0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
? за микробиологията ми.
« -: Октомври 31, 2006, 16:58:44 pm »
Не знам дали тамата е за тук,но се надявам на отговор :D.
 Правих си микробиология в Цибалаб и днес ми излезе резултата:
 Забележка : ВЛАГАЛИЩЕН СЕКРЕТ Липсва аеробен бактериален растеж. Cahdida spp.-- не се изолира . Микроскопски препарат за влагалищна чистота Редуцирани лактобацили, умерено количество епителни клетки, голямо количество левкоцити.
 Само това пише и нищо друго.Отдавна не съм правила и не си спомням дали нещо още трябва да има. Струва ми много постно нещо. :oops:
 Да не говорим,че имах направление,но се оказа че те нямат договор с касата точно за това,както и за Токсоплазмозата.Някой има ли представа,в коя лаборатория ще ми е безплатно.
 А какво ще кажете за тези левкоцити и не трябваше ли да пише някакви стойности?
 Благодаря предварително. :D
<br />
*

Stelliana

Re: ? за микробиологията ми.
« Отговор #1 -: Октомври 31, 2006, 17:11:54 pm »
Не,че разбирам толкова, но голямото количество лефкоцити говори за някакъв възпалителен процес.
*
« Отговор #2 -: Октомври 31, 2006, 18:13:37 pm »
Зори, не съм много сигурна, но и според мен лефкоцитите показват някакво възпаление. А за лаборатория, мисля че в Кандиларов работят със здравната каса.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #3 -: Октомври 31, 2006, 18:37:28 pm »
благодаря ви,чух се моя лекар и ми каза да си взема Вагизан.Според нея като се оправят лактобацилите,щели да се оправят и левкоцитите. :dontknow:
<br />
*
« Отговор #4 -: Октомври 31, 2006, 18:47:46 pm »
Камдиларов наистина рабоят със здравната каса, в продължение ма около година там съм си правила хормоните. Незнам оба4е за микробиология защото аз за първата платих 15 лв въпреки направлението. До колкото знам микробилогията не се покрива от здравната каса и при всеки лекар при когото отидеш ще те накара да си платиш....  :P :) :o
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Октомври 31, 2006, 19:47:22 pm »
Микробилогията се покрива от касата.
Левкоцитите може да са от нараняване при взимането на секрета.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #6 -: Октомври 31, 2006, 20:53:37 pm »
те и Цибалаб работят с касата,но явно нямат за всичко договор,иначе хормоните ги правят и те по каса.Утре ще се обадя в Бодимед и Кандиларов и ще питам за токсоплазмозата.
<br />
*
« Отговор #7 -: Ноември 01, 2006, 09:40:45 am »
Микробиология и антибиограма с нея се поемат от здравната каса.Една моя приятелка имаше за известно време нарушена микробиофлора на влагалището и се оправи с интимен душ на Femina - Lactacid.Ако искаш опитай и с него - ако не помогне няма да навреди.
*
« Отговор #8 -: Ноември 01, 2006, 10:15:38 am »
Имате ли информация дали медицински Център Лора работи със Здравна каса. От там ми е 1-та микробилогия и акто се поема от здрванта каса това озна4ава ли 4е при лекаря при които ще си  я правиш не трябва да плащаш. Аз платих 15 лв. 8O :o :x

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #9 -: Ноември 01, 2006, 10:44:09 am »
да работят с касата.Аз съм ходила там с направление,само че за ендокринолог и не съм плащала.Аз за мойта микробиология,не съм плащала на лекаря,а само в лабораторията.
<br />
*
« Отговор #10 -: Ноември 01, 2006, 12:01:49 pm »
здравей,z22!!!
не че разбирам много от микробиология,но...вече 1г изследвам различни бактерии.чудя се обаче,че нямаш изнесен резултат за трихомони.а виждам,че лактобацилите са силно редуцирани-което означаваше,че е нарушена микрофлората на влагалището т.е. полезните бактерии са много малко във влагалището.последния път и аз бях с подобно изследване и ми предписаха лактофем около 23лв.сега след поставянето на 4хапче забелязвам,че самият секрет на влагалището като,че ли се нормализира.(аз съм страшно много наблюдателна и взискателна на тази тема-микрофлора)освен това също ползвам лактацит гел който е за външни промивки(както ти препоръча вкас),има 2 вида на тази фирма *фемине*(инт.гел и гел за вътрешни промивки)а този лактацит за вътрешни промивки трябва да ти го назначи само лекар.не го използвай на своя глава!
по повод самото изследване,ако имаш направление за гинеколог-той също трябва да ти даде направление за изследване на вл.секрет+антибиограма,но и лабораторията трябва да работи със здр.каса.
успех!! :D
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #11 -: Ноември 01, 2006, 19:29:26 pm »
да Лктацида го знам-работя в аптека и го имаме.Иначе и направлеие имах и лабораторията работи с касата,но явно не са сключили договор за абсолютно всички изследвания.
 Интересното е,че до сега съм правила 3-пъти микробиология-последната преди 2г.,а и трите показват редуцирано количество лактобацили-а иначе без кандиди и други гадинки.
<br />
*
« Отговор #12 -: Ноември 03, 2006, 12:36:19 pm »
здравей!!!
да Лктацида го знам-работя в аптека и го имаме.Иначе и направлеие имах и лабораторията работи с касата,но явно не са сключили договор за абсолютно всички изследвания.
 Интересното е,че до сега съм правила 3-пъти микробиология-последната преди 2г.,а и трите показват редуцирано количество лактобацили-а иначе без кандиди и други гадинки.

в една и съща лаборатория ли са правени изследванията?
ако имаш желание направи си 2 изследвания в 2 лаборатории в един ден и ги сравни.това ще покаже какво става-дали лабораторията греши или наистина лактобацилите са много малко.(ако се съмняваш в нещо)
цитат:а и трите показват редуцирано количество лактобацили-а иначе без кандиди и други гадинки.въпрос на време е да прихванеш някакви гадини ако лактобацилите са малко поне при мен беше така.
*

aaa23

« Отговор #13 -: Ноември 03, 2006, 21:54:54 pm »
Здравейте момичета,

от 5-6 месеца лекувах трихомони и в последната микробилогия излезе че нищо нямам, но имам съмнения, че лекаря е пуснал изследване за трихомони.В микробиологията пише, че нямам лебкоцити и че лактобацилите са в норма и епителните клетки-това може ли да означава че нямам трихомони? Благодаря Ви предварително!
« Отговор #14 -: Ноември 03, 2006, 23:43:22 pm »
Когато влагалищен секрет се представя за микробиологично изследване, назначаващият го лекарят не посочва изрично за какво да се изследва секретът. Задача на микробиолога е да изолира микроорганизми, доколкото ги има. Стандартното микробиологично изследване включва и трихомони. Щом при теб във фиша няма отметка за трихомони, значи микробиологът не е открил такива.
« Последна редакция: Ноември 03, 2006, 23:45:28 pm от Миники »

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

aaa23

« Отговор #15 -: Ноември 04, 2006, 09:50:47 am »
Благодаря ти Миники  :D
« Отговор #16 -: Ноември 06, 2006, 16:10:42 pm »
Как точно става това микробиологично изследване? Кръв ли вземат или секрет от влагалището? И за колко време стават изследванията готови?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #17 -: Ноември 07, 2006, 10:33:37 am »
Секрет от влагалището. За пет дни.
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #18 -: Ноември 14, 2006, 15:46:34 pm »
За да не пускам нова тема, ето и моята микробиология.
Първия резултат от влаг. секрет беше:
III степен, доста еп.кл., къси Lacto
Strep.гр.B
Микробиологично число: 104
*Лечение – антибиотик Цефалексин

Днес си взех контролния резултат, направен 5 дни след лечението с антибиотика:
 IV степен, Анаеробна флора
- посявките останаха стерилни
*Лечение – глобули за мен и хапчета Фазижил за мен и мъжа ми.

Заради този резултат отново отложих цветната снимка.
Някой ще ми обясни ли какво значат 3-та, 4-та степен влагалищна чистота и от какво се определят.
Притеснявам се дали следващия резултат ще бъде наред.

« Последна редакция: Ноември 14, 2006, 21:26:34 pm от misi »
*
« Отговор #19 -: Ноември 16, 2006, 11:26:04 am »
здравей,миси!!!
3-4 степен вл.чистота,означава,че има някакво възпаление ,бактерии или нарушение на вл.флора.изисква лечение-задължителрно?между-другото правят ли ти антибиограма?