0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения за д-р Мажена Панова
« Отговор #40 -: Февруари 04, 2010, 16:00:17 pm »
Здравеите,аз също съм имала удоволствието да има контакт с Д-р Панова.Много сладък човек е!Макар и наистина да не е специалист по стерилитет тя ми направи 3 инсета/неуспешни/но не по неина вина.Именно тя е човека които ме насочи да си направя имунологични и генетични изследвания и наи-накрая след 12 год ужким неизяснен стерилитет истината лъсна"Антиспермалниантитела".Освен това не ми е взела една стотинка през цялото това време,може и да е защото съм колежка-мед. сестра,но въпреки всичко нали работят за пари
Re: Мнения за д-р Мажена Панова
« Отговор #41 -: Февруари 04, 2010, 16:19:11 pm »
Аз съм ходила при нея за проследяване на оперцията след раждането секцио. Преди това като лежах в патологична бременност в ТК се запознах с работата й. Ами не ми допадна, малко бързо бърбори, останах с впечатлението, че претупва нещата. Хем за проследяването ходих в частния кабинет и си платих, но останах с впечатлението за набързо свършена работа. Обясних и, че съм с бременност след ИКСИ, диагнозата на мъжа ми и прочие и накрая тя ми вика, че нямало доминатнти фоликули и нямало опастност да забременея и да стане фал 8O. Тоест помоему тя просто не е слушала какво й говоря. А пък как ми прозвуча това с фала на фона на борбата, която сме водили с мъжа ми за дете, няма смисъл да обяснявам.

По време на прегледа й звъня няколко пъти телефона, единият път й обясняваха, че трябвало да връща някакви 2100 лв., тя видимо се афектира и аз бързо си излязох.
Re: Мнения за д-р Мажена Панова
« Отговор #42 -: Юни 20, 2010, 14:32:10 pm »
Здравейте! Да дам и моето мнение за Панова, което е абсолютно ОТРИЦАТЕЛНО!!! Лежах 2 пъти в патологията на Тина Киркова. Бях решила, че тя ще ми следи бременността, защото ми я бяха препоръчали, а и в момента на първото кървене не знаех какво да правя и се озовах направо там. Както и да е. Задържахме бебенцето. Второто кървене ми беше в края на 11та и началото на 12та г.с., което ме успокои, че било поради изтичане на хематома от отлепването и сега вече съм нямала никакво отлепване и всичко било наред. Но да не завеждаме още бременността, защото да не ме дупчели пак и да изчакаме 10 дена. Въобще не стана въпрос за ранна фетална морфология в 12-тата седмица. През цялото време изпитвах адско неспокойство и недоверие към нея. Дори мислех тия 10 дена да си намеря друг лекар и да не ходя повече при нея. Само ме отлагаше тази жена. След като ми каза, да отида 10 дена след това, аз се сетих, че трябва да правим биохимичен скрининг в 12 седмица и отидох да я попитам. Тя се развика ужасно, че й писнало да й казват какво трябва да прави и да й даваме съвети четейки в интеренет. След което аз отидох и взех бонбони и сок и ги занесох при нея. Тъкмо да си тръгвам и тя идва при мен да ми обясни, че не правела биохимичен скриниг толкова рано, защото тогава резултатите не били толкова точни, колкото в 16та седмица и ставали затова толкова грешки. Пак се помъчих да й повярвам, но нещо не успях и безпокойството постоянно ме чоплеше. Отделно от това чувам през цялото време от бременни жени (приятелки и жени, с които лежах два пъти в болницата), че биохимичния скрининг се прави в 12-та г.с. За щастие имах съсмет да се озова в 16-та седмица при д-р Сигридов, който открива малформация на плода. Без никакво съмнение ми назначава аборт. Звъннах веднага след това на Панова, защото все пак тя ми е следящия лекар. ( А, забравих да спомена, че дори и втората ФМ в 16-та седмица, която трябва да се прави, тя реши, че ще ми я прави пак след 2 седмици - т.е. в 18-та г.с. .... явно винаги има нужда от 2 седмици за нещо).  Така, та звъня на Панова веднага след прегледа при Сигридов и тя ми казва да отида в Свата София на Мазнейкова, защото работи също и там. Преглежда ме уж на 3Д и 4Д, но ОТНОВО НЕ ВИЖДА МАЛФОРМАЦИЯТАААААА   Започва да ме убеждава, че трябва да изчакам още 2 седмици, защото сега още не се виждало и никой нямало да иска да ми направи обарт в 16та седмица. И че можело да става дума за грешка и бебето да било така застанало, че да не се вижда. Нали се сещате, че аз отново не й повярвах. НИЩО НЕ РАЗБИРА И НЕ ВИЖДА ТАЗИ ... НЕ ЗНАМ КАК ДА Я НАРЕКА.
Веднага в понеделник (защото това се случва в събота) си записвам за вторник час при д-р Марков - води се най-добрият за ФМ. Трябва да ви кажа, че и той и д-р Павлова, която работи при него (двамата ме гледаха) бяха озадачени, че тази некадърница не е видяла такова нещо. Питаха ме как може и не ме е ли е гледала до сега. Това се вижда дори в 12та седмица. А ТЯ МЕ КАРА ДА ЧАКААААМ.  Та вместо да правя аборт в 12та, аз правих в 17та  , заради нейното невежество и претупване. Честно да ви кажа бих я разнасяла винаги. При нея бременните не трябва да имат проблеми с бебетата си, за да е наред всичко. Това е моето мнение. Ужасно ми е гадно в момента, не само заради мене, че може да има усложнения и че всичко, което преживях беше повече от ужасно, а и заради това, че бебенцето вече си беше човече, най-вероятно и душица си е имало вече     Няма думи или имотикони, с които мога да опиша болката си.
Re: Мнения за д-р Мажена Панова
« Отговор #43 -: Юли 06, 2010, 23:53:58 pm »
Здравейте,аз родих преди една година при Д-р.Панова.Много приятен човек и  специалист,но не бих отишла повече да раждам при нея...точно защото е много търсена.Има много пациенти и прегледа при нея е за 5 мин.тя ми следеше бременността от началото и каквото е трябвало съм си плащала.В началото ходих в клиниката на Мазнейкова,там е частния и кабинет.Когато влязох в 3 месец вижданията ни продължиха в
І-ВА АГ Болница"Света София"(бившата Тина Киркова)там срещу скромната сума от 400лв. получих нещо като вип карта в която ми влизаха всички изследвания а именно кръв и урина и преглед при докторката(а има клинични пътеки и не е нужно да ги давате тези пари...)но на кратко: платих си за избор на Доктор и екип(естествено че я избрах, нея и екипа и)вярно много са добри.Та
Д-р.Панова каза избереш ли ме мен, няма ден,няма нощ,няма празник аз идвам ...Даде ама не стана така.. аз бях за секцио по медицински причини,тъй като бебето вървеше голямо.В 37-ма седмица   тръгват да ми изтичат водите това става в 17:30, тръгваме за болницата,разбира се звъняхме и се чувахме с  докторката постоянно и все си мислех, че тя ще дойде :) там ме прие дежурния Доктор. сложиха ми апарат видяха ми контракциите, чуха тоновете на бебето и от там на сетне нищо.. 14 часа бях в пред родилна зала с контракции ....цяла нощ не знаех какво става с бебето никой не му следеше тоновете..,идваха доктори с пациентите си израждаха си ги и всичко приключваше за няколко часа,а аз стоях и чаках с болезнени контракции моята докторка...  бях много зле...Когато на сутринта дойде Д-р Панова каза на една от сестрите: "попии и с марличка устните да не я вижда мъжът и така" :) при нея сигурно е практика да чака, но на мен ми беше първо раждане (сега ми е смешно,но тогава ми се плачеше...)операцията започна чак в 8:30 сутринта, да вярно много добър екип и бързо работят...но аз останах много разочарована.Хубавото беше, че извади бебето живо и здраво за което съм и благодарна.
Re: Мнения за д-р Мажена Панова
« Отговор #44 -: Януари 22, 2012, 17:06:46 pm »
Пиша мнението си за д-р Панова,тъй като я гледах днес в предаването на Росен Петров "Нека говорят" по БТВ /22.01.2012г./.Не исках да си спомням за нея,защото всички спо-мени,свързани с нея са лоши.А са лоши ,защото преди близо 13години,благодарение на нея /тя беше лекаря,който се грижеше за бременността ми и трябваше да ме изражда/,на нейната компетентност ,едно хубаво и здраво бебе,остана инвалид за цял живот.Става въпрос за мойта дъщеря.И всичко това за пари,без да има придобита специалност.В предаването тя каза ,че има тефтер за наблюдаваните и изродени от нея бебета,но дали в него е вписала и тези,които са осакатени за цял живот,благодарение на нейната компетентност?И този лекар днес е Началник отделение патологична бременност и участва  в предаване на тема "Лекарски грешки".Просто нямам думи......
Re: Мнения за д-р Мажена Панова
« Отговор #45 -: Януари 26, 2012, 12:52:53 pm »
Д-р Мажена Панова е "изключително" добра и приветлива,когато и даваш пари,ходиш в частния и кабинет или я избереш в екип за раждане.....Аз лежах 15 дни в патология със започнало раждане в 30г.с. и тя ме посрещна с думите "Ти какво търсиш тук?!Заминавай да си раждаш!!!" :x :x :x Държа ме 3 часа в коридора с невероятни контракции да реши все пак дали да ме задържи в отделението си и чак след като лекуващата ми лекарка и вдигна грандиозен скандал дойде с думите "Нямаше нужда да разлайваш кучетата...Можеше и на мен да обясниш!".Много нагъл човек е,виждала съм с очите си как преглежда бременни в патологията,докато аз лежах да ми записват тонове и след като момичето си тръгваше без всякакво притеснение почваше да се присмива,а до преди 2 мин. сваляше звезди за да я изберат за раждането  :x Имах назначено лечение,което единствено трябваше да се изпълнява,а тя на 3-я ден след като си взе парите по здравна каса за престоя ми подготви документи за изписване,а аз бях от 72 часа на системи за задържане! Спряха ги и ми казаха да си ходя без да информират лекуващата ми лекарка и естествено аз като и се обадих последва втори скандал.
През всички 30г.с. карах невероятно спокойна бременност,а въпросната Мажена за 2 седмици направо ме смаза психически и физически.Изписваше ми допълнителни лекарства,които не ми понасяха-"Не се прави,а ги пий!По-лошо няма на къде да става..."
Изписа ме на първия ден на 32.г.с сутринта в 10ч.,а вечерта в 20ч. ми изтекоха водите.
Благодаря на Бога,че родих здраво и прекрасно детенце,но не благодарение на Панова,а благодарение на Д-р Рени Ковачева!Препоръчвам я с две ръце  yahoo_33
Има и друга Д-р Панова в ТК,не съм сигурна,но мисля,че е Светла Панова  :oops: За нея от мои приятелки чувам много добри отзиви  :wink:

Re: Мнения за д-р Мажена Панова
« Отговор #46 -: Февруари 01, 2013, 01:24:15 am »
Моето мнение е изцяло отрицателно. Не съм била нейна пациентка, но за съжаление лежах няколко пъти в "Патологията" на Тина Киркова, където тя е шеф. За мен тя се е превърнала в търговка, ако не си нейна пациентка - не разчитай на внимание. Ежедневно преглеждаше пациентките си от частния кабинет в Тина Киркова, във времето в което трябваше да обръща внимание на лежащо болните. Доста груба, виковете й се носеха по коридорите, нищо общо с мазната муцуна по време на тв участията й. В нашата стая по едно време лежеше нейно момиче, на което цялата рода седеше целодневно в стаята до късно вечер, но не им се правеше забележка! Когато някой се обади на Панова,за да се оплаче (беше наистина нетърпимо, ние не можехме да се наядем и изкъпем от мъжа, майката, стринката и т.н на въпросната жена), тя така побесня, че дойде в стаята и ни направи на нищо, крещя, заплашва, а ние лежим за задържане... Прати и една проста акушерка също да ни сплашва. За фетална морфология - не става, за секцио са доволни. Патологията е обърнала на бащиния. За мен, обаче, името й предизвиква само отвращение.
Re: Мнения за д-р Мажена Панова
« Отговор #47 -: Юли 21, 2013, 17:10:14 pm »
Страхотна! Преди около седмица родих при нея, с избор на екип. Изключителен лекар и човек. Не се колебайте да раждате с нея. Аз бях обиколила целия Майчин дом в София и много други гинеколози и частни клиники - никъде не получих подобно отношение и професионализъм, въпреки, че си плащах. Сетих се  за д-р Панова. Едно обаждане по телефона, едно казване, че я искам за раждане и готово! Бързо, лесно, просто! Веднага ме прегледа (безплатно в отделението), прегледа ме и анестезиолог - пак безплатно, после последваха слушания на тонове (друг ден) пак безплатно. Платихме си по ценоразписа на болницата само избора на екипа при изписване на касата и това е. Нямах никаква кръвозагуба при секциото, възстанових се втория ден още. Дори бебето втората нощ си беше при мен - тоест аз бях добре, раната перфектна. Изписаха ме след 4 нощувки само. Докато други родилки бяха с лоши кръвни показатели и стояха по много време. Панова е най-добрата. Нейният екип - също. Анестезиоложката постоянно ми говореше и ме успокояваше по време на секциото. Д-р Панова действа бързо, сигурно, уверено. Бях спокойна ще всичко ще е ОК щом съм в нейните ръце и така се оказа. Винаги ми е вдигала телефона, не вярвам на хората, които са писали лоши неща за нея. Тя е най-слънчевият човек и голям професионалист. Седмица след секциото и белегът от операцията вече не се вижда!
*
Re: Мнения за д-р Мажена Панова
« Отговор #48 -: Юли 21, 2013, 22:57:22 pm »
Седмица след секциото и белегът от операцията вече не се вижда!
Това трудно ще го повярвам...