0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

И моето място е тук - липса на овулация
« -: Ноември 01, 2006, 09:33:30 am »
Ами това е - сега не знам откъде да започна....До скоро се тревожех къде е проблема, а сега се тревожа как ще го решавам :? :(
Предишните съмнения бяха поликистоза в някакаъв начален стадий - не знам на каква база...
Сега вече на другия полюс - липса на овулация....
Другият вероятен проблем - естрадиол под долна граница :roll:
Изписаха ми Дуфастон по 1 таблетка 7 дни, за да ми дойде цикъла...После от 3-ти до 7-ми ден Клостилбегит по половин таблетка 8O
Много ме е страх, че не виждам края на пътя, по който тръгвам...И въобще има ли край....А колко още проблема ще има?? :(
Може да ви се струва смешно или малозначително, но за мен е проблем с главно П...
И сега какво всъщност предстои????Въпрос към момичета имали и имащи този проблем :(

п.с - Всъщност не знаех в кой подфорум да пусна темата....Надявам се не съм сгрешила :?

Re: И моето място е тук - липса на овулация
« Отговор #1 -: Ноември 01, 2006, 10:22:49 am »
Според мен единствено твоя доктор може да ти дава напътствия, за пътя, по който да вървиш за решаване на проблема. Аз също бях с липса на овулация. Дори и с 3 таблетки дневно Клостилбегит, нямаше никакъв резултат. Нито един доминантен фоликул не се образуваше. Единствено няколко малки с максимални размери 7-8 мм.
Проблема ми се реши, след лапароскопия, НО това беше при мен. Така че, намери подходящия доктор, който ще ти обърне нужното внимание.
Успех!
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #2 -: Ноември 01, 2006, 10:27:47 am »
Мила, липсата на ову не е толкова страшна. Особено ако разбереш от какво е , а не като мен само да пиеш клостил. Ако няма други проблеми клостила би трябвало да ти помогне да стигнеш до ову. Ако ти следят фоликулите на ултра звук, при определен размер док може да ти бие и прегнил за да помогне да се разпукат фоликулите и ето ти ову. А за естрадола нека каже някоя друга девойка, защото това още ми е абсолютно непознато.
Важното е да се ориентираш какво има да става, да имаш план по който да се движиш и да знаеш, че бебчо е само въпрос на време. Успех
« Отговор #3 -: Ноември 01, 2006, 10:52:09 am »
Преди Прегнила е важно, дали изобщо нарастват фоликули.
« Отговор #4 -: Ноември 01, 2006, 11:03:02 am »
Имам доверие на лекаря - пациент съм на д-р Стаменов....Той проследява цикъла....И сега е само началото...Другата седмица ще направим и спермограма...Въобще бих искала да видя ако може колко, какви и къде са проблемите :?
Благодаря за мненията, момичета...Просто ми е много напрегнато и тревожно....

*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #5 -: Ноември 01, 2006, 11:05:20 am »
Е те моите си растяха, даже и без Клостил, но после се свиваха. Дано при Саморасличе фоликулчетата просто имат нужда от малко стимулация и чудото да стане. Пожелавам ти го от все сърце миличка!
« Отговор #6 -: Ноември 01, 2006, 11:06:38 am »
Правила ли си цветна снимка на тръбите?
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #7 -: Ноември 01, 2006, 11:59:59 am »
Кой аз ли?
« Отговор #8 -: Ноември 01, 2006, 12:55:38 pm »
Саморасляче
« Отговор #9 -: Ноември 01, 2006, 13:34:08 pm »
Не съм правила все още цветна снимка...
Но при липса на овулация какви фоликули, какви яйцеклетки??? :balk_132:...Поне аз така мисля :dontknow:..Или може би греша :?

*
« Отговор #10 -: Ноември 01, 2006, 13:39:07 pm »
Споко Саморасляче,не си единствената без овулация.И при мен положението е същото.Само че аз ще пия Клостилбегит от 5ден до 9.Не знам защо има разлика в приемането на клостила,може би зависи от дължината на месечния цикъл и от това се определя.
Не мога да повярвам, че Стаменов ще те стимулира без да е проверил тръбите???
« Отговор #11 -: Ноември 01, 2006, 13:44:21 pm »
Споко Саморасляче,не си единствената без овулация.И при мен положението е същото.Само че аз ще пия Клостилбегит от 5ден до 9.Не знам защо има разлика в приемането на клостила,може би зависи от дължината на месечния цикъл и от това се определя.
Не мога да повярвам, че Стаменов ще те стимулира без да е проверил тръбите???
И без това съм ужасно разтревожена, реших да не се тревожа и за решенията на доктора.... :(Просто ще се доверя на преценката му!!Ще изоставя поне веднъж моето хронично недоверие :x
А за дължина на цикъла - това при мен е като да хвърляш зарове - никога не знаеш кога ще дойде и въобще ще дойде ли :balk_159:

*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #12 -: Ноември 01, 2006, 13:45:08 pm »
Ами аз доколкото разбрах при всеки цикъл се отделят фоликули нарастват, пукат се и освобождават готови за оплождане яйцеклетки - това е овулацията. Това бил нормалния ред. Може би малко стимулация ще ти е достатъчна, за да нарастнат достатъчно фоликулите и да си станат нещата.
*
« Отговор #13 -: Ноември 01, 2006, 14:04:10 pm »
[quote
А за дължина на цикъла - това при мен е като да хвърляш зарове - никога не знаеш кога ще дойде и въобще ще дойде ли :balk_159:
Цитат
И при мен е така-обикновено дължината на моя цикъл е 53 дни.Миналият месец беше 35.Така че........ :D
« Отговор #14 -: Ноември 01, 2006, 14:31:43 pm »
Здравейте момичета! Аз бях със същия проблем - първо липса на овулация, а после след прием на Клостил овулация, но фоликулите не се пукаха, даже и с Прегнил 10 000. Направиха ми операция за отстраняване на задебелената обвивка на яйчниците и фенестрация и всичко се нормализира. Сега си усещам овулацията, ходила съм и на УЗИ за по-сигурно и определено сега се пукат съвсем навреме.
Пешек, при теб как се реши проблема? Интересува ме има ли забременели момичета след решаването на такъв проблем, защото аз все още чакам  :(, въпреки прогнозите на лекарите, че ще стане до 6 месеца. Вече минаха 8 и аз направо се побърквам от притеснения.
На всички желая успех! Саморасличе, дано проблемът ти да се реши още първия месец и да се похвалиш! Стискам палци  :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #15 -: Ноември 01, 2006, 14:39:03 pm »
Ами проблема изобщо не е решен. Фоликулите ги пуках с 10 000 Прегнил, но резултати няма - и след две инсета. Затова смених док и тепърва започвам да изследвам хормони. Та незнам, дали е само липсата на ову или има и нещо друго.
« Отговор #16 -: Ноември 01, 2006, 14:49:52 pm »
Аз също вече не съм сигурна къде е проблема, защото и аз този месец правих инсе, за съжаление неуспешно  :( Вярно, че беше на естествен цикъл, но пък нямам проблеми с овулацията. Вече и аз се замислям пак за изследване на хормони. Чудя се до кога ще продължава това лутане  :?
Пешек, а цикълът ти редовен ли е? Когато не слагаш Прегнил имаш ли ову, пукат ли се фоликулите?
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #17 -: Ноември 01, 2006, 16:05:31 pm »
Ами да 30/33 дни и да с Прегнила се пукат фоликулите, даже преди първото инсе се беше спукал сам. Така каза док. Но от много фоликулометрии разбрах, че растежа на фоликулите е в гомям диапазон. Имала съм малки ф. на 16 ден и доста големи още на 13. А разликата в циклите е не повече от 2-3 дни. Не знам дали е нормално и на какво се дължи. И изобщо колко общо имат хормоните с разпукването на фоликулите. Пак казвам за пръв път след близо 2г. ще изследвам хормони. И то само благодарение на всички вас.
« Отговор #18 -: Ноември 01, 2006, 16:13:41 pm »
Изобщо цялата работа е толкова сложна.... Скоро си мислех, че ако толкова силно исках да спечеля 6 от тотото, колкото бебе, вече щях да съм милионерка...дори това ми се струва по-лесно и постижимо от така мечтаното бебче!
Пешек, желая ти успех мила и дано скоро мечтите ти се сбъднат!
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #19 -: Ноември 01, 2006, 16:41:39 pm »
Благодаря Розовелке, същото пожелавам на теб и на всички момичета тук, защото го заслужавате. Знам, че когато стане ще ценим този дар много повече, но понякога се питам защо трябва да е толкова трудно?