0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ин Витро Матурация и възраст
« -: Октомври 26, 2006, 09:01:35 am »
Порових се доста из нета, но не можах да намеря отговор на въпроса, който ме вълнува, а именно: има ли някакви възрастови ограничения при прилагането на Ин Витро Матурация или някакви статистики за успеваемост на метода при различните възрастови групи.
Тъй като вероятно това е последната ми възможност(ако изобщо я има), много ми се иска да знам да храня ли изобщо някаква надежда или не. Записах си час при д-р Владимиров, но докато чакам деня на прегледа, усещам нарасващо вълнение и напрежение и се опитвам да то потуша с информация, а и не ми се иска да подхранвам напразни надежди за пореден път. Ще съм ви благодарна за всякаква информация по въпроса.
Re: Ин Витро Матурация и възраст
« Отговор #1 -: Октомври 26, 2006, 17:04:29 pm »
Здравей Рая, доколкото знам и съм питала д-р Стаменов и д-р Николов за този метод  най-общо казано си е подобие на инвитрото, но разликата е че се изваждат по-рано яйцеклетките и се държат в искуствена среда докато станат готови за оплождане, избягваш многото инжекции и хормони с които ти блъскат организма, бият ти само в началото няколко пъти. Но от друга страна за този метод е необходимо да имаш повечеко яйцеклитки защото не всички оцеляват до края. И останалото е както при инвитрото. Излиза по-евтино май и по-щадящо организма. Не знам каква е успеваемостта. Този метод знам че го прилагат и в Тина Киркова /сега Св.София/....Това е което знам.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Октомври 27, 2006, 00:05:28 am »
доколкото знам, ИВМ е подходяща за по-млади жени.
не мисля, че в Тина Киркова правят инвитро матурация, заблудила си се, Марина.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #3 -: Октомври 27, 2006, 10:26:05 am »
Благодаря ви. Доколкото разбрах, засега я правят само при д-р Владимиров и във Варна, но не знам къде точно. Но от това, което прочетох за метода, наистина май е подходящ само за по-млади жени.
« Отговор #4 -: Октомври 27, 2006, 13:00:33 pm »
Възможно е да съм се заблудила но имаше преди време статия за това във в.Труд и пишеше че я практикуват в клиника Св.София, а това е доколкото знам Тина Киркова, но може и да не съм разбрала нещо.

*
« Отговор #5 -: Октомври 27, 2006, 13:03:08 pm »
Може би е ставало дума за Медицински център "София", а именно клиниката, къдено практикува д-р Владимиров  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Октомври 27, 2006, 13:06:11 pm »
Възможно е да съм се заблудила но имаше преди време статия за това във в.Труд и пишеше че я практикуват в клиника Св.София, а това е доколкото знам Тина Киркова, но може и да не съм разбрала нещо.

статията в Труд беше интервю с д-р Владимиров. неговият център се казва "София", оттам е дошло объркването ти.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #7 -: Октомври 27, 2006, 13:07:45 pm »
Сега си спомням ,че наистина интервюто беше правено с д-р Владимиров, значи е там - грешката е моя. Извинявам се за подвеждането. :?

*
« Отговор #8 -: Октомври 28, 2006, 15:38:26 pm »
А имате ли представа, Матурацията ли е единственият метод, при който се избягва стимулирането на високи естрогенни нива?
« Отговор #9 -: Февруари 07, 2007, 22:53:59 pm »
Бих искала да попитам колко време се чака от изваждането на яйцеклетките до трансфера на оплодена яйцеклетка? Колко дни, седмици се чака? За да си планирам престоя се интересувам.

Благодаря предварително.
« Отговор #10 -: Февруари 08, 2007, 10:07:30 am »
raja ,
при предстоящия ти преглед , д-р Владимиров ще отговори на всичките ти въпроси.
Този метод е нов и смятам че най-добре ще бъдеш информирана от него.
Ако нямаш търпение до тогава , пиши му на и-мейла.
Макар ,че той е привърженик на директния разговор! :)
« Отговор #11 -: Февруари 08, 2007, 10:15:48 am »
За мен каза, че не е подходящ т.к. съм на 33 с коствени данни за намален яйчников резерв т.е. правилно са ти казали, че е за по-млади жени.
*
« Отговор #12 -: Февруари 08, 2007, 10:33:25 am »
здравей raja,
аз правих матурация при владимиров.това си е икси,само че яйцеклетките ги вадят неузрели и ги държат в изкуствена среда,за да узреят.при матурацията стават по-малко на брой яйцеклетки.при мен станаха 5,като веднага като ги извадиха стана ясно,че едната е негодна.от останалите 4 се образуваха 4 ембриона.
хувавото е,че избягваш стимулацията и си спестяваш парите за лекарства.на мен ми биха само 3 дни по 150 ед. пурегон.цената на матурацията миналата год. беше 2800 лв.
времето м/у пункцията и трансфера е с продължителност 5 дни.
така,че слушай док.ако прецени че е подходящ за теб,добре.
тук във форума никоя от момичетата не се е похвалила,че е забременяла от матурация,но док ми каза миналата год.,че вече имали такова бебе.
пожелавам ти успех!