0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
достинекс или бромокриптин
« -: Октомври 26, 2006, 11:23:41 am »
Правих си изследване на Пролактина и се оказа че ми е леко завишен 607mlU.Док. ми изписа достинекс, по половин хапче на седмица,който се оказа твърде скъп 78лв за 8 хапченца.Преди година също бях с висок пролактин и тогава ми бяха изписали бромокриптин-доста по евтин.Въпросът ми е дали мога да си пия бромокриптина пак вместо достинекса.Защо втория е толкова скъп нали се ползват за едно и също и двата вида хапчета.Знам че може би трябва да питам док но искам и вашето мнение.
« Последна редакция: Октомври 26, 2006, 13:08:19 pm от Мели »
*
Re: достинекс или бромокрептин
« Отговор #1 -: Октомври 26, 2006, 11:40:03 am »
Аз съм пила само Бромокриптин и не мога да те посъветвам :?Най-добре питай док. Знам, че на някои жени Бромокриптина не им понася добре и затова пият Парлодел или достинекс.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: достинекс или бромокриптин
« Отговор #2 -: Октомври 26, 2006, 13:07:59 pm »
Двата препарата са различни, затова и цената им е такава. Обсъди го с твоя лекар.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #3 -: Октомври 26, 2006, 22:02:59 pm »
Az pia Dostinex i niamam oplakvania, mislia 4e bromokriptina ima pove4e nejelani efekti. Osven tova ot septemvri ima promiana na bezplatnite lekarstva ot NZOK i Dostinex-a e vklu4en v novia spisak, samo deto triabva da se zaredi6 s tarpenie i vreme za da si podgotvi6 palnia komplekt dokumenti koito da predstavi6 v zdravnata kasa za da ti zaveriat protokola. na men mi tone 2 sedmici cialoto lutane :)
uspeh!

« Отговор #4 -: Октомври 31, 2006, 23:46:55 pm »
и двата препарата са за сваляне високите нива на пролактина.Пила съм Бромкриптин 3 години и това си беше ад за мен.(зависи някой го понасят добре,без оплаквания).Но в интерес на истината Достинекса е "по-пречистен" и страничните ефекти са сведени до минимум.Ако не бързаш,можеш да си го вземеш от касата.А ако обичаш би ли написала номиналните стойности на пролактина си?И ако е разликата е до 10,бих те по съветвала да си направиш още едно изследване.Пролактина се покачва и в случаите когато предната вечер си яла по-високо калорични храни и богати на протеини.
« Отговор #5 -: Ноември 10, 2006, 13:50:41 pm »
Пих бормокриптин 3 години. Преди няколко месеца го спрях, сега пак съм на 1/2 хапче. Наистина в началото чувствах дискомфорт, но с времето организма привикна. В един период дори Бромкриптина ми идваше на нагорно - 10лв за 3 дена изпивах, та за Достинекс не можех и да си помисля. Сега един блистър бромокриптин е около 2 лв и ми е за 20 дни.
Лично аз нямам вчечатления за достинекса.
*
« Отговор #6 -: Ноември 11, 2006, 16:20:38 pm »
Правих си изследване на Пролактина и се оказа че ми е леко завишен 607mlU.

При такив анива на пролактин задължително си направи повторно изследване. Може да е моментно покачване на този хормон. Той се влияе от много фактори.

Аз навремето със стойности на пролактин на горна граница започнах да пия парлодел и след спирането му стойностите на хормона се повишиха два пъти. Така че внимавай!

На твое място с тези стойности не бих приемала лекарства.
« Отговор #7 -: Юни 03, 2007, 20:09:29 pm »
Aз съм на парлодел, но доста време ми трябваше на организма да свикне. Знам,че достинекса е по-добрия вариант, защото е по-пречистен и ще избегнеш много неприятни състояния на организма,като повдигане, санливост, болки в гърдите...и т.н., но е и значително по-скъп.

*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #8 -: Юни 03, 2007, 21:43:35 pm »
stankova, темата е от миналата година!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #9 -: Юни 04, 2007, 12:16:53 pm »
Aз съм на парлодел, но доста време ми трябваше на организма да свикне. Знам,че достинекса е по-добрия вариант, защото е по-пречистен и ще избегнеш много неприятни състояния на организма,като повдигане, санливост, болки в гърдите...и т.н., но е и значително по-скъп.

освен това не е подходящ когато се цели забременяване
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #10 -: Юни 05, 2007, 19:40:15 pm »
Абсолютно си права, че това е тема от миналата година. Но за съжаление мен ще ме вълнува "цял живот", и пак за съжаление има много такива като мен които ги вълнува, и ще ги вълнува. Всеки новорегистриран изчита всичко по проблема който го интересува в случая за пролактина и всичко свързано с него, така че едно мнение в повече на никой не вярвам да му е изслишно т.е. за мен няма стари теми...