Здравейте пак, момичета!
Моята история е дълга, но щом така присърце взимате всичко ще я рзкажа - това бяха само крайните резултати.
Накратко след като ми установиха запушени тръби с цветна снимка Д-р Халачева) и с ехограф се видяха два салпингса отидох на операция, за лапароскопия. Обаче доктора като видя колко много сраствания имам директно пристъпи към коремна операция. От 3ч. и 30 мин. операция през цялото време само са ми отлепвали червата от коремната стена, а после става ясно, че до малкия таз въобще не може да се стигне. Така че това отпада като вариант. Че е шоколадова киста разбрах, когато правих инвитро, понеже я пунтираха, но в последствие пак се напълни с кръв.
Ходих на калолечение, между другото на тези от вас, които имат нередовен цикъл горещо го препоръчвам! Хидросалпингсът ми изчезна, кистата явно не се повлия. А ако трябва да се изразя точно тя обхваща част от тръбата и част от яйчника. Повлиява се от Регулон (противозачатъчни) и се свива, но когато спра да го пия отново се възстановява.
Сега разбирам за Золадекса и програмата на НЗОК, тъй като известно време си дадох почивка от всички антибиотици, противозачатъчни, хормони и т.н.,защото започнах да вдигам една необяснена температура от 37,2 гр. без лекарите да могат да я свалят.
Интересува ме мога ли да лекувам тази киста без повторна операция, не искам отново някой да ме реже, за да се убеди, че не става. Смятам че лекарят беше наистина добър. А що се отняся до срастванията ме обнадеждиха, че ако забременея те се размекват, защото органите са богато кръвоснабдени, но затова ще му мисля после.
Така че има ли смисъл да похарча още толкова много пари без някой да ми даде дори минимална надежда, че ще изчезне???
Моля пишете ми!