията.  :lol:

*
« Отговор #10 -: Ноември 23, 2006, 17:28:14 pm »
При нас да не идват проблемите от кръвните групи....Аз съм А1+,а поло
винката ми е 0-. :( :( :( :( :( :( :( :(
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #11 -: Ноември 23, 2006, 17:49:29 pm »
При нас да не идват проблемите от кръвните групи....Аз съм А1+,а поло
винката ми е 0-. :( :( :( :( :( :( :( :(

Не.

Димитър Кудоглу
« Отговор #12 -: Ноември 23, 2006, 18:16:29 pm »
Аз съм А- а мъжът ми А+  Може ли несъвместимоста на групите да е причина за спонтанния ми аборт или причина да нямам дете примерно?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #13 -: Ноември 23, 2006, 18:44:53 pm »
Аз съм А- а мъжът ми А+  Може ли несъвместимоста на групите да е причина за спонтанния ми аборт или причина да нямам дете примерно?

Не.

Димитър Кудоглу
*
« Отговор #14 -: Ноември 23, 2006, 22:34:58 pm »
Здравейте, моята кръвна група е АВ"-",а съпругът ми е В"+".Това което знам е, че единственият проблем до който може да доведе тази комбинация е аборт при втора бременност, т.е. при първа бременност и при зачеване проблем няма.Проблема идва ако жената е с Rh"-" а плода с "+", при първа бременност няма проблем, но при втора се създават антитела срещу плода и се стига до аборт.Решението на проблема е да се бие някаква инжекция( забравих точно каква беше) до 72часа след края на първата бременност независимо дали е завършила с раждане или с аборт.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #15 -: Ноември 24, 2006, 17:46:53 pm »
Здравейте, моята кръвна група е АВ"-",а съпругът ми е В"+".Това което знам е, че единственият проблем до който може да доведе тази комбинация е аборт при втора бременност, т.е. при първа бременност и при зачеване проблем няма.Проблема идва ако жената е с Rh"-" а плода с "+", при първа бременност няма проблем, но при втора се създават антитела срещу плода и се стига до аборт.Решението на проблема е да се бие някаква инжекция( забравих точно каква беше) до 72часа след края на първата бременност независимо дали е завършила с раждане или с аборт.

Точно така е както си го написала.  :D А на останалите момичета, които се интересуват от повече подробности има доста писано из форума по този въпрос, за проблемите при отрицателен резус фактор на майката (подчертавам изрично че става въпрос само за жената), резус фактора при мъжа не е от значение.[/b][/i][/color]
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #16 -: Ноември 25, 2006, 08:15:51 am »
абе да ви кажа честно кръвната група не е кой знае какво.ние с моя като сме и двамата 0 положителна?голям келепир няма.кумицата и кумеца са А+ и АБ-, ама бебето стана от първия път, изкара безпроблемна бременност, леко раждане и се вече 3 години радват на живо и здраво момченце!девера и етървата са с противоположни резус фактори, но това не попречи да ми направят племменик, при това без да го планират и с презерватив!така, че не очаквайте всичките ви проблеми да идват от там!
това разбира се е мое мнение .
*

Starlet

• 1937
« Отговор #17 -: Ноември 27, 2006, 23:42:05 pm »
абе да ви кажа честно кръвната група не е кой знае какво.ние с моя като сме и двамата 0 положителна?голям келепир няма.кумицата и кумеца са А+ и АБ-, ама бебето стана от първия път, изкара безпроблемна бременност, леко раждане и се вече 3 години радват на живо и здраво момченце!девера и етървата са с противоположни резус фактори, но това не попречи да ми направят племменик, при това без да го планират и с презерватив!така, че не очаквайте всичките ви проблеми да идват от там!
това разбира се е мое мнение .

Така е Мими при условие, че е първа бременност, но все пак има и драстични случаи на обратното имаше едно момиче преди време тук във форума Краси мисля че и беше ника (модераторите я помнят много добре) тя имаше големи проблеми с резусфактора и така и не задържа бебето беше ужасно защото това се оказа единственият проблем при нея доколкото си спомням. Така че момичета имате ли отрицателн резусфактор непременно уведомявайте лекарят си дори и да не ви попита (все пак лекарите също са хора и може да им се случи да забравят да попитат) [/b] [/i] [/color]
*
« Отговор #18 -: Ноември 30, 2006, 00:48:01 am »
Starlet, аз още не съм напуснала форума, просто пиша по-рядко! :balk_133:
А проблема с резус фактора при мен се оказа доста голям, макар че 72 часа след първата бременност ми биха антиД гамаглобулин!Така, че и това не е гаранция!Важното е да се следят редовно антителата и бебето!Но това, което се случи с мен е много силна реакция!
Успех на всички!
« Последна редакция: Ноември 30, 2006, 00:51:11 am от krasi5 »
*

Starlet

• 1937
« Отговор #19 -: Ноември 30, 2006, 15:59:23 pm »
Краси!!!  :balk_21: :balk_21: :balk_21: