0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Геритамин
« Отговор #40 -: Декември 09, 2010, 15:07:38 pm »
Здравейте и от мен мили момичета!
Преди близо 2 месеца изгубих еднояечни близначета в 22.г.с.
Дойде ми цикъла на 42 ден,вървя ми 2-3 дена не много обилно,след това спря и след 1 ден ми зацапа,после след около 5 дена пак едно розовеещо,и така след около ден пак и отидох до лекарката ми и тя каза,че това било овулаторно и няма да ми изписва нищо,само да съм си вземела Геритамин и да го пия 2 пъти по 1 т.значи 10 дена се пада.
И сега като ви чета се притеснявам че не може след О,по време на О,апък се пада чер тя ми го е изписала по време на О според нея.
Дали ще ми навреди,незнам вече на кой доктор да вярвам и какво да вярвам,днес ми е 3 ден откакто ги пия и пак ми зацапа днес едно розовичко такова,какво ще ме посъветвате? :(
Благодаря ви предварително!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #41 -: Декември 09, 2010, 19:24:53 pm »
Много съжалявам за загубата ти

Геритамина се пие по схема: от 2-3-4 ден от МЦ до 12-13-14 де от МЦ - ти решаваш кога да започнеш да го пиеш.
Имплантацията е 7-10 ден след О. дотогава яйцеклетката няма контакт с тялото ти

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #42 -: Декември 09, 2010, 20:29:23 pm »
Значи сега не трябва да го пия,понеже ми се пада днес 16 ден от цикъла,ето затова нямам даверие на лекарите,защото това нещо не ми се обясни кога икак да ги почна  :lol: Поне така те разбирам,мила,дано нещо не съм сгафила сериозно.
Благодаря ти мила за отговора.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #43 -: Декември 10, 2010, 07:36:47 am »
Ако Геритамина е назначен от лекар си го пиеш както ти е посочено, защото има случаи в които е добре да се пие вит.А и след О.
Ако сама си си го назначила и има вероятност да забременееш - пиеш го по дадената схема.

Геритамин-а ако си го назначавате сами - не го пийте всеки МЦ /а през 1-2 МЦ/

Ако някой иска да го пие всеки МЦ може да пие Бета-Каторин + вит.А /пак по схемата /

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #44 -: Декември 10, 2010, 12:14:17 pm »
Ами докито ми каза купи си да пиеш и го пий 2 пъти по 1 перличка,не ми е казала че трябва преди по време или след овулация,апък според нея това моето зацапване било овулаторно,затова и аз незнам дали съм била в ову наиситна и дали съм направила грешка или по-точно е нейна грешката,че не ми е казала схемата :lol:
« Отговор #45 -: Декември 11, 2010, 20:50:01 pm »
Сори за тъпия въпрос,но.....проблем ли е ако се пие по 50гр.алкохол по време на прием на Геритамин нео?Дано не е прозвучало твърде глупав тоя мой въпрос :oops:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #46 -: Декември 12, 2010, 16:39:10 pm »
Ами докито ми каза купи си да пиеш и го пий 2 пъти по 1 перличка,не ми е казала че трябва преди по време или след овулация,апък според нея това моето зацапване било овулаторно,затова и аз незнам дали съм била в ову наиситна и дали съм направила грешка или по-точно е нейна грешката,че не ми е казала схемата :lol:
Не мога да коментирам предписание на лекар - може да е имала нещо  в предвид, което ние не знаем :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #47 -: Декември 12, 2010, 16:42:10 pm »
Сори за тъпия въпрос,но.....проблем ли е ако се пие по 50гр.алкохол по време на прием на Геритамин нео?Дано не е прозвучало твърде глупав тоя мой въпрос :oops:
Не е глупав въпроса :)

Няма проблем :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #48 -: Декември 12, 2010, 19:46:27 pm »
Мерси,мила за отговора!
« Отговор #49 -: Декември 20, 2010, 23:38:28 pm »
Здравейте, при мен косата е много тънка и пада и реших да го пия. Сама си го назначих и вътрешно реших да е до овулация, а след нея да продължа с витамини "Мама Протекс", специализирани за подготовка преди бременност и в началото й.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #50 -: Декември 24, 2010, 08:08:15 am »
Pufence   Геритамина се пие по схема до О. и то не всеки МЦ

За коса тези витамини са супер. http://www.iherb.com/Country-Life-Maxi-Hair-90-Tablets/1714?at=0 за 45 дни са
Може да си вземеш и този лосион   http://www.iherb.com/Natrol-Shen-Min-Topical-Hair-Nutrient-For-Men-and-Women-3-1-fl-oz-93-ml/39?at=0

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #51 -: Януари 12, 2011, 10:11:51 am »
Денис, тези продукти могат ли да се намерят в Бг?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #52 -: Януари 12, 2011, 17:52:24 pm »
Не - поръчваме ги от Айхерба. / www.iherb.com/ но последните 30 дни  пратките отиват на митница - плаща се такса 1,50-3,50 и ако поръчката е над 15Е - ДДС / или още 20%/

В момента пия ето този шейк и съм много доволна: http://www.iherb.com/Nature-s-Plus-Ultra-Hair-Thick-Shake-French-Vanilla-1-lb-454-g/7493?at=0

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #53 -: Януари 12, 2011, 22:28:26 pm »
Благодаря, значи ще се спасявам с Актавис, че косата и ноктите ми (предполагам и други неща дето не се виждат) не са били в по-окаяно състояние.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #54 -: Януари 14, 2011, 15:30:39 pm »
Тези на GNC са много хубави и ако не ти е проблем цената почти се припокриват с MAxi-Hair 
http://nutrillion.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=819  за 1 месец

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #55 -: Януари 14, 2011, 15:33:47 pm »
И по-слабия вариант, но също добри : ФОРМУЛА КОСА,КОЖА,НОКТИ табл. * 60 GNC

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #56 -: Януари 15, 2011, 10:54:34 am »
Много благодаря, Денис!
« Отговор #57 -: Януари 26, 2011, 17:52:04 pm »
Смятам се за специалист по вит. А, но няма да се впускам в тази тема.

В комбинираните витамини за бременни задължително присъства и вит. А, но в малка доза 1000 IU. Преди години, когато не е имало хормони, вит. А се е използвал като средство за подобряване на имплантационните способности. В същото време излишъкът и дефицитът на вит. А водят до почти еднакви увреждания.
Тератогенният ефект на вит. А е познат от много време, но малко гинеколози са наясно с допустимата доза. А тя е 8-10,000 IU. на ден.
С други думи Герикапс може да се пие спокойно след овулацията, даже се препоръчва, защото влияе върху ендометриума. След установяване на бременност трябва да се премине към витамини за бременни, където ще е в много по-малка доза.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #58 -: Януари 26, 2011, 19:32:07 pm »
А къде остава това, че той може да се натрупа и да причини Хипервитаминоза?!
ДДД - ок.!, но дали изобщо се нуждаем от този витамин в даден момент, ако нямаме нужда или нуждата ни е 1/2 от ДДД какво става с излишъка?

Аз не се смятам за специалист, не правя и опити, но това е витамина, от който най-много се страхувам :) Винаги предпочитам Бета-Каротин, ако мога да избирам.

« Последна редакция: Януари 26, 2011, 19:54:06 pm от denis »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #59 -: Януари 27, 2011, 11:09:50 am »
Имаш право да се притесняваш, но все пак хипоходрията също е болест :)

Витамин А се натрупва в организма, но без да разбирам от биохимия и клетъчен метаболизъм, смятам, че ако дозите са под 8,000 IE, (в Герикапс мисля, че 1 т = 5,000) и се приемат не повече от месец, няма да има никакъв проблем.
Не трябва да се забравя и фактът, че вит. А и Е влияят добре и на качеството на яйцеклетките.