0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Геритамин
« -: Октомври 25, 2006, 12:08:56 pm »
Наистина ли Геритамин помага за забременяване?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Геритамин
« Отговор #1 -: Октомври 25, 2006, 12:48:30 pm »
Наистина ли Геритамин помага за забременяване?
Не пряко , а косвено като подобрява функциите на репродуктивната система. Геритамин - а е вит А и вит Е.
Вит А действа добре на лигавиците и жлезите , необходим е за синтеза на половите хормони, и т.н
А за вит. Е - ненапразно го наричат витамин на плодовитостта / това  идва от името му - токоферол/, антиоксидант и т.н
Трябва да внимаваш с приема на геритамин  - да не е след О.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Октомври 25, 2006, 12:56:44 pm »
С какво точно?
Това са витамини - А и Е в различни количества.
Бяха ми го изписали, но до момента резултати няма  :lol: Единственото, което ми докара е излишни кила  :lol: :lol: :lol:
Цитат
ВИТАМИН А:
-поддържа структурите и тъканите на епителните тъкани
(роговицата на очите, кожата, лигавиците на устата,венците,стомашно чревния тракт, стените на кръвоносните съдове, на дихателните и пикочните пътища).
-участва в синтезата на фоторецепторния пигмент на пръчковидните и конусовидните клетки на ретината, който е необходим за нормалното зрение (по специално нощното виждане).
-участва в изграждането и разстежа на костите и зъбите.
-има важна роля за имунните реакции на организма (известен като "антинфекциозен" витамин)
-има голямо значение е нормалните репродуктични функции на тестисите при мъжете и яйчниците при жените.

ВИТАМИН Е:
-мощен антиоксидант, който участва в обмяната на веществата
ограничава продукцията на свободни радикали в организма, които са основен фактор за развитие на злокачествените процеси и увреждането на сърдечносъдовата система
повишава имунната защита и детеродните функции

ГЕРИТАМИНА е хранителна добавка и се прилага като допълнително средство при:
-акне,псориазис,кожни нарушения
-рани и изгаряния
-остеопороза,остеоартрит
-за укрепване на имунната система и при СПИН болни
-Очни смущения-нощна слепота, "сухо око", профилактика на катаракта
-възпалителни дихателни,урогенитални и чревни заболявания
-злокачествени заболявания, туберколоза
-хранителни отравяния,чревни паразитози
спонтанни аборти, алцхаймер
« Отговор #3 -: Октомври 25, 2006, 12:59:32 pm »
Много се извинявам за въпроса, ако звучи глупаво, но защо не трябва да се приема след О?
*
« Отговор #4 -: Октомври 25, 2006, 14:14:49 pm »
Ники незнам,може би заради бременност.А докато за килцата,апетита ли се засилва или от самите хапчета :)
« Отговор #5 -: Октомври 25, 2006, 14:23:06 pm »
От хапчетата.
И от други момичета съм чувала че е имало такъв ефект.
*
« Отговор #6 -: Октомври 25, 2006, 14:31:03 pm »
 :D Самите хапчета имат някакви калории, но са достатъчно малко, за да не влияят пряко върху килата. Витамин Е обаче регулира апетита (каквото и да значи това), специално при мен - го подтиска и съответно заслабвам докато го пия.
*
« Отговор #7 -: Октомври 25, 2006, 14:37:26 pm »
Lan благодаря ти.Тъкмо се бях отказала да си ги взимам,но сега вече ще си ги взема :D
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #8 -: Октомври 25, 2006, 14:40:30 pm »
Витамини от мастната група. При по-големи количества наистина увеличават килограмите. За съжаление ефект голям от тях няма. По-добре е да се наблегне на такива храни, а не на синтезираните витамини.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #9 -: Октомври 25, 2006, 14:42:05 pm »
Амалия, аз пих Герикапс (предполагам същото като Геритамин, но с друго име) по време на моята бременност, която за съжаление приключи неуспешно (миссед). Но това, а и други лекарства ми бяха изписани в болницата от лекуващия ми лекар. След абразиото той ми каза да продължа да го пия, както и фолиевата киселина докато забременея отново, както и през първите три месеца на бременността.
Сега съм малко смутена от думите на Денис да не се пие след О.
*
« Отговор #10 -: Октомври 25, 2006, 14:42:47 pm »
amaliq,
все пак аз съм с доказана липса на този витамин. При повечето хора, на които съм споделяла, че го пия (по график) ми казват, "ама как от него много се дебелее" - явно при повечето хора действа разяждащо. http://www.nanocom-bg.com
Ето тук може да прочетеш повече за витаминте. Малко е рекламно, но поне е добре обяснено.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #11 -: Октомври 25, 2006, 15:54:14 pm »
Амалия, аз пих Герикапс (предполагам същото като Геритамин, но с друго име) по време на моята бременност, която за съжаление приключи неуспешно (миссед). Но това, а и други лекарства ми бяха изписани в болницата от лекуващия ми лекар. След абразиото той ми каза да продължа да го пия, както и фолиевата киселина докато забременея отново, както и през първите три месеца на бременността.
Сега съм малко смутена от думите на Денис да не се пие след О.
Липсата /недостига/ както и приема на високи дози витамини по време на бременност е еднакво опасен.
Опасността от употребата на вит .А  произлиза от това, че  високите дози от този витамин могат да увеличат риска от вродени дефекти.
Високите дози могат да предизвикат аномалии в развитието на плода, спонтанен аборт и т.н.
Така че, по време на бременност не се препоръчва прием на вит.А без лекарско предписание.
По някога по време на бременност има нужда от вит.А - но лекар го назначава.
Особено трябва да се внимава когато се приемат поливитаминни комплекси /по време на бременност/ и да се внимава каква е дозата на вит.А /и вит.Д/ в тях .

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #12 -: Октомври 25, 2006, 16:22:04 pm »
Денис, благодаря ти за отговора! На мен ми го изписаха заради зацапване, заедно с други лекарства - Утрогестан, Но-шпа, фолиева киселина, Витамин К и Рутаскорбин. Те така и не можаха да помогнат за нормалното развитие на бременността.  :(
Дали да продължавам да пия Герикапс ако забременея?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #13 -: Октомври 25, 2006, 16:23:50 pm »
Денис, благодаря ти за отговора! На мен ми го изписаха заради зацапване, заедно с други лекарства - Утрогестан, Но-шпа, фолиева киселина, Витамин К и Рутаскорбин. Те така и не можаха да помогнат за нормалното развитие на бременността.  :(
Дали да продължавам да пия Герикапс ако забременея?
Консултирай се с лекар за това  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #14 -: Октомври 25, 2006, 16:28:54 pm »
Балгодаря за съвета!
То нали лекар ми го предписа. Ако отида при друг сигурно ще ми каже друго  :D Аз смятам да го пия до овулация и после да го спра. Ако не забременея ще го пия от началото на следващия цикъл пак до О и така докато стане чудото!
*
« Отговор #15 -: Октомври 25, 2006, 16:32:58 pm »
nikitali, изследван ли ти е прогестерон?
*
« Отговор #16 -: Октомври 25, 2006, 16:38:19 pm »
А защо не трябва да се пие след О? Какви са последствията?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #17 -: Октомври 25, 2006, 16:40:06 pm »
Балгодаря за съвета!
То нали лекар ми го предписа. Ако отида при друг сигурно ще ми каже друго  :D Аз смятам да го пия до овулация и после да го спра. Ако не забременея ще го пия от началото на следващия цикъл пак до О и така докато стане чудото!

Нетрябва да го пиеш всеки месец, а през месец - заради вит.А.
Той се натрупва  в тялото и може да предизвика токсичност/ със съответните симптоми- гадене, повръщане, диария, кодопад и т.н /.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #18 -: Октомври 25, 2006, 16:43:26 pm »
А защо не трябва да се пие след О? Какви са последствията?
След О. - защото може да си забременяла и още да не знаеш и пиейки по-високи дози вит.А да увредиш ембриона  /има опасност от вродени дефекти/, дори от спонтанен аборт

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #19 -: Октомври 25, 2006, 16:53:26 pm »
Мерси много за информацията   :)