0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« -: Октомври 30, 2006, 05:24:41 am »
Здравейте момичета! От скоро започнах да чета този форум и реших, че можете да ми помогнете със съвет и малко подкрепа.

От Септември 2005 със съпругът ми започнахме да правим опити за бебче. В продължение на 6 месеца - нищо. Вече започвах да си мисля, че имам някакъв проблем със забременяването и бях готова да потърся лекарска помощ, когато през Март 2006 най-неочаквано забременях. Бяхме много щастливи и не подозирахме, че проблемите едва сега започват.

В средата на 7 г.с. получих кървене, обадих се на лекарят ми, след ултра звук той установи, че има бебе, което е на 6 седмици със слаб сърдечен ритъм от 120 удара в минута. Каза, да не се притеснявам, че всичко изглежда наред, предписа ми почивка и много течности, увери ме, че след като вече има сърдечен ритъм опасността от спонтанен аборт драстично намалява. Уви, кървенето се увеличи и само ден по-късно изгубих моето бебче. Не искам да си спомням за този момент, беше най-травмиращият в живота ми дотук.

Слава Богу тялото ми се изчисти от самосебе си и не се наложи кюретаж. Лекарите препоръчаха да изчакаме 2-3 цикъла и през месец Юли забременях отново. Този път от раз! В 5-тата г.с. се появи зацапващо течение, бавно прерастна в кървене и няколко дни по-късно всичко приключи. Най-ужасното е, че вече не ме болеше...сякаш бях претръпнала... толкова много плаках първият път, че вече нямах сълзи, нямах и чувства, само една празнина и някакво странно спокойствие, че поне този път всичко е приключило по-рано от предишния. И този път не се наложи да правя кюретаж, но за сметка на това започнахме с изследванията.
 
Тайно се надявах нещо да не е наред, за да може да се предприеме някакво лечение в бъдеще или най-малкото да имам някакви отговори на хилядите ми въпроси... Откриха ми antithrombin deficiency (AT3 deficiency) или накратко: кръвта ми е гъста и се съсирва повече и по-бързо от нормалното. Лекарят смята, че това пречи на храната и на кислорода да достигнат до бебето, то изостава в развитието си и умира. За следващата бременост ми предписаха инжекции (Lovenox 40 mg/веднъж дневно).

През Септември развих остра гъбична инфекция и започнах активно лечение с Клотримазол и какво ли още не... поради тази причина с мъжът ми избягвахме всякакви интимности, а и все пак исках да се възстановя напълно от преживяното и физически и психически. В краят на Септември цикълът ми взе, че закъсня, направих си тест и той излезе положителен... мигах на парцали и не вярвах на очите си!!! Беше станало от нищото!!! А и определено исках да изчакам...  Разбира се няма никакво обяснение за това как така първият път опитвахме активно цели 6 месеца без резултат, а сега от единият-единствен път взе, че стана!

Обадих се на лекарката ми, направихме кръвен тест, след два дни още един - нивата на ЧХГ изглеждаха обещаващи и започнахме с инжекциите. На 6 октомври бях точно 5 седмици и 1 ден, когато направихме първият ултра звук и всичко изглеждаше добре - даже размерите отговаряха на 5 седмици и 6 дни, с цели 5 дни по-напред отколкото очаквах, определиха ми и термин - 02.06.07г. Дотук добре. Едва дочаках вторият ултра звук, който беше на 25 октомври... та ако на 6 октомври размерът на бебето е отговарял на 5 седмици и 6 дни, на 25ти октомври е трябвало да бъде 8 седмици и 4 дни... лекарката обаче каза, че отговаря на 7 седмици и 6 дни... (което обаче пък е точно спрямо първият ден от последният ми цикъл). И все пак... След всичко, което съм преживяла, се страхувам да не би бебето ми вече да изостава в развитието си... моля ви кажете ми дали имам място за притеснение или не? Нормално ли е при ранните прегледи да има разминаване от 5 дни? И случвало ли ви се е? Какъв е бил крайният резултат? Сега терминът ми е на 07.06.07г. да чукна на дърво нямам оплаквания, ама знае ли човек...?

Другото важно е, че имаше сърдечен ритъм от 182 удара в минута, което ми се струва твърдеее силно или греша? Навсякъде чета, че нормалните граници са между 120 и 160 удара в минута... Наистина не бях чувала за толкова висок сърдечен ритъм досега, а не спирам да се ровя в интернет за информация по въпроса... та общо взето и това ме тревожи. Щастлива съм, че успях много добре да видя и различа главата и тялото на бебчето, сърчицето, което подскачаше бясно... на снимките, които ми дадоха пише, че размерът му е точно 1,15 см.

Ще е цяло чудо, ако бременността ми продължи до юни, но ще е още по-голямо чудо, ако запазя разсъдъка си до тогава! Съжелявам, че стана толкова дълго, но ми се искаше да обясня всичко, а и след като споделих ми олекна!!! Имам няколко въпроса и ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите: Някой имал ли е такава диагноза (AT3 deficiency) и има ли щастлив изход? Предписван ли ви е Lovenox? Трябва ли да се тревожа за 5-те дни разлика в растежа на бебчето и мислите ли, че сърдечният ритъм от 182 удара в минута за края на 7-ма седмица, а и по принцип по което и да е време на бременността е нормален?

Благодаря сърдечно на всички, които отделиха от времето си, за да прочетат моят дълъг, дълъг пост! С нетърпение очаквам вашите мнения и съвети!!! Поздрави!
Re: Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« Отговор #1 -: Октомври 30, 2006, 07:30:53 am »
Ох, сякаш четях за себе си : травмиращата загуба първия път, безчувственността втория, надеждата да се открие някакъв проблем, за да знаем как да го отстраним!
За размерите на бебето - едно трепване на ръката на лекаря и големината на бебето се променя с дни на този етап! Един доктор, който изнудих да ме прегледа за сърдечен ритъм/ до 13-14 седмица имах и толкова прегледи на видеозон - всяка седмица ходех някъде/, изкара бебето с две седмици по-малко, но не ме притесни, защото на снимката, която ми даде, ясно се виждаше, че размера на главата не е взет правилно! какво бих направила - бих отишна при друг лекар! Ти къде ходиш, от къде си?
Това за ударите, което си чела, е вярно, а как определиха ударите на твоето бебе толкова рано?
За заболяване, за което говориш - Силви 25 имаше някаква подобна диагноза и беше на хепарин - роди скоро и може би тези дни ще я изпишат и ще ти пише, ако и остане време!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« Отговор #2 -: Октомври 30, 2006, 08:33:22 am »
Мила Baby това което си преживяла е ужасно, но не забравяй за живота който носиш в себе си!!! Всяка твоя тревога се чувства и от бебчето макар и толкова мъничко. Дори това че сърчицето му бие толкова бързо е възможно да е в резултат на твоята паника от това какво ще се види на ултразвука докато те преглеждат.
На първо място си наложи да се успокоиш и после трезво да помислиш върху ситуацията - дали да търсиш друг лекар да те наблюдава или само да се прегледаш и консултираш.
Относно правилното измерване на плода, Venus ти е дала един доста често срещан случай. Дали недовиждат или им трепва ръката или не им е настроен ултразвука както трябва. Всичко е възможно и щом това те е притеснило иди на друго място да те прегледат за да се успокоиш.
Трябва силно да вярваш че този път всичко е наред!!! И преди да се ядосаш или разтрепериш от страх си помисли за малката буболечка и че всичко това ще почуства и тя без да знае защо, не е честно нали!!!
Стискам палци  :bighug:
Re: Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« Отговор #3 -: Октомври 30, 2006, 08:36:14 am »
            Мила нипозната приятелко аз немога да ти дам съвет, а само мога да ти изразя подкрепата си. Остави негативните емоции на страни. Радвай се на тези щастливи дни които предстоят за теб. Ако нещо те притеснявай търси и друго лекарско мнение, не оставяй срахът да те обзема. Аз вярвам че всичко ще бъде наред и ти и твоето бебче ще бъдете живи и здрави. Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност от все сърце  :bighug:
Re: Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« Отговор #4 -: Октомври 30, 2006, 08:36:44 am »
Здравей baby 2007! Много ме трогна историята ти, поради това,че се повтаря с моята:старт на опитите през септември 2005, забременяване март 2006,мисет аборт в 7г.с.,кюретаж и забременяване от раз юли месец,тревоги дали му тупти още сърцето,Узи всяка седмица,инжекции,лекарства и слава Богу вече съм в 17г.с.,но пак притеснена заради контракции. Мога да отговоря на два от въпросите ти.Тъй като моето зачеване със сигурност знам, че се случи на 21 юли, това прави 20 ден на цикъла,т.е.при мен развитието на бебо изоставаше с 6 дни.Но аз просто бях сигурна в датата на зачеване и затова започнах да си броя седмиците с 1 назад от началото на първия мензис.Искам да ти кажа,че първото ми забременяване беше чак на 40-тия ден от цикъла и ми бяха определили един термин,който със сигурност щях да подмина ако бремеността беше успешна. А да не ти казвам, че като лягам на различни ехографи,те ми показват най-различни дати, тъй че спокойно.В първите седмици пък е още по-объркващо, важното е да има сърдечна дейност бебока.
По другия въпрос за ритъма,не съм много сигурна какъв трябва да е в първите седмици, но аз ходих на фетална морфология в 14 г.с. и там ми казаха, че трябва да е над 140 и под 180. На моя човек беше 154,обаче в една книжка четох, че трябва да е 120-140 на тази възраст.Така,че инфото е различно навсякъде и доста може да ни пообърка.Важното е да имаш доверие на лекаря.На мен ми помагат и молбите към Бог да износя и родя.Пожелавам ти го от все сърце и на всички момичета също.
Re: Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« Отговор #5 -: Октомври 30, 2006, 11:05:36 am »
Благодаря ви, че ми отговорихте толкова бързо!

venus_melena, радвам се, че въпреки преживяното си имаш детенце и знам, че то е сладката награда след всички мъки, през които си минала. Да ти е живо и здаво и много да те радва!

А аз забравих да уточня че не живея в България.
Цялата работа е в това, че първият ми ултразвук си беше на един много по-качествен видеозон и беше направен от професионалист в тази област - жената прави само това по цял ден и вярвам, че разбира малко повече от лекарката ми, която проведе втория само защото аз настоявах да видим дали ще има сърдечни ритми, а на първото място нямаше свободни часове чак в близките 3 седмици. Та видеозона на моята лекарка хич не беше добър и мисля, че от опита и от техниката идва разминаването... Още повече ми олекна щом и вие допускате същото.

От лекарката ми съм много доволна. Никой преди нея не искаше да ми направи изследванията, защото съм имала само два спонтанни аборта, което едва ли не било нормално, трябвало поне три, за да се назначат изследвания. Единствено тя прояви човещинка и разбиране!

Ударите на моето бебче...ами как? Първо видяхме сърчицето, слушахме го за около 5 секунди може би, появиха се зигзообразните линиики на екрана, след това тя натисна един бутон на клавиатурата и ми каза, че е 182 удара в минута, при което аз попитах дали е нормално, а тя ми каза, че на този етап е твърде рано за каквито и да е заключения, но не е притеснена, а и не ми определи друг ултразвук в близките 2 седмици, затова подозирам, че няма нищо страшно... засега. И да, докато се приготвях за прегледа бях ужасно напрегната, защото изобщо незнаех дали ще видим каквато и да е сърдечна дейност и не бях сигурна дали всичко ще е наред. Даже кръвното ми се беше повишило, въпреки че не бях хапнала нищо горната ми граница беше над 100 (което си е направо високо за мен) В друг форум някой беше писал, че сърдечната дейност на бебето зависи от моята, та затова допускам, че притеснението ми е повлияло на резултата. Дано да е това, Лале, а не нещо друго... ооох  :?
Вярвам, вярвам... за къде съм без вяра...

Ceci_S, благодаря и за твоята подкрепа и милите ти пожелания  :D
Дано, дано да се сбъднат!! Желая ти всичко най-хубаво и на теб! Вече мисля да пиша редовно и ще ви държа в течение за всичко!

Tomina, аз не съм много сигурна за датата на зачеването, но понеже през първите 6 месеца се наблюдавах като под микроскоп, съм забелязала, че овулацията ми настъпва с около седмица по-рано... имам и къси цикли (23-24 дни), та поради тази причина като знам стандартният метод за измерване, е нормално бебето ми да е с няколко дни по-голямо. Ето затова първият ултразвук ми се стори доста коректен. Разбира се може и да греша... може след абортите овулацията ми да се е изменила. Дължината на цикълът ми обаче със сигурност намаля, затова подозирам и че овулацията настъпва по-рано от 14-ият ден. Съжелявам за това, което си преживяла и ще се моля за теб, дано всичко да бъде наред и да завърши с добър край!! Ще следя форума с голям интерес!!

Моля ви питайте, ако пак нещо не съм дообяснила както трябва! Аз ще се включа малко по-късно днес. Желая на всички слънчев и усмихнат ден!
Re: Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« Отговор #6 -: Октомври 30, 2006, 13:23:52 pm »
Радвам се, че гледаш по-оптимистично вече и всичко, което казваш е напълно възможно! Пояснението за двата видеозона обяснява нещата! Така че споко иако можеш, ходи по-честичко но видеозон, за даси спокойна!
Матей - 1.04.2006 г
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« Отговор #7 -: Октомври 30, 2006, 14:16:27 pm »
за пулса на бебето не си права - в 8-ма гестационна седмица пулсът е най-висок и достига до 180 удара в минута, че и повече. слушай лекарката за тия неща. постепенно после започва да спада постепенно.

Ловенокс е хепарин.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« Отговор #8 -: Октомври 30, 2006, 14:46:43 pm »
в 8-ма гестационна седмица пулсът е най-висок и достига до 180 удара в минута, че и повече.

Ето това не го знаех!
Матей - 1.04.2006 г
Re: Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« Отговор #9 -: Октомври 30, 2006, 15:28:08 pm »
Мила Baby2007!

Важното е да си спокойна и всичко ще е наред !!!  :balk_101:

Пиши как се развиват нещата край теб.
На мен също ми предстои преместване в чужбина и малко ми е притеснено след 'missed'-a какво ще стане при следващия опит. Все пак системата е различна от тази в БГ.
Между другото можеш на си вземеш (купиш или под наем) fetal dopler. Така ще можеш да следиш тоновете на бебо всеки ден и да си малко по-спокойна

Много усмивки ти пожелавам  :balk_102:

Животът е такъв, какъвто вярваш, че ще бъде ...
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« Отговор #10 -: Октомври 30, 2006, 15:45:13 pm »
Здравей! Jam ти е писала вече, но и аз да потвърдя за пулса. Тъй като първите три месеца ходех през седмица на УЗИ от страх, имах възможност да проследя как плавно спада пулса на бебето - от 180 през 8-9 г.с., до 167 през 10-11 г.с. и 146 през 14-15 г.с. Желая ти успешна бременност!
Re: Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« Отговор #11 -: Октомври 30, 2006, 15:58:27 pm »
Миличка, не се измъчвай повече с въпроси, всичко ще е наред, просто трябва да си спокойна! Желая ти от сърце успешна бременност и здраво бебче!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
Re: Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« Отговор #12 -: Октомври 31, 2006, 15:55:58 pm »
Момичета, благодаря ви най-сърдечно, не можете да си представите колко много ми олекна. Вече няма да се тревожа за нищо, пък дано този път да стане... 3 е щастливо число, нали?  :wink:

jam, borovinka, точно това ми трябваше да чуя !!!

Вече ще мога да дишам спокойно   :D

Сега ще се отдам на малка следобедна почивка :sleeping:

Поздрави от мен и ще пиша скоро, за да ви държа в течение :D

П.С. Нормално ли е в кр.на 8-ма/нач.на 9 г.с. дрехите вече да ми отесняват :?:
Сигурна съм, че не си внушавам!
Re: Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« Отговор #13 -: Октомври 31, 2006, 16:16:44 pm »
 :lol: Възможно е, разбира се! :lol:
Матей - 1.04.2006 г
Re: Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« Отговор #14 -: Ноември 02, 2006, 15:29:57 pm »
:lol: Възможно е, разбира се! :lol:

Мерси :D

Само 11 дни до ултразвука  :dance2:
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« Отговор #15 -: Ноември 02, 2006, 20:00:36 pm »
 :heartbeat:Бейби 2007,позитивни мисли и нищо друго да не ти минава през главицата! :rainbow:Късмет на ултразвука! :cloud9: :bighug:
Re: Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« Отговор #16 -: Ноември 03, 2006, 06:37:53 am »
Благодаря, миличка :D
Много, много късмет и на теб :sunshine:

         yahoo_17   yahoo_17   yahoo_17      
Re: Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« Отговор #17 -: Ноември 15, 2006, 18:36:02 pm »
Момичета, най-накрая дойде денят на дългоочакваният ултразвук  :cheerleader:
Едвам го дочаках и бързам да ви пиша!
В крайна сметка търпението ми беше възнаградено  :D
Видях малкото бебче, вече си има крачета и ръчички и махаше и се въртеше като малко акробатче :D Много ме зарадва и искрено се просълзих докато го гледах :D Сърдечният ритъм беше силен - 174 удара в минута!
Другото интересно е, че лекарката каза, че макар да е рано да се каже със сигурност, има голяма вероятност бебчето да е момченце  :D  stork-boy  :sunshine:
Мъжът ми каза, че много ясно е видял същото  :D Кажете възможно ли е толкова рано да се види полът? Моля, споделете вашият опит! Тъкмо влязох в 11 г.с., но ултразвукът беше много, много добър, щом можех да различа и чертите на лицето...  :lol: 
Уж си поотдъхнах малко, но още нищо не се знае...
Старая се да бъда позитивна. Все си казвам, че три е щастливото ми число!
Моля ви стискайте палци този път всичко да е наред!!!  yahoo_17
*
Re: Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« Отговор #18 -: Ноември 16, 2006, 10:26:52 am »
   Всичко ще бъде наред. Скоро ще го гушкаш малкото акробатче. Само спокойствие и много се пази. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Re: Имам нужда от съвет и подкрепа!!!
« Отговор #19 -: Ноември 16, 2006, 12:31:14 pm »
Baby2007,
всичко ще е наред, само спокойствие и повече усмивки !  :balk_600:
За положителните емоции мъжа ти малко да се постарае  :balk_2: :balk_5: :balk_16:

Стискам палци  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:


Животът е такъв, какъвто вярваш, че ще бъде ...