Здравейте! Да дам и моето мнение за Панова, което е абсолютно ОТРИЦАТЕЛНО!!! Лежах 2 пъти в патологията на Тина Киркова. Бях решила, че тя ще ми следи бременността, защото ми я бяха препоръчали, а и в момента на първото кървене не знаех какво да правя и се озовах направо там. Както и да е. Задържахме бебенцето. Второто кървене ми беше в края на 11та и началото на 12та г.с., което ме успокои, че било поради изтичане на хематома от отлепването и сега вече съм нямала никакво отлепване и всичко било наред. Но да не завеждаме още бременността, защото да не ме дупчели пак и да изчакаме 10 дена. Въобще не стана въпрос за ранна фетална морфология в 12-тата седмица. През цялото време изпитвах адско неспокойство и недоверие към нея. Дори мислех тия 10 дена да си намеря друг лекар и да не ходя повече при нея. Само ме отлагаше тази жена. След като ми каза, да отида 10 дена след това, аз се сетих, че трябва да правим биохимичен скрининг в 12 седмица и отидох да я попитам. Тя се развика ужасно, че й писнало да й казват какво трябва да прави и да й даваме съвети четейки в интеренет. След което аз отидох и взех бонбони и сок и ги занесох при нея. Тъкмо да си тръгвам и тя идва при мен да ми обясни, че не правела биохимичен скриниг толкова рано, защото тогава резултатите не били толкова точни, колкото в 16та седмица и ставали затова толкова грешки. Пак се помъчих да й повярвам, но нещо не успях и безпокойството постоянно ме чоплеше. Отделно от това чувам през цялото време от бременни жени (приятелки и жени, с които лежах два пъти в болницата), че биохимичния скрининг се прави в 12-та г.с. За щастие имах съсмет да се озова в 16-та седмица при д-р Сигридов, който открива малформация на плода. Без никакво съмнение ми назначава аборт. Звъннах веднага след това на Панова, защото все пак тя ми е следящия лекар. ( А, забравих да спомена, че дори и втората ФМ в 16-та седмица, която трябва да се прави, тя реши, че ще ми я прави пак след 2 седмици - т.е. в 18-та г.с. .... явно винаги има нужда от 2 седмици за нещо). Така, та звъня на Панова веднага след прегледа при Сигридов и тя ми казва да отида в Свата София на Мазнейкова, защото работи също и там. Преглежда ме уж на 3Д и 4Д, но ОТНОВО НЕ ВИЖДА МАЛФОРМАЦИЯТАААААА Започва да ме убеждава, че трябва да изчакам още 2 седмици, защото сега още не се виждало и никой нямало да иска да ми направи обарт в 16та седмица. И че можело да става дума за грешка и бебето да било така застанало, че да не се вижда. Нали се сещате, че аз отново не й повярвах. НИЩО НЕ РАЗБИРА И НЕ ВИЖДА ТАЗИ ... НЕ ЗНАМ КАК ДА Я НАРЕКА.
Веднага в понеделник (защото това се случва в събота) си записвам за вторник час при д-р Марков - води се най-добрият за ФМ. Трябва да ви кажа, че и той и д-р Павлова, която работи при него (двамата ме гледаха) бяха озадачени, че тази некадърница не е видяла такова нещо. Питаха ме как може и не ме е ли е гледала до сега. Това се вижда дори в 12та седмица. А ТЯ МЕ КАРА ДА ЧАКААААМ. Та вместо да правя аборт в 12та, аз правих в 17та , заради нейното невежество и претупване. Честно да ви кажа бих я разнасяла винаги. При нея бременните не трябва да имат проблеми с бебетата си, за да е наред всичко. Това е моето мнение. Ужасно ми е гадно в момента, не само заради мене, че може да има усложнения и че всичко, което преживях беше повече от ужасно, а и заради това, че бебенцето вече си беше човече, най-вероятно и душица си е имало вече Няма думи или имотикони, с които мога да опиша болката си.