0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Геритамин
« Отговор #20 -: Октомври 25, 2006, 16:55:34 pm »
nikitali, изследван ли ти е прогестерон?
Не. В болницата решиха, че щом имам зацапване е от нисък Прогестерон и пих Утрогестан. След абразиото имах такова зацапване в два поредни цикъла и пак по предписание на лекар го пих, но без да ми е изследвано нивото на Прогестерона. Сега съм в средата на трети цикъл и ако пак получа зацапване ще настоявам да ми пуснат изследване на хормони.
« Отговор #21 -: Октомври 25, 2006, 16:56:46 pm »
Балгодаря за съвета!
То нали лекар ми го предписа. Ако отида при друг сигурно ще ми каже друго  :D Аз смятам да го пия до овулация и после да го спра. Ако не забременея ще го пия от началото на следващия цикъл пак до О и така докато стане чудото!

Нетрябва да го пиеш всеки месец, а през месец - заради вит.А.
Той се натрупва  в тялото и може да предизвика токсичност/ със съответните симптоми- гадене, повръщане, диария, кодопад и т.н /.

*
« Отговор #22 -: Октомври 25, 2006, 17:03:30 pm »
Крайно време е да ти го изследват! Ако питаш мен - консултирай се с друг лекар (някой на когото се доверяваш и е специалист в областта) и за витамините...няма да навреди със сигурност!
« Отговор #23 -: Октомври 25, 2006, 17:05:12 pm »
Балгодаря за съвета!
То нали лекар ми го предписа. Ако отида при друг сигурно ще ми каже друго  :D Аз смятам да го пия до овулация и после да го спра. Ако не забременея ще го пия от началото на следващия цикъл пак до О и така докато стане чудото!

Нетрябва да го пиеш всеки месец, а през месец - заради вит.А.
Той се натрупва  в тялото и може да предизвика токсичност/ със съответните симптоми- гадене, повръщане, диария, кодопад и т.н /.

Ами аз го пия от 01 август досега без прекъсване.
Дано не съм се интоксикирала много досега :D Явно вече е време за почивка!

Амалия, извинявай че така си задавам въпросите в твойта тема!

*
« Отговор #24 -: Октомври 25, 2006, 17:31:53 pm »
Не се притесняваи нали затова сме тук да си помагаме :D.Тъкмо и аз разбипам важни неща.Прегръщам ви силно :bighug:
« Отговор #25 -: Март 29, 2010, 11:36:45 am »
Моля ви, кажете ми наистина ли се дебелее от Геритамин, защото проблема при мен бяха килограмите - свалих нужното, но сега имам друг проблем с месечния цикъл. Препоръчаха ми Геритамин за да регулирам цикъла си, но ако от тези витамини се дебелее, няма да ги взимам! Моля ви, кажете какво сте чували или при вас дали има нещо такова с надебеляване.
Мисли положително и нещата ще станат! :)
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #26 -: Март 29, 2010, 12:32:28 pm »
На мен ми изписаха Герикапс, което мисля е пак същото. Съдържа вит. А и вит. Е. Изписаха ми го да го пия от 3 до 9 ден на МЦ по две на ден. Според мен за 6 дена не би могло да доведе до напълняване, но вероятно зависи от организма. Сама прецени дали за теб е по-важно да регулираш МЦ. Аз лично не напълнях, а съм го пила не само в един цикъл.
Успех ти желая !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #27 -: Март 29, 2010, 22:00:54 pm »
Благодаря, мисля да пробвам с геритамин! Дано ми помогне за цикъла и дано не надебелея.... :wink:
Мисли положително и нещата ще станат! :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #28 -: Март 30, 2010, 09:59:29 am »
Моля ви, кажете ми наистина ли се дебелее от Геритамин, защото проблема при мен бяха килограмите - свалих нужното, но сега имам друг проблем с месечния цикъл. Препоръчаха ми Геритамин за да регулирам цикъла си, но ако от тези витамини се дебелее, няма да ги взимам! Моля ви, кажете какво сте чували или при вас дали има нещо такова с надебеляване.
Не се дебелее :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #29 -: Април 08, 2010, 17:42:46 pm »
Здравейте,и аз пия в момента Герикапс по 1 табл. дневно и съм бременна в първият месец.През първата ми бременост пих също, но тогава беше Геритамин и детето ми се роди живо и здраво.Смятам ,че във високи дози всяко лекарство вреди, но вит. А и Е са витамините на плодовитоста, помогат да се задържи бебето.Така,че всеки има различно мнение за това.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #30 -: Април 10, 2010, 15:10:30 pm »
Здравейте,и аз пия в момента Герикапс по 1 табл. дневно и съм бременна в първият месец.През първата ми бременост пих също, но тогава беше Геритамин и детето ми се роди живо и здраво.Смятам ,че във високи дози всяко лекарство вреди, но вит. А и Е са витамините на плодовитоста, помогат да се задържи бебето.Така,че всеки има различно мнение за това.
По-добре се консултирай с лекар / ако не ти е предписан/ -
Вит. А може да е опасен за ембриона.
Цитат
По време на бременност бъдещите майки трябва да бъдат особено внимателни с приема витамин А. Дневни дози от 10 000 IU (количество, срещано в някои добавки от мултивитамини и минерали) през първите три месеца от бременността са свързвани с висок риск от вродени дефекти.
http://www.zdrave.bg/drugs/LP/5563s.pdf

Затова първо четем и питаме  лекарите и после всеки да си има мнение по въпроса :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #31 -: Април 10, 2010, 19:43:57 pm »
А вярно ли е, че помага за удебеляване на лигавицата на матката, че вече тотално се обърках и нищо не мога да разбера?
07.10.2009
« Отговор #32 -: Април 11, 2010, 08:18:39 am »
Здравейте момичета, появи ми се обрив по лицето възможно ли е да е от наличието на Вит.А в Геритамина.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #33 -: Април 11, 2010, 08:51:14 am »
А вярно ли е, че помага за удебеляване на лигавицата на матката, че вече тотално се обърках и нищо не мога да разбера?
Косвено - да.
Подпомага дейността на ЖТ и яйчниците и от там -  хормоните - а те лигавицата.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #34 -: Април 11, 2010, 08:55:15 am »
Здравейте момичета, появи ми се обрив по лицето възможно ли е да е от наличието на Вит.А в Геритамина.
Да възможно е. Някои хора не понасят /алергични са/  вит.А
Ако е в крем - може да подпухнеш. Ако е табл. да ти излязат пъпки и т.н.
Замени вит. А с Бета-каротин /това е раст. вариант/
Пиеш вит.Е + БетаКаротин.

ПП. ОТ бета-каротина става невероятен тен /ако го пиеш 1 месец преди плаж :)/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #35 -: Април 11, 2010, 10:48:09 am »
А бета каротин може ли да се пие в дните след овулация ?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #36 -: Април 11, 2010, 12:35:29 pm »
Денис,блогодаря за отговора! Голямо си ни злато!  :bighug:
07.10.2009
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #37 -: Април 11, 2010, 12:40:45 pm »
Мисля, че не може да се предозира / но не съм много сигурна, консултирай се с лекар/
Бета-каротина в тялото се превръща във вит А и то в такова количество, което е нужно на тялото.
По бреме на бременност се препоръчва Бета Каротин, като единствена форма на вит.А
НО, всичко това трябва да се съгласува с вашия лекар - все пак аз не съм медиц. лице :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #38 -: Април 24, 2010, 10:17:11 am »
Да, Геритамина удебелява лигавицата на матката.
Аз веднъж преди 15 години го пих просто ей така, за красиви нокти и коса, но после като ми дойде цикъла имах чувството, че раждам - такива ужасни болки не бях имала никога.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #39 -: Април 26, 2010, 07:45:21 am »
Да, Геритамина удебелява лигавицата на матката.
Аз веднъж преди 15 години го пих просто ей така, за красиви нокти и коса, но после като ми дойде цикъла имах чувството, че раждам - такива ужасни болки не бях имала никога.
Това е несериозно. Не допускаш ли, че може да е някакво съвпадения и причината да е друга ?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум