0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: ? за микробиологията ми.
« Отговор #20 -: Ноември 16, 2006, 12:49:33 pm »
Да, при първото изследване имаше антибиограма.
При второрто - искането за антибиограма беше подчертано, но самата антибиограма не беше попълена.
*
« Отговор #21 -: Ноември 16, 2006, 13:34:43 pm »
ами тогава как ти назначиха -флажил?
при мен след лечение в продължение на 6м с флажил през 2м -имах едни и същи резултати на контролите: 3ст вл.чистота-лактобацили -силно редуцирани,наличие на -гарднерела или кандида.
накрая смених "дофтора".последва лечение с макмирор,след това отново гъбички-лечение с канестен и накрая след изчистването на гъбички -лактофем.контролата трябва да излезе днес.така вече се лутам с гадини 1година
новата лекарка ми заяви,че не трябва да се лекува жената само вагинално.задължително трябвало да се съчетае-вагинални и орални таблетки.
направи си след лечението с флажил контрола,но поне трябва да минат 7 дни от последната глобула-задължително докато се лекувате със съпруга си трябва да се предпазвате и ако на тази контрола има нещо-смени доктора и лабораторията.
това изречение -* посявките останаха стерилни*не ми е много ясно,но дано се включи някой с по-голям опит от мен.
аз си го обяснявам,че нямаш разните му там гадини,но имаш нарушение на вл.флора-може би? :roll: :balk_83:
*
« Отговор #22 -: Ноември 16, 2006, 13:43:47 pm »
здравей отново,миси!!!
не си сама в тези глупости ето най-новата ми контрола отпреди 3 мин
  8O 8O 8OMБИ - вл.секрет *
  Влагалищна чистота ІІІ степен
  Trihomonas vaginalis ( - ) Отрицателен
  Candida ( - ) Отрицателен
  Lactobacillus spp. ( - ) Отрицателен

Културелно изследване и заключение Gardnerella vaginalis,   Enterococcus spp.
 естественно има и антибиограма!!!!  8O
лечението вече при мен ще е незнам какво?и аз съм в шах!!!!

*
« Отговор #23 -: Ноември 16, 2006, 14:20:06 pm »
Явно доста момичета имаме проблеми с ентерокок. Аз също днес правих контролно изследване и ентерокока не се е махнал. Пих Нолицин (изписан от личния ми лекар). Но след това ходих на гинеколог, където цъфнаха пак ентерококите. Той ми каза да си слагам Полижинакс, докато не излезе резултата от хламидията. И тогава ще се види с какво ще ме лекуват. На вас какво изписват за ентерококите? И от какво се появяват тези гадини?
*
« Отговор #24 -: Ноември 16, 2006, 14:28:30 pm »
здравейте!!!
току що говорих с гинеколога си и отново ми назначи флажил и фасижин за мъжа ми,но....ми обясни,че ентерококите са вследствие на липсата на лактобацили,а гарднерелата изяждала лактобацилите-т.е. ако имам лактобацили нямала съм да имам ентерококи,затова трябвало да лекувам гарднерелата-май доста се пообърках вече!!!
*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #25 -: Ноември 17, 2006, 12:14:08 pm »
Дечка,
И на мен ми изписаха същите лекарства – фазижин за мен и мъжа ми, и флажил – глобули за мен.
Аз правих два пъти изследване – първия път имаше някакви гадини и 3-та степен вл.чистота – пих антибиотик, и после на контролата явно няма вече гадове щом пише “посявките останаха стерилни”, но пък имам 4-та степен вл. чистота и анаеробна флора. Как става това немога да разбера. Сега чакам да ми дойде, да ми свърши и да започнем лечението. После пак изследване 4,5 дни след последната глобула.
Дечка, в аптеката ми казаха, като пием фазижина, да не сме пили кафе и алкохол. За алкохола добре, ама за кафето пък защо?
Хайде успех и другия път всичко да е ок.
*
« Отговор #26 -: Ноември 17, 2006, 19:06:22 pm »
Здравейте, и аз си мислех, че съм сама с този проблем. От три месеца опитвам да отида до цветната снимка, но микробиологичното ми изследване все е положително на разни гадини. Вл ми чистота също е 3-4 степен, но досега не знаех това какво е. Гъбички няма, на първо се оказа, че имам ентерококи. Докторът ми предписа аmoxiclav след антибиограма. След това ентерококите ги нямаше, но пък се появиха ешерихия коли. Сега отново пия антибиотик, този път zinnat. Първия път не слагах глобули и гъбичките бяха факт. Сега с антибиотика слагам полижинакс. Да ви кажа за отрицателно време изпих толкова много антибиотици, слагах толкова глобули колкото никога досега и не му виждам края.
Ако някоя от вас се е справила успешно нека пише...............
*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #27 -: Ноември 20, 2006, 15:43:22 pm »
Момичета,
Колко време трябва да мине от поставянето на последната вагинална глобула, за да дам секрет за повторно контролно изследване.
*
« Отговор #28 -: Ноември 21, 2006, 08:48:42 am »
Миси, на мен ми казаха да отида 5 дни след последния песар
Аз пих Флажил 5 дни и 10 дни песари  :( за трихомони  :?
Искренно се надявам за един път да се свърши, но като ви чета и леко се отчайвам! Най-лошото е, че от хапчетата ми става доста зле - объркана съм, вие ми се свят и ми се гади..., ако трябва да повтора курса на лечение направо не знам, как ще се справям с работните си задължения  :(
*
« Отговор #29 -: Ноември 21, 2006, 11:49:51 am »
миси,най-добър и реален резултат е след 7дни от поставянето на последния песар!
Миси, на мен ми казаха да отида 5 дни след последния песар
Аз пих Флажил 5 дни и 10 дни песари :( за трихомони :?
Искренно се надявам за един път да се свърши, но като ви чета и леко се отчайвам! Най-лошото е, че от хапчетата ми става доста зле - объркана съм, вие ми се свят и ми се гади..., ако трябва да повтора курса на лечение направо не знам, как ще се справям с работните си задължения :(
щом не ти е добре от антибиотика веднага трябва да съобщиш на лекаря си -да ти го смени,явно дава при теб странични неблагоприятни действия.
миналата година от един антибиотик получих обрив и разстройство 3м.направо луднах.така,че не са за подценяване тези реакции!
*
« Отговор #30 -: Ноември 21, 2006, 11:58:58 am »
Благодаря ти Дечка, но вчера ми беше последния прием, ако се наложи да повтарям лечението ще му кажа на доктора... За съжаление мисля, че каквото и да ми предпишат ще направя, някаква реакция, защото "аз хапчета не пия"  :lol: камо ли пък антибиотици и вероятно стомахчето ми е изнежено...  :lol:
Дано да съм се оправила де - да не съм черногледа!
« Отговор #31 -: Юли 14, 2008, 21:53:55 pm »
Здравейте момичета аз съм нова във форума.Моля, Ви виждам че си споделяте една на друга ,дайте мнение и по моя въпрос какво означават тези резултати.Благодаря предварително.
MБИ - вл.секрет   *   Профил   Виж по-долу
Влагалищна чистота   ІІІ степен      
Trihomonas vaginalis   ( - ) Отрицателен      
Candida   ( - ) Отрицателен      
Lactobacillus spp.   ( - ) Отрицателен      
Културелно изследване и заключение Gardnerella vaginalis - незначително количество

*
« Отговор #32 -: Юли 15, 2008, 10:02:02 am »
здравей,dilyanasm! :)

Влагалищна чистота   ІІІ степен      
Trihomonas vaginalis   ( - ) Отрицателен      
Candida   ( - ) Отрицателен      
Lactobacillus spp.   ( - ) Отрицателен      
Културелно изследване и заключение Gardnerella vaginalis - незначително количество

както си прочела по-надолу нашите коментари,май май и ти си за нашата група за лечение на гарднерела вагиналис!
полезните Lactobacillus spp.са ти отр.,т.е. ги няма никакви и може да развиеш и гъбички впоследствие или някаква друга инфекция - затова моят съвет е веднага при гинеколога за лечение!
« Отговор #33 -: Юли 24, 2008, 22:53:10 pm »
Благодаря Дечка, за отговора.Върнах се при гинеколожката и тя ми изписа Полижинакс и DN II (незнам какво е това)утре ще  попитам в аптеката.Да се надявам проблемите да отминат бързо, както за мен  така и  за всички устанали.
« Отговор #34 -: Май 11, 2013, 23:47:39 pm »
Здравейте,правя си микробиология за 5път и всеки път уж всичко е ок но все още имам бяло течение моля ви за съвет,на някой случвало ли му се е?И ето разбира се последните резултати...

Микробиол.- вагин. :
    Материалът за изследването е ЦЕРВИКАЛЕН СЕКРЕТ.
1/ На директната микроскопия се наблюдават епителни клетки,
оскъдно сегментоядрени левкоцити,умерено лактобактерии.
     2/ НЕ СЕ ИЗОЛИРАХА бактерии и гъби.

« Отговор #35 -: Ноември 07, 2013, 13:11:59 pm »
И аз да си напиша резултата от контролната МБ,имах преди това  ентерококи фекалис която лекувах с макмирор и вабрамицин.

Влагалищен секрет
лактобацили->10(5)
епителни клетки- в умерено количество
левкоцити-2-3 на поле
микроорганизми-Грам/+/коки единични
кандида-отрицателен резултат
трихомони-отрицателен резултат
цитологичен вагинит-не се установи
лактобациларна вагиноза-не се установи

Не се изолира патогенна аеробна микрофлора
Кандида -отрицателен резултат

Заключение-
Липсват микроскопски и културни данни за възпалителен процес.Нормална бактериална микрофлора.

Притесняват ме тези грам+коки :?.Обадих се на моя доктор и той каза,че влагалището не може да бъде съвсем чисто.С такава МБ стимулация за инсеминация може ли да се започне?
« Отговор #36 -: Ноември 07, 2013, 14:54:34 pm »
микроорганизми-Грам/+/коки единични
Единични са, което е добре. Иначе щом има лактобацили, те ще ги доизбият. Действай смело напред  :D
« Отговор #37 -: Ноември 07, 2013, 15:23:09 pm »
Благодаря,по-спокойна съм вече и след този отговор